• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel tarih işlemleri sorunu

Excel Vers. ve Dili
2007 türkçe
Merhabalar başlangıç tarihim var ve bu tarihten her 3 ayda bir uyarı verdirmem lazım aya 3 ay ekliyebiliyorum fakat bunu bir düze halinde yapamadım.

İstediğim
13.01.2016 başlangıç tarihi

13.04.2016 uyarı ver
13.07.2016 uyarı ver

şeklinde sınırsız bir döngü kurmam lazım.

selam,
Uyarı kısmını tam anlamadım nasıl bir uyarı ve ne zaman? Diğer kısım için sorunuz bence net değil..
Normalde
Başlangıç Tarihiniz A1 de yazıyor olsun. A2 hücresine
=SERİTARİH(A1;1)
yazın ve aşağıya doğru kopyalayın. A1 de 01.01.2016 yazıyorsa A2 : 01.02.2016 A3 :01.03.2016 şeklinde yazacaktir.

Şimdi net olmayan kısma örnek vermeye çalışayım...
01.01.2016 , 01.02.2016 diye her ayın 1. günü seri elde ediyoruz diyelim.. Hafta sonu ya da bayrama denk gelen (yani tatil olan) ayın 1. günleri ne olacak?

selam,
Uyarı kısmını tam anlamadım nasıl bir uyarı ve ne zaman? Diğer kısım için sorunuz bence net değil..
Normalde
Başlangıç Tarihiniz A1 de yazıyor olsun. A2 hücresine
=SERİTARİH(A1;1)
yazın ve aşağıya doğru kopyalayın. A1 de 01.01.2016 yazıyorsa A2 : 01.02.2016 A3 :01.03.2016 şeklinde yazacaktir.

Şimdi net olmayan kısma örnek vermeye çalışayım...
01.01.2016 , 01.02.2016 diye her ayın 1. günü seri elde ediyoruz diyelim.. Hafta sonu ya da bayrama denk gelen (yani tatil olan) ayın 1. günleri ne olacak?

Başlangıç tarihinden her 3 ay sonra sayım yapıyorum hocam a kişisinin başlangıç tarihi 13.01.2016 olsun, 13.04.2016 ya geldiğinde a kişisinin sayımı geldi diye uyarı verdirmem lazım bu her 4 cü ayda değil diğer ikinci uyarıda 13.07.2016 da gelicek mesela tekrar

Mesajıma bakarsanız ,
1 - uyarı nasıl ve ne şekilde verilecek diye soruyorum. Ne zaman sorusu da var tabiki.. Günü gelmeden kaç gün , kaç saat önce ya da Öğle 12:45 te gibi...uyarı Sesli uyarı ise beni aşar. Çözümü makroda arayın derim. Yok yazılı bir uyarı ise o yazı nereye yazılacak. Nasıl bir uyarı yazılacak. Yani nedir bu uyarı?
2 - Verdiğim 1 er ay artmalı seri tarih dizisi sadece bir örnekti. 3 ay derseniz formüldeki 1 rakamını 3 yaparsınız olur biter. O örnek, olayı netleştirmek amacıyla verildi. Sayım yapacak kişi Pazar da olsa Cumartesi de olsa Arefe - Bayram - Resmi Tatil de olsa (+ Uyarı verecek kişi için de geçerli) her 3 ay sonra hep aynı tarihte mi sayar? Tatil yapmaz mı? Örnek bunun içindi...

Mesajıma bakarsanız ,
1 - uyarı nasıl ve ne şekilde verilecek diye soruyorum. Ne zaman sorusu da var tabiki.. Günü gelmeden kaç gün , kaç saat önce ya da Öğle 12:45 te gibi...uyarı Sesli uyarı ise beni aşar. Çözümü makroda arayın derim. Yok yazılı bir uyarı ise o yazı nereye yazılacak. Nasıl bir uyarı yazılacak. Yani nedir bu uyarı?
2 - Verdiğim 1 er ay artmalı seri tarih dizisi sadece bir örnekti. 3 ay derseniz formüldeki 1 rakamını 3 yaparsınız olur biter. O örnek, olayı netleştirmek amacıyla verildi. Sayım yapacak kişi Pazar da olsa Cumartesi de olsa Arefe - Bayram - Resmi Tatil de olsa (+ Uyarı verecek kişi için de geçerli) her 3 ay sonra hep aynı tarihte mi sayar? Tatil yapmaz mı? Örnek bunun içindi...

