• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel üzerinden Makro ile Word formatına aktarma

Excel Vers. ve Dili
Office 365
Herkese merhabalar,

Ekte koyduğum excel üzerinde yazılı olan bilgileri makro ile word formatına - yanlış hatırlamıyorsam yine bu siteden yardım alarak - aktarabiliyorum.

Ekteki word dosyasında göreceğiniz üzere aktarma işlemi yapılınca, bilgiler word üzerinde excel üzerindeki gibi muntazam olmuyor.

Bilgilerin excel üzerinden word formatına aktarılırken düzeninin bozulmaması için yardımcı olabilecek birileri var mıdır?

Bir diğer sorum ise şu olacaktır. Excel 'deki formu VBA üzerinde bir userform ile yapsak. Yapılan bu formu word içine yine muntazam atamaz mıyız?

Şimdiden yardım eden herkese teşekkür ederim. Sitenin herkese çok yardımcı olduğunu düşünüyorum. Akıl eden, işleten geliştiren herkese de teşekkür etmek istedim.

NOT: Excel korumalı bir dosyadan aktarıldığı için şifre sorabilir, İPTAL tuşunu tıklayıp devam edebilirsiniz.

Saygılar.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Selamlar, üstteki konuyu çözemediğim için alternatif yollara girdim.
Benzeri başka bir dosyayı ekte gönderiyorum. Bu dosyayı işletmek daha kolay gibi.

Word üzerinde Postalar > Alıcıları Seç > Varolan Listeyi Kullan üzerinden excel veri datamı seçtikten sonra Postalar > Birleştirme Alanı ekle kısmından başlıkların karşılığına doğru kişi bilgilerini getirecek alanları ekliyorum.

İş makro yazmaya geldiğinde aşağıdaki kodlamada devamlı run time error 13 veriyor.

Sub getdata()
Dim numRecord As Long
Dim myName As Long
myName = InputBox("Lütfen Çalışan Adı ve Soyadını Giriniz.")
Set dsMain = ActivateDocument.MailMerge.DataSource
If dsMain.FindRecord(findtext:=myName, Field:="Adı Soyadı") = True Then
numRecord = dsMain.ActivateRecord
End If
End Sub

Bununla alakalı bir bildiği olan, yardımcı olabilecek var mıdır?

Saygılar.

Ekli dosyalar

Geri