• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel tarih işlemleri sorunu

Selam,
Kendi konunuz olduğundan dolayı siz iyi açıkladığınızı düşünüyorsunuzdur. Kusuruma bakmayın, ama, anlamakta çok güçlük çekiyorum. Ben konunun tamamen yabancısıyım.
Dosyanıza bakıyorum. Dosyada bir açıklama yok. Nereye ne yapılacak bilmece çözmeye çalışıyorum. Tek görebildiğim olay Gönderim Tarihi... ( Bu arada , Aile Hekimliği , Doktor , gönderim Tarihi bilgilerinde ikişer sütun var . Anlamı nedir? İkişer mi olmalı yoksa tek sütun yeterli mi?

Şimdi ben size sorayım siz bana cevap yazın...

1 - "onay a tıklanınca adet 1 artması ve gönderim tarihinde de onaya tıklandığı tarih yazılması gerekiyor."
a - Bu zamana kadar ki gönderdiğim tüm dosyalarda Adet 1 artıyor diye biliyorum ve hesabı ona göre yapıyorum... Nerede yanlış yapıyorum ki, adet 1 den farklı artıyor?
b - Gönderim Tarihi : Sadece Onaya tıklandığında mı yazılacak.... Tedbir Tarihi değiştiğinde , ilçe değiştiğinde.... vs gibi değişikliklerde bu tarih ne olacak.. Duracak mı kalkacak mı?

2 - "Devam Bitti kısmı aynı o kısımda herhangi bir hata yok" ....

Buradan şunu anlıyorum ki , Devam / Bitti seçimi olduğu gibi kalacak.. gönderdiğim tüm eklerde (açıklamalarda hepsini yazmaya çalıştım) Devam / Bitti ile ilgili tüm koşullar olduğu gibi duracak... Doğru mu anlıyorum? (dosyalardaki Açıklamalarımı tekrar okuyun derim)

3 - "Uyarıda da tek eksik gün yazması olucak."
Ne olması isteniyor...?

Normalde kontrol tarihine 10 günden fazla varsa

Kontrol Tarihi :
xx.xx.xxxx

şeklinde UYARI yazıyor...

10 günden az varsa

Kontrol Tarihine
x GÜN Kaldı

şeklinde UYARI yazıyor Koyu KIRMIZI dolgu ile de bir çeşit uyarı verilmeye çalışılıyor.

Kontrol Tarihi geçmişse de

Kontrol Tarihini
x Gün Geçti

şeklinde yazıyor ve KIRMIZI dolgu var.

Şimdi istenilen nedir?
Benim gibi açıkça yazın.

(Bu arada şunu da belirtmeliyim : Uyarıların tamamı aynı hücre içinde yazıyor. Aynı hücre içinde Uzun uzun yazarsanız ya da aynı hücre içinde bir üçüncü satır yazdırırsanız , satır genişlikleri sütun genişlikleri, sayfanın ekrandaki görüntüsü .... değişecektir. Bunların ayarını size bırakırım. Nasıl isterseniz Ona göre ayarlarsınız. Örneğin Gönderim Tarihi sütunu eklenecek. Sayfanın görünümü ayarlanmalı...)

4 - "ekstra İl ilçe ankara keçiören değilse kontrol etme işlemi gerçekleşmicek devam kısmı bitti seçildiysede kontrol işlemi devam etmiyecek."

Ben nerede yanlış yapıyorum? Bu cümle ile ne sorulmak isteniyor?

Ben mi yanlış anlıyorum acaba diye soruyorum hep. Gönderdiğim dosyalarda hep
Ankara - Keçiören - Devam üçü birden olmazsa işlem görmez UYARI da yok doğal olarak. Yani Ankara _ Mamak işlem görmez. Ankara Keçiören Bitti yine işlem görmez.
Gönderilen eklerdeki Açıklamalarımda da hep bu olayın üstünde durmaya çalıştım...

4 - "Mod 3 yaparak devamlı 3 aylık periyoddamı değil mi diye kontrol ettim 3 aylık periyottaysa kontrol işlemi başlıyor."