A1 sutununda başlangıç tarihi her 3 ay geçtiğinde a2 sütununda kontrol yap diye yazı yazıcak a3 sütununda da onaylandı onaylanmadı seçenekleri var.
Kontrol yap uyarısı geldiği zaman onaylandı denildiği vakit bir dahaki 3 ay sonra tekrar kontrol yap uyarısı yazdırılcak. Yapmaya çalıştığım olay bu

A1 sutununda başlangıç tarihi her 3 ay geçtiğinde a2 sütununda kontrol yap diye yazı yazıcak a3 sütununda da onaylandı onaylanmadı seçenekleri var.
Kontrol yap uyarısı geldiği zaman onaylandı denildiği vakit bir dahaki 3 ay sonra tekrar kontrol yap uyarısı yazdırılcak. Yapmaya çalıştığım olay bu

maalesef ben bu dediklerinizden hiç bir şey anlamadım.
Sorduklarıma da yanıt alamıyorum...
Siz en iyisi , nasıl bir şey yapmak istediğinize yönelik örnek ekleyin. Hangi a1 sütunu , hangi a2 sütunu , kaç kişi , ne yazılacak , nereye ne yazılması isteniyor vs.... açıklamalarınızı da yapın.. Ben veya başka bir üye cevap verecektir umarım..
(Not : dosyanızı dosya.tc , dosya.co , ... gibi dosya yükleme sitelerine yükleyip , adresini cevap mesajınıza kopyalayıp paylaşabilirsiniz)

selam,
anlayabildiklerimin paralelinde bir şeyler yapmaya çalıştım.
eki inceleyin.

link : http://s5.dosya.tc/server3/k4v2ha/uyari.rar.html

LZonLa.png

Hocam merhabalar tabloyu göstereyim direk net anlaşılır biz yardıma muhtaç çocukların sağlık durumlarını daha rahat kontrol edebilmek için böyle bir tabloya ihtiyacımız var. Tedbir kararından 3 ay geçince Durum Onay kısmında kontrol edilmesi gerek yazıcak. Bu 3 ay kendi tarihinden itibarenki 3 ay değil. Tedbir kararı girildikden sonra her 3 ay geçtiğinde uyarı verilcek.
İkamet il ve ilçesi ankara/keçiörense kontrol edilcek değilse kontrol edilmicek.
Benim yapabildiğim sonraki 3 ay da bu kontrolü yapabiliyorum her 3 ay geçtiğinde değil. En sondada onay butonu olucaktır onay verilmeside dosyası düzenlendi hazırlandı demek oluyor. Ama sonraki 3 ay periyodu gelince bu işlem tekrardan sıfırlanıcaktır.

Yardımların için çok teşekkürler.

Selam,
Bu gece bir şeyler yapmaya çalışır gönderirim.

rica ediyorum..
iyi günlerde kullanmanız dileğiyle..
kolay gelsin..

rica ediyorum..
iyi günlerde kullanmanız dileğiyle..
kolay gelsin..

Merhabalar hocam tekrar rahatsız ediyorum, kontrol kısmında bir sorun var onuda şöyle aşabiliriz, bugünün tarihinden tedbir karar tarihini çıkarıp,

Bugünün ayından - tedbir karar tarihi ayı % 3 == 0 yaparsak her 3 aylık periyodu veriyor sanırsam. Esas olması gereken bu onaya basınca durum kısmı bitti olucak, tekrar kontrol tarihi gelince devam ( aktif olucak) sizi çok yordum gerçekten kusura bakmayın.

Selam,
sorunu tam anlamadım..
Ama
Devam : Kontrol işlemlerinin devam ediyor olması anlamındadır. Yani listedeki ismin kontrolları zamanı geldiğinde yapılacak anlamını taşıyor. Bitti ise , bu kişi listeden komple çıkarılabilir anlamındadır. Yani artık HİÇ kontrol edilmeyecek.
Sizin yazdıklarınızdan şunu çıkarıyorum. Devam deyince kontrol tarihi yaklaşınca Devam, kontrolu yapılınca bitti yazsın... İşleyiş mantığı böyle değil... Kontrolun yapıldığını Adetten bulabilirsiniz. Yani kaç defa kontrol edildiyse Adet de gördüğünüz rakam Kontrol edilme adedini veriyor.

Sorunu net açıklarsanız ilgilenmeye çalışırım. (Gerekirse örnek vererek açıklayın)

Selam,
sorunu tam anlamadım..
Ama
Devam : Kontrol işlemlerinin devam ediyor olması anlamındadır. Yani listedeki ismin kontrolları zamanı geldiğinde yapılacak anlamını taşıyor. Bitti ise , bu kişi listeden komple çıkarılabilir anlamındadır. Yani artık HİÇ kontrol edilmeyecek.
Sizin yazdıklarınızdan şunu çıkarıyorum. Devam deyince kontrol tarihi yaklaşınca Devam, kontrolu yapılınca bitti yazsın... İşleyiş mantığı böyle değil... Kontrolun yapıldığını Adetten bulabilirsiniz. Yani kaç defa kontrol edildiyse Adet de gördüğünüz rakam Kontrol edilme adedini veriyor.

