• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excel üzerinden makro yardımıyla webten kayıtlar çekme

Excel Vers. ve Dili
2016 türkçe
merhabalar sevgili arkadaşlar.
ben kütüphanede görev yapmaktayım. ve kitap ödünç veriyoruz. bazı kullanıcılar ödünç aldıkları kitapları getirmemekteler. bizde bunun üzerine yaklaşık
900 tane kullanıcının adreslerini, telefon numaralarını ve okullarını teker teker sistemden kopyala yapıştır ile excel'e aktarmak zorunda kalıyoruz. buda
bizler için zaman kaybı oluyor.
istediğim şey şu: elimdeki ecel tablosunda tarih, kullanıcı adı "köprü şeklinde", geciktirdiği materyal, var. excel ilgili kullanıcının okul, telefon numarası
ve adres bilgilierini yanlarındaki sütuna otomatik getirsin.
excel makro hakkında fazla bilgim olmadığı için çok zoarlanıyorum. bu konuda bana yardımcı olabilecek arkadaşlardan yardımlarını bekliyorum.
şimdiden emek gösterecek olan herkese çok teşekkür ederim.

Merhaba,

Arkadaşlarımızın yardım edebilmesi için;

1-Eğer kullanıcı girişi yapılmayan bir alan ise; Web Sayfasın adresi [Değilse: Sayfa üzerindeyken CTRL+U yaparak sayfa kaynağına ulaşmanız ve burdaki kodları bir not defterine kaydedip bu dosyayı] paylaşmanız gerekmektedir.

2-Kayıtların yansıtmak istediğiniz örnek bir dosya yüklemeniz gerekmektedir.

*Şahsım adına soruyorum, 900 tane kullanıcı dediğiniz bir tablo halinde tek sayfadamı görüntüleniyor, yoksa 20 şer - 50 şer gibi sayfalar halinde belli bir listeleme şeklindemi görüntüleniyor.(Örn: Solda resmi altında kullanıcı adı sağ tarafta belli bir tablo yada başlıklar altında istediğiniz veriler mi yer alıyor.)

Excel de Veri sekmesinde Yer alan WebdenAl ile veri çekmeyi denediniz mi?

Kolay gelsin

merhabalar
örnek dosyayı link olarak gönderiyorum.
kısaca bilgi vereyim:
c sütununda kullanıcılar mevcut parantez içlerindekilerde şahısların kimlik numaraları.
c sütunundaki kullanıcılar sisteme köprü ile bağlı. üzerine tıklandığında o kişinin bilgileri ekrana geliyor. ancak querystring olarak şahıslar kimlik numaraları ile değil, köprü içindeki üye kayıt numaralarına göre querystring olarak sorgulanabiliyor.
yukarıdan aşağıya kullanıcıların üye kayıt numaralarına göre g ve h sütunlarına ilgili kullanıcının bilgileri yazılacak. cep telefonu alanına kullanıcının telefon, okulu alanına da okulu yazılacak.
biraz karışık olduysa lütfen kusura bakmayın.
şimdiden teşekkür ederim.

örnek dosya
http://www.dosya.tc/server13/44jdde/ornek.xlsx.html

Merhaba,

Dosyanızı incelediğimizde elde etmek istediğiniz tabloyu görmekteyiz.
Yardımcı olacak arkadaşların yardım edebilmeleri için; veriyi çektiğiniz yerin yani listeyi el yordamı ile tek tek kopyala işlemini gerçekleştirdiğiniz alanın görüntüsüne ulaşılması gerekiyor ki burada html kodlarından belirli taglara göre veriler alınabilsin.

Sizin gönderdiğiniz bağlantılardan herhangi birine tıkladığımızda giriş gerektiren bir alana yönelmekte. Sizden ricam, sayfaya giriş yaptıktan sonra listenizin yer aldığı sayfadayken yukarıda da belirttiğim gibi CTRL+U tuşlarına basmanız ve açılan kaynak kodlarını bir not defterine kaydedip bizlerle paylaşmanız.

Bu kodlara göre bir çözüm üretilebilir.

iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

• 2018-04-20_22-44-42.jpg
    2018-04-20_22-44-42.jpg
    29.9 KB · Görüntüleme: 12
merhabalar uzun uğraşlar sonucunda bir şeyler yaptım. ancak çok hata veriyor kodum. ilgilenecek arkadaşlar var mı?

Sub verial()
Dim url As String
Dim tc As Integer
Dim uyeno As String
Dim notu As String
url = "http://koha.ekutuphane.gov.tr:8080/cgi-bin/koha/members/moremember.pl?borrowernumber="
uyeno = ActiveSheet.Cells(3, 5)
Set internet = CreateObject("internetexplorer.application")
internet.Visible = False
For i = 3 To 10
uyeno = ActiveSheet.Cells(i, 5)
internet.navigate url + uyeno
notu = internet.document.GetElementsByTagName("ol")(2).GetElementsByTagName("li")(13).innertext
ActiveSheet.Cells(i, 9).Value = notu

Next i

MsgBox ("işlem tamamlandı")
End Sub

Geri