Maalesef hiç bir şey anlamadım.... Ne isteniyor?

5 - Bunların dışında başka bir şey var mıdır?

Dosyayı güncellemeye başlamadan önce sormak istedim. Bir defada hepsini halledelim istiyorum.

Son düzenleme:
Selam,
Kendi konunuz olduğundan dolayı siz iyi açıkladığınızı düşünüyorsunuzdur. Kusuruma bakmayın, ama, anlamakta çok güçlük çekiyorum. Ben konunun tamamen yabancısıyım.
Dosyanıza bakıyorum. Dosyada bir açıklama yok. Nereye ne yapılacak bilmece çözmeye çalışıyorum. Tek görebildiğim olay Gönderim Tarihi... ( Bu arada , Aile Hekimliği , Doktor , gönderim Tarihi bilgilerinde ikişer sütun var . Anlamı nedir? İkişer mi olmalı yoksa tek sütun yeterli mi?

Şimdi ben size sorayım siz bana cevap yazın...

1 - "onay a tıklanınca adet 1 artması ve gönderim tarihinde de onaya tıklandığı tarih yazılması gerekiyor."
a - Bu zamana kadar ki gönderdiğim tüm dosyalarda Adet 1 artıyor diye biliyorum ve hesabı ona göre yapıyorum... Nerede yanlış yapıyorum ki, adet 1 den farklı artıyor?
b - Gönderim Tarihi : Sadece Onaya tıklandığında mı yazılacak.... Tedbir Tarihi değiştiğinde , ilçe değiştiğinde.... vs gibi değişikliklerde bu tarih ne olacak.. Duracak mı kalkacak mı?

2 - "Devam Bitti kısmı aynı o kısımda herhangi bir hata yok" ....

Buradan şunu anlıyorum ki , Devam / Bitti seçimi olduğu gibi kalacak.. gönderdiğim tüm eklerde (açıklamalarda hepsini yazmaya çalıştım) Devam / Bitti ile ilgili tüm koşullar olduğu gibi duracak... Doğru mu anlıyorum? (dosyalardaki Açıklamalarımı tekrar okuyun derim)

3 - "Uyarıda da tek eksik gün yazması olucak."
Ne olması isteniyor...?

Normalde kontrol tarihine 10 günden fazla varsa

Kontrol Tarihi :
xx.xx.xxxx

şeklinde UYARI yazıyor...

10 günden az varsa

Kontrol Tarihine
x GÜN Kaldı

şeklinde UYARI yazıyor Koyu KIRMIZI dolgu ile de bir çeşit uyarı verilmeye çalışılıyor.

Kontrol Tarihi geçmişse de

Kontrol Tarihini
x Gün Geçti

şeklinde yazıyor ve KIRMIZI dolgu var.

Şimdi istenilen nedir?
Benim gibi açıkça yazın.

(Bu arada şunu da belirtmeliyim : Uyarıların tamamı aynı hücre içinde yazıyor. Aynı hücre içinde Uzun uzun yazarsanız ya da aynı hücre içinde bir üçüncü satır yazdırırsanız , satır genişlikleri sütun genişlikleri, sayfanın ekrandaki görüntüsü .... değişecektir. Bunların ayarını size bırakırım. Nasıl isterseniz Ona göre ayarlarsınız. Örneğin Gönderim Tarihi sütunu eklenecek. Sayfanın görünümü ayarlanmalı...)

4 - "ekstra İl ilçe ankara keçiören değilse kontrol etme işlemi gerçekleşmicek devam kısmı bitti seçildiysede kontrol işlemi devam etmiyecek."

Ben nerede yanlış yapıyorum? Bu cümle ile ne sorulmak isteniyor?

Ben mi yanlış anlıyorum acaba diye soruyorum hep. Gönderdiğim dosyalarda hep
Ankara - Keçiören - Devam üçü birden olmazsa işlem görmez UYARI da yok doğal olarak. Yani Ankara _ Mamak işlem görmez. Ankara Keçiören Bitti yine işlem görmez.
Gönderilen eklerdeki Açıklamalarımda da hep bu olayın üstünde durmaya çalıştım...