Sorunu net açıklarsanız ilgilenmeye çalışırım. (Gerekirse örnek vererek açıklayın)

Anladım kontrol kısmını sorun 3 aylık periyotta sorun var dediğim gibi mesela aradan 6 ay geçmiş tarih giriyorum bugün kontrol edilmesi gerek 6 ay olmuş çünkü yani 2. 3 aya girmişiz kontrol edin uyarısı gelmiyor. onuda dediğim formülle çözebiliriz diye düşünüyorum. Birde bitti kısmı ankara keçiören haricin de seçim yapılamıyor. onlarda da seçim yapılırsa daha iyi olur.

Son düzenleme:
selam,
dosyadaki Açıklamalar kısmından alıntı :
" 6 - Adet , önemli bir FAKTÖR... Tedbir Karar Tarihi yazılmasından itibaren, geçen 3 aylık dilimlerin adedi nin 1 fazlası anlamındadır. Adet , ile sonraki kontrol tarihlerinin hesaplanması sağlanır. Adet kısmına müdahale edebilirsiniz. Değiştirdiğinizde R kolonundaki tarih de değişecektir. Yeni bir kayıt yapıldığında , Tedbir Karar Tarihini yazın. Devam seçin. (Tabi ki Ankara - Keçiören olmalı) ve Adet hücresine 1 yazın... UYARI kolonunda durumu görebilirsiniz. Ya da R kolonundaki ilgili hücrede sonraki kontrol tarihini görebilirsiniz.... ( Eğer ki R kolonundaki bir sonraki kontrol TARİHİ bugün tarihinden küçük ise Onay ile ayarlayabilirsiniz) ya da Adet sayısını arttırarak yapabilirsiniz) "

Yeni kayıt yapıp da , çok eski bir Tedbir Karar tarihi yazdığınızda Adete 1 yazın. Size girdiğiniz çok eski tarihin 3 ay sonraki tarihini verecektir. Ama o da hala bugüne göre çok eski diyelim.. Ya her seferinde ,Onay yazısına çift tıklayarak en güncel kontrol tarihine kadar gelirsiniz. Ya da Adet değerini güncele yakın bir değer yazarsınız. 2 çözüm var....

Örnek :
* 123456789 TC numarası yazdık. Ankara ve Keçiören seçtik. Devam seçtik...
** Tedbir Tarihi olarak : 15.Şubat.2015 yazdık. ( Yani bugüne göre 21 ay önceki bir tarih)
***Adet kısmına hiçbir şey yazmazsak tarihler ve uyarı görünmeyecektir.
Adet kısmına 1 yazalım. Tarihi R kolonunda göreceksiniz. (Göreceğiniz tarih 1. kontrol tarihi anlamında olan 15.Mayıs.2015 olacaktır. ki bu tarih de 18 ay önceki tarih olmakta...
(Kontrol kısmında da "Kontrol Tarihini 560 Gün GEÇTİ yazacaktır")
**** Çözüm :
1 - Tedbir tarihi 15.02.2015 olduğuna göre bugüne göre 21 ay geçmiştir. Adet hanesine 21/3 = 7 yazın. Bu durumda 15.Kasım.2016 kontrol tarihini verip , bugüne göre Kontrol Tarihini 10 Gün GEÇTİ uyarısı yazacaktır. Şimdi Onaya çift tıklayın... Adet 8 yapacak ve (bugünden sonraki) Bir sonraki Kontrol Tarihini yazacaktır. Onaya bir defa daha basarsanız işlem yapamayacaktır. Çünkü kontrol tarihi bugüe göre gelecek bir tarihtir.
2 - Adet hanesinde 1 yazılı iken Onay yazısına çift tıklayın. adet 8 olana kadar ( daha doğrusu uygun tarih gelene kadar) Onay a çift tıklayın...

Şunu söylemeliyim ki; bu yöntemler size ne derece uyar bilemem?
Sadece şekilden gördüğüm 1 satırlık veriden hareketle yapılmış bir düzenlemedir.Kaç satır veriniz var , verileriniz ne şekildedir vs....hiçbir detay olmadan hazırlandı...( İlk mesajlarıma bakarsanız , neden örnek dosya dediğimi, daha iyi anlayacaksınız..)

