• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel Transpose Limit

Excel Vers. ve Dili
2003 :)
S.a. arkadaşlar,

Excelde dikey ve yatay şekilde tablo oluşturmam gerekiyor. Dikeyde oluşturduğum etmenleri yataya kopyalayamıyorum hata veriyor. Dikeyde toplam etmen sayısı oldukça fazla 5000 adet etmen var. 2003 Excel kullanıyorum. Acaba herhangi bir limit varmı. Limit sorununu aşmam için neler yapmam lazım. Benim yapmak istediğim işlem komşuluk matrisi çıkarmak.

Excel 2007 ve üzeri versiyonda (ve ayrıca xlsx dosya biçimi) çalışırsanız transpose yapabilirsiniz.

Excel 2003 de 255 sütun olduğunu düşünürsek, 5.000 elamanlı dikey listeyi elbette çeviremeyiz.

Zeki bey hızlı cevabınız için teşekkürler. Peki 2007 excelde herhangi bir limit sözkonusumudur. Çünkü bu etmenler sürekli değişkenlik gösteriyor.

Excel 2007 ve üzeri versiyonda (ve ayrıca xlsx dosya biçimi) çalışırsanız transpose yapabilirsiniz.

Excel 2003 de 255 sütun olduğunu düşünürsek, 5.000 elamanlı dikey listeyi elbette çeviremeyiz.

Malesef 2007 exceldede olmuyor. Aynı hatayı burdada alıyorum. Hatta 1000 satır dahi dikey olarak kopyalamıyor. Yatayda sorun yok. İlginç. Sanırım başka çözüm yolları aramak durumunda kalacağız. Çözüm önerileriniz varsa duymak isteriz, menmun oluruz. Hoşcakalın.

Yapıştırma oluyor. Yatay yapıştırmaya başlayacağınız hücre, dikey listedeki hücreyi içermesin; dikkat edin.

Ör:

A1:A1000 aralığı yatay yapıştırılacak... Yapıştırmaya A1 den değil, B1 (veya herhangi bir B hücresi) den başlayın.

Yapıştırma oluyor. Yatay yapıştırmaya başlayacağınız hücre, dikey listedeki hücreyi içermesin; dikkat edin.

Ör:

A1:A1000 aralığı yatay yapıştırılacak... Yapıştırmaya A1 den değil, B1 (veya herhangi bir B hücresi) den başlayın.

Zeki bey cevabınız için teşekkür ederim.

Yatay A2 den A1002 ye Kadar devam ediyor.

Yatayı kopyalıyorum.

Dikey B1'e Kopyalıyorum. Olmuyor malesef. Hatta C1 D1 deneme rağmen hata alıyorum. Ben ekte örnek dosyayı gönderiyorum. Belki sizde denemek istersiniz.

http://www.excel.web.tr/attachment.php?attachmentid=157538&stc=1&d=1376855315

Ekli dosyalar

• tr.xlsx
    tr.xlsx
    34.2 KB · Görüntüleme: 11
.

Üç katını alarakta denedim. Oluyor. Problem yok.

Dosyanız ekte.

.

Ekli dosyalar

• tr.xlsx
    tr.xlsx
    67.7 KB · Görüntüleme: 5
...

Dikey B1'e Kopyalıyorum. Olmuyor malesef. Hatta C1 D1 deneme rağmen hata alıyorum.....

Bir şeyi yanlış yapıyorsunuz. İki adımda yapılabilecek bu işlemi resim ile tarif edeyim. Sırasıyla resimdeki adımları izleyin.

attachment.php

attachment.php

Sonuç:

attachment.php

Ekli dosyalar

• adım1.jpg
    adım1.jpg
    69.4 KB · Görüntüleme: 21
  • adım2.jpg
    adım2.jpg
    96.5 KB · Görüntüleme: 19
  • adım3.jpg
    adım3.jpg
    87.5 KB · Görüntüleme: 19
Aman Allah'ım kaç gündür uğraştığım şeye bak. Cidden oldu. Sizleri uğraştırdığım için çok özür dilerim. Dışardan biraz acemice gözükebilir ama oldu malesef :D Yardımlarınızdan ötürü çok teşekkür ederim çalışmalarınızda kolaylıklar dilerim.

.

Üç katını alarakta denedim. Oluyor. Problem yok.

Dosyanız ekte.

.

Bir şeyi yanlış yapıyorsunuz. İki adımda yapılabilecek bu işlemi resim ile tarif edeyim. Sırasıyla resimdeki adımları izleyin.

attachment.php

attachment.php

Sonuç:

attachment.php

Sayfa1 den okuyup Sayfa2'de işlem yapmak.

S.a. arkadaşlar,

Sayfa 1 de arkadaşlar yatay şekilde iki sutun var. Bu sutunlardan okuyup sayfa ikide işlem yapmak istiyorum.

Kod:
=SUMPRODUCT(($A$2:$A$11=$E2)*($B$2:$B$11=F$1))

Kod yukarıdaki şekilde fakat aynı sayfada işlem yapıyorum. Buda düzensizliğe sebep oluyor.Bu kodu nasıl değiştirmem gerekiyor acaba. Birde bu satır sayılarını otomatik hesaplatamıyormuyuz. Yardımcı olursanız çok menmun olurum.

Geri