• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel to XML E-Beyanname

Excel Vers. ve Dili
Office 2010 TR
Forumda çok aradım ama buna benzer bir uygulama bulamadım.
Şimdi Muhasebe programımdan damga vergilerimi rapor alıyorum. Bu rapordan yerleri sabit olan kısımlardan verileri alıp bu verileri e-beyanname programına uygun XML formatında dosya olarak kaydetmek istiyorum.

Bunun için dönüştürücü, veri alıp o formata çeviren, XML dosyası yapabilen makro kodu,, yada herhangibir şey varmı acaba?

Örnek olarak Excel dosya ve Örnek bir beyanneme kaydı ekledim. Excel deki o bilgileri XML dosyasındaki alanlara otomatik atmasını istiyorum.

Ekli dosyalar

Merhaba;

Amacınız listeyi doldurmaksa, bunun için makroya ihtiyacınız yok.

- Yeni bir notepad başlatın,
- Resimdeki gibi bir excel listesi yapın,
- Sütun başlıklarını almadan seçip kopyala deyin (A2:F6),
- Notepad e yapıştırın ve text dosyası olarak (.txt uzantılı) kaydedin,
- İkinci resimde görünen kırmızı daire içindeki buton ile gelen diyalog ile kaydedilen bu text dosyasını içeri aktarın.

attachment.php

attachment.php

Ekli dosyalar

• Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    39.4 KB · Görüntüleme: 113
  • Adsız.jpg
    Adsız.jpg
    83.1 KB · Görüntüleme: 112
Ya harikasınız. çok sağolun. Excel kısmını formüle ettim bu kısım sıkıntı oluşturuyordu. Rahatladım. Allah razı olsun. Bakmakla görmek arasındaki fark işte :)

Zeki Bey merhaba;
Excelde bulunan verileri Xml. dosyaya nasıl çevrilir merak ediyordum. Açıklamanızda;

Amacınız listeyi doldurmaksa, bunun için makroya ihtiyacınız yok.

- Yeni bir notepad başlatın,
- Resimdeki gibi bir excel listesi yapın,
- Sütun başlıklarını almadan seçip kopyala deyin (A2:F6),
- Notepad e yapıştırın ve kaydedin,
- İkinci resimde görünen kırmızı daire içindeki buton ile gelen diyalog ile kaydedilen bu text dosyasını içeri aktarın.

Burada anlayamadığım husus yeni bir Notepad açtık içine yapıştırdık kaydederken txt formatını xml olarak mı kaydedeceğiz. Yani, herhangi bir excel dökümanını xml'ye nasıl çevirebiliriz?

Haklısınız; anlatım düşük kalmış. Notepad, *.txt olarak kaydedilecektir.Aslında içerik ayraçlı bir metin dosyası olduğundan, uzantının .xml olması durumu değiştirmeyecektir kanısındayım.

Bu arada, yukarıda tarif ettiğim yöntem, xml çevirme işlemi değildir. Java program TAB ayraçlı text dosyaları içeri aktarabiliyor.

Son düzenleme:
Geri