Şunu da söylemek gerekir ki, belki listenin ilk hazırlamasında biraz uğraşı gerekecek, ama daha sonra hiç bir uğraşıya gerek kalmadan takip sağlanacak..

İkinci olaya gelince
"bitti kısmı ankara keçiören haricinde seçim yapılamıyor. onlarda da seçim yapılırsa daha iyi olur."
1 - M5 hücresini seçin
2 - Veri > Veri Doğrulama
3 - Ayarlar kısmında Bu değişikliği tüm hücrelere uygula kutucuğunu işaretleyin
4 - Formül kısmında yazan
=EĞER(VE($B5<>"";$J5="Ankara";$K5="Keçiören");Durum;"")
formülü de
=EĞER($B5<>"";Durum;"")
şeklinde değiştirin
5 - Tamam
Açılır liste , TC No olması durumunda (diğer seçenekler ne olursa olsun) Devam ya da Bitti şeklinde çalışacaktır.

Kolay gelsin..

Yeni versiyon Ek eklendi : Yeni eklenen eki de inceleyiniz. Tedbir tarihinde değişiklik olduğunda direkt olarak en yakın kontrol tarihini yazar ve adet sayısına da duruma uygun sayıyı yazar.

link : http://s3.dosya.tc/server9/1r8t5e/uyari_SA02.rar.html

Not : yeni istekler olacaksa , hem örnek dosya ve hem de örneklerle açıklama da beraberinde olsun lütfen..

Son düzenleme:
selam,
dosyadaki Açıklamalar kısmından alıntı :
" 6 - Adet , önemli bir FAKTÖR... Tedbir Karar Tarihi yazılmasından itibaren, geçen 3 aylık dilimlerin adedi nin 1 fazlası anlamındadır. Adet , ile sonraki kontrol tarihlerinin hesaplanması sağlanır. Adet kısmına müdahale edebilirsiniz. Değiştirdiğinizde R kolonundaki tarih de değişecektir. Yeni bir kayıt yapıldığında , Tedbir Karar Tarihini yazın. Devam seçin. (Tabi ki Ankara - Keçiören olmalı) ve Adet hücresine 1 yazın... UYARI kolonunda durumu görebilirsiniz. Ya da R kolonundaki ilgili hücrede sonraki kontrol tarihini görebilirsiniz.... ( Eğer ki R kolonundaki bir sonraki kontrol TARİHİ bugün tarihinden küçük ise Onay ile ayarlayabilirsiniz) ya da Adet sayısını arttırarak yapabilirsiniz) "

Yeni kayıt yapıp da , çok eski bir Tedbir Karar tarihi yazdığınızda Adete 1 yazın. Size girdiğiniz çok eski tarihin 3 ay sonraki tarihini verecektir. Ama o da hala bugüne göre çok eski diyelim.. Ya her seferinde ,Onay yazısına çift tıklayarak en güncel kontrol tarihine kadar gelirsiniz. Ya da Adet değerini güncele yakın bir değer yazarsınız. 2 çözüm var....

Örnek :
* 123456789 TC numarası yazdık. Ankara ve Keçiören seçtik. Devam seçtik...
** Tedbir Tarihi olarak : 15.Şubat.2015 yazdık. ( Yani bugüne göre 21 ay önceki bir tarih)
***Adet kısmına hiçbir şey yazmazsak tarihler ve uyarı görünmeyecektir.
Adet kısmına 1 yazalım. Tarihi R kolonunda göreceksiniz. (Göreceğiniz tarih 1. kontrol tarihi anlamında olan 15.Mayıs.2015 olacaktır. ki bu tarih de 18 ay önceki tarih olmakta...
(Kontrol kısmında da "Kontrol Tarihini 560 Gün GEÇTİ yazacaktır")
**** Çözüm :
1 - Tedbir tarihi 15.02.2015 olduğuna göre bugüne göre 21 ay geçmiştir. Adet hanesine 21/3 = 7 yazın. Bu durumda 15.Kasım.2016 kontrol tarihini verip , bugüne göre Kontrol Tarihini 10 Gün GEÇTİ uyarısı yazacaktır. Şimdi Onaya çift tıklayın... Adet 8 yapacak ve (bugünden sonraki) Bir sonraki Kontrol Tarihini yazacaktır. Onaya bir defa daha basarsanız işlem yapamayacaktır. Çünkü kontrol tarihi bugüe göre gelecek bir tarihtir.
2 - Adet hanesinde 1 yazılı iken Onay yazısına çift tıklayın. adet 8 olana kadar ( daha doğrusu uygun tarih gelene kadar) Onay a çift tıklayın...