4 - "Mod 3 yaparak devamlı 3 aylık periyoddamı değil mi diye kontrol ettim 3 aylık periyottaysa kontrol işlemi başlıyor."

Maalesef hiç bir şey anlamadım.... Ne isteniyor?

5 - Bunların dışında başka bir şey var mıdır?

Dosyayı güncellemeye başlamadan önce sormak istedim. Bir defada hepsini halledelim istiyorum.

1-
a,b) onay kısmı önceki örneklerde giriş yaptığım kadarıyla adete göre çalışıyordu. Yani adet de değer varsa işlem çalışıyordu. Ama olması gereken kendiliğinden otomatik çalışması onaya basınca adet 1 artıp gönderim tarihi o gün olucak bu her onaya bastığında aynı işlem gerçekleşicek. Buradaki adet değişkeni gönderilen evrak sayısını tutuyor yani çocuğun takibi geldiyse yazışmalar yapılıp karşı tarafa gönderilince onaya tıklanıp o günün tarihi atılıyor. Yani onaya yazışma bittikten sonra basılıyor. Tedbir tarihi değişmeyen bir tarih o çocuğun bize geliş tarihi. İl ilçe değişincede çocuk bizim sistemimizden farklı bir ilçenin sistemine kayıt oldu demek oluyor gönderim tarihiyle ilişkisi olan şeyler değil. İl ilçe farklıysa takip edilmemesinin sebebide budur.

2- Devam bitti kısmı çocuk bizde veya bizim sistemimizden çıktı ifadelerini tutuyor. Ankara Keçiören bizim sistemimiz lokasyonumuz, bu değişirse çocuklar takip edilmesi bizden çıkmış demektir ya da ankara keçiören olup bitti dersek artık çocuk kendi sağlık hizmetinden yararlanıyor demektir yani belli bir yaşı doldurmuş demektir. Onun için devam bitti kısmı bu değerlere karşılık geliyor.

3- Normal sizin yaptığınız sistem gönderim tarihine veya adede göre kontrol üretiyor. Çalışan ekibimizde herkesin matematiği iyi olmadığı için orada mod 3 fonksiyonunu anlatmaya çalıştım yani sadece 3 aylık periyotları takip ettirebildim ben. Ama günden günü çıkarıp 3 aylık periyodun içindeyse 10 Gün sonra takip yazdıramadım. yani sizin kontrol fonksiyonunuz biraz daha detaylı, mod 3 olayında yıl önemi olmaksızın bugünün ayından tedbir kararının ayını çıkarıp 3 e bölümünden kalan sıfırsa 3 aylık periyodlu takibe girmiştir oluyor.(Tedbir tarihi:10.02.2004, 5 ayda kontrol 8 ayda kontrol 11 . ayda kontrol.) 01.12.2016 bugünün tarihi - 12-2 = 10 / 3 kalan 1 kontrol zamanı gelmemiş demek.

Yani aslında yaptığınız sistem gayet güzel çalışıyor sadece ifade edilenleri ben tam anlatmadığım için anlaşmazlık oldu. Umarım detaylıca yazmışımdır.

Tasarımdaki satır sutun genişliklerini rastgele yaptım o kısımda herhangi bir özelliğe gerek yok sizin yaptığınız tasarım daha güzel duruyor düzen açısından.

Son düzenleme:
Mesaj sayısı 20 leri geçti ve hala anlaşmakla uğraşıyoruz. Demek ki ben anlayamıyorum , yani sorun bende. Bu defa da anlayamazsam PES diye mesaj yazacağım ve bu konuyu burada bırakacağım..

Sorularımı en son gönderdiğim dokumana göre soruyorum ve yapmış olduğum tüm Açıklamaları çok iyi dikkate aldığınızı (özellikle Adet konusu ...) kabul ederek soruyorum.
1 - Ankara : Dokumandaki , Tamam mı yoksa değişecek mi?
2 - Keçiören : Dokumandaki , Tamam mı yoksa değişecek mi?
3 - Devam / Bitti : Dokumandaki , Tamam mı yoksa değişecek mi?
4 - Adet : Dokumandaki , Tamam mı yoksa değişecek mi?
5 - Onay : Dokumandaki , Tamam mı yoksa değişecek mi?
6 - UYARI : Dokumandaki , Tamam mı yoksa değişecek mi?
7 - Gönderilme TARİHİ : Onayın yanında bir sütun ilave edilecek ve Onaya basılması durumunda işlem yapılan Günün tarihi yazacak. OK miyiz? ... Ankara Keçiören Devam durumlarından herhangi birisi değiştiğinde Onay yazısı kalmayacak. Ama tarih hala duracak mı? durmayacak mı?
8 - Adet konusunu, 5 - 6 tane net örnek verin ve açıklayın.
( Son dokumanda yeni tedbir tarihi yazıldığında / değiştirildiğinde otomatik yazıyor.. Bu istenmiyor mu?... Örneğinizi , sizden ricam , buraya değil örnek dosyanıza yapın ve dosyada detaylı açıklayın zahmet olmazsa.)
(Şu duruma da net cevap istiyorum. Adet otomatik formülle geldi diyelim. Zamanı geldi , onaya basmaya gerek kalmadan otomatik artacaktır. Bir sonraki tarihi yazacaktır. Mevcut dokumanlarda onaya bastığınızda buton çalışmayacaktır. Çünkü tarih bugünden sonraki bir tarih. O zaman Onayı nasıl yapacaksınız? (Onay olayının çalışma koşulları için Bak. açıklamalar). Zaten dokumandaki tek değişebilen değer Adet değeri ve diğer tüm kolonlar bu adet değerine göre değer üretiyor. Nasıl olmasını istiyorsunuz?...

Değişecek diye cevap veriyorsanız. Nasıl ve ne şekilde olması gerektiğini de ekleyeceğiniz dokumanda örnek vererek anlatırsınız.

Cevap bekliyorum.

Son düzenleme:
Mesaj sayısı 20 leri geçti ve hala anlaşmakla uğraşıyoruz. Demek ki ben anlayamıyorum , yani sorun bende. Bu defa da anlayamazsam PES diye mesaj yazacağım ve bu konuyu burada bırakacağım..

Sorularımı en son gönderdiğim dokumana göre soruyorum ve yapmış olduğum tüm Açıklamaları çok iyi dikkate aldığınızı (özellikle Adet konusu ...) kabul ederek soruyorum.
1 - Ankara : Dokumandaki , Tamam mı yoksa değişecek mi?
2 - Keçiören : Dokumandaki , Tamam mı yoksa değişecek mi?
3 - Devam / Bitti : Dokumandaki , Tamam mı yoksa değişecek mi?
4 - Adet : Dokumandaki , Tamam mı yoksa değişecek mi?
5 - Onay : Dokumandaki , Tamam mı yoksa değişecek mi?
6 - UYARI : Dokumandaki , Tamam mı yoksa değişecek mi?
7 - Gönderilme TARİHİ : Onayın yanında bir sütun ilave edilecek ve Onaya basılması durumunda işlem yapılan Günün tarihi yazacak. OK miyiz? ... Ankara Keçiören Devam durumlarından herhangi birisi değiştiğinde Onay yazısı kalmayacak. Ama tarih hala duracak mı? durmayacak mı?
8 - Adet konusunu, 5 - 6 tane net örnek verin ve açıklayın.
( Son dokumanda yeni tedbir tarihi yazıldığında / değiştirildiğinde otomatik yazıyor.. Bu istenmiyor mu?... Örneğinizi , sizden ricam , buraya değil örnek dosyanıza yapın ve dosyada detaylı açıklayın zahmet olmazsa.)
(Şu duruma da net cevap istiyorum. Adet otomatik formülle geldi diyelim. Zamanı geldi , onaya basmaya gerek kalmadan otomatik artacaktır. Bir sonraki tarihi yazacaktır. Mevcut dokumanlarda onaya bastığınızda buton çalışmayacaktır. Çünkü tarih bugünden sonraki bir tarih. O zaman Onayı nasıl yapacaksınız? (Onay olayının çalışma koşulları için Bak. açıklamalar). Zaten dokumandaki tek değişebilen değer Adet değeri ve diğer tüm kolonlar bu adet değerine göre değer üretiyor. Nasıl olmasını istiyorsunuz?...

Değişecek diye cevap veriyorsanız. Nasıl ve ne şekilde olması gerektiğini de ekleyeceğiniz dokumanda örnek vererek anlatırsınız.

Cevap bekliyorum.

Merhabalar hocam bir önceki sayfada kitap3 adlı xls dosyasına göre düzenlemeniz gereken kısımlar sizin tasarımınız, onay kısmına tıklanınca adet kısmı artıcak ve gönderilen tarih kısmına o anın tarihi yazıcak. Bu kısımlar heryer değişse bile sabit kalıcak.DevamBitti tarihine gerek yok. Onay kısmı, adet kısmı, gönderilen tarih kısmı uyarı kısmından bağımsız çalışan kısım.

Uyarı kısmı durum devam ise ve ankara keçiören seçiliyse çalışacak.

Ankara keçiören kısmında bir sorun yok o kısımda kalıcak sizin yaptığınız şekilde.

Tc kimliğe göre kontrol de kalıcak yaptğınız sistemde.

Uyarı kısmı
=EĞER(MOD(AY(BUGÜN())-AY(H5);3)=0;"Kontrol Edin";"")

Bu koda Kontrol edin yerine kontrol gününe şu kadar gün kaldı dicek o gün geldiysede kontrol edin yazıcak.

Yukarıdaki kod Bugünün tarihinden- tedbir karar tarihinin aylarını çıkarıp 3 ay geçmişmi diye bakıyor.

Uyarı kısmı adet ve onaydan bağımsız çalışan bir alan.

selam
ben PES ediyorum...

son iki mesajıma bakın... Özellikle Adet konusu ne olacak? Örnek YOK. Anlamam mümkün değil...

Zira dokumanda ONAY tüm değişkenlere bağlı olarak çalışır. UYARI olması için Ankara -Keçiören - Devam - TC no - Bugün tarihi - tedbir Tarihi ve Adet değişken olarak kullanılır. Yani tüm değişkenler hem UYARIYA ve hem de ONAYA bağlıdır.

Bağımsız çalışan bir şey eklemek istiyorsanız istediğiniz hücreye , siz ekleyin....
Eğer tablonun arasına bir kolon ekleyip yapacaksanız, gerek kullanılan formüllere ve gerekse de Makrodaki kodlara dikkat edersiniz ve gerekli modifleri yaparsınız.

kolay gelsin.

selam
ben PES ediyorum...

son iki mesajıma bakın... Özellikle Adet konusu ne olacak? Örnek YOK. Anlamam mümkün değil...

Zira dokumanda ONAY tüm değişkenlere bağlı olarak çalışır. UYARI olması için Ankara -Keçiören - Devam - TC no - Bugün tarihi - tedbir Tarihi ve Adet değişken olarak kullanılır. Yani tüm değişkenler hem UYARIYA ve hem de ONAYA bağlıdır.

Bağımsız çalışan bir şey eklemek istiyorsanız istediğiniz hücreye , siz ekleyin....
Eğer tablonun arasına bir kolon ekleyip yapacaksanız, gerek kullanılan formüllere ve gerekse de Makrodaki kodlara dikkat edersiniz ve gerekli modifleri yaparsınız.

kolay gelsin.

Sağolun hocam elimden geldiğince yapmaya çalışırım ben size olması gerekenleri açıklıyorum siz yaptığınız excel üzerinden düşündüğünüz için anlaşmazlık oldu neyse teşekkürler yinede ilginiz için

Geri