Şunu söylemeliyim ki; bu yöntemler size ne derece uyar bilemem?
Sadece şekilden gördüğüm 1 satırlık veriden hareketle yapılmış bir düzenlemedir.Kaç satır veriniz var , verileriniz ne şekildedir vs....hiçbir detay olmadan hazırlandı...( İlk mesajlarıma bakarsanız , neden örnek dosya dediğimi, daha iyi anlayacaksınız..)

Şunu da söylemek gerekir ki, belki listenin ilk hazırlamasında biraz uğraşı gerekecek, ama daha sonra hiç bir uğraşıya gerek kalmadan takip sağlanacak..

İkinci olaya gelince
"bitti kısmı ankara keçiören haricinde seçim yapılamıyor. onlarda da seçim yapılırsa daha iyi olur."
1 - M5 hücresini seçin
2 - Veri > Veri Doğrulama
3 - Ayarlar kısmında Bu değişikliği tüm hücrelere uygula kutucuğunu işaretleyin
4 - Formül kısmında yazan
=EĞER(VE($B5<>"";$J5="Ankara";$K5="Keçiören");Durum;"")
formülü de
=EĞER($B5<>"";Durum;"")
şeklinde değiştirin
5 - Tamam
Açılır liste , TC No olması durumunda (diğer seçenekler ne olursa olsun) Devam ya da Bitti şeklinde çalışacaktır.

Kolay gelsin..

Yeni versiyon Ek eklendi : Yeni eklenen eki de inceleyiniz. Tedbir tarihinde değişiklik olduğunda direkt olarak en yakın kontrol tarihini yazar ve adet sayısına da duruma uygun sayıyı yazar.

link : http://s3.dosya.tc/server9/1r8t5e/uyari_SA02.rar.html

Not : yeni istekler olacaksa , hem örnek dosya ve hem de örneklerle açıklama da beraberinde olsun lütfen..

Hocam çok sağolun hani benim demek istediğim adedi girdikten sonra kontrol kısmı aktif oluyor mesela bu excel dosyasına birden fazla insan giriş yapacağı için adet kısmı kişinin kontrol dilekçesi yollandıysa onaya basınca artmalı ve Devam
Bitti

21.02.2017
15.02.2017
13.01.2017

sütunundaki tarih o dilekçe yollanıp onaya bastığı tarih olmalı, uyarı kısmıda otomatik çalışmalı olması daha kullanışlı imkan sunuyor ama yinede elleriniz dert görmesin makroları ve fonksiyonları nasıl düzenliyebilirim bende düzenlemeye çalışayım becerebilirsem ama gerçekten yardımınız için çok sağolun.
(Dip not: eğer gerçekten düzenlemek için sabrınız kaldıysa uyarı kısmında her 3 ayı kontrol etmek için dediğiniz gibi 3 bugünün ayından tedbir tarihinin ayını çıkarıp mod 3 alınınca 3 aylık olup olmadığı çıkar. Bugünün gününden de tedbir tarihi günü çıkarılınca kaç gün kaldığı çıkar.)
Dediğim gibi düzenleme kısmını nasıl tüm sütun vs uygulucağımı söylerseniz basit bir dille bende düzenlemeye çalışayım hocam yolladığınız dosyayı gerçekten teşekkürler.

selam,
sabır problem değil. Fakat ne yapılmak istendiği açık şekilde ve örnekle desteklenmeli ki, aynı konuda boş yere zaman kaybetmeyelim.
O nedenle bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi, örnek dosya ekleyin lütfen.. Ve açıklamaları da ekleyin. Örnek dosya gerçeği yansıtsın. Kaç sütun , kaç satır , hangi sütunlarda neler var.
Ve ne yapılmak isteniyorsa da örneğin üzerinde net olarak açıklayın diyorum. Şurası şöyle olunca burası da şöyle olmalı gibi... Veriler nasıl giriliyor?
Zira dediklerinizden hiç bir şey anlamadım. Bence olay, uyarı boyutunu da geçiyor gibi... Ya da anlamayınca böyle düşünüyorum....

Sizin örneğinizi bekliyorum...( benim gönderdiğim örneği değil...)
kolay gelsin.

selam,
sabır problem değil. Fakat ne yapılmak istendiği açık şekilde ve örnekle desteklenmeli ki, aynı konuda boş yere zaman kaybetmeyelim.
O nedenle bir önceki mesajımda da belirttiğim gibi, örnek dosya ekleyin lütfen.. Ve açıklamaları da ekleyin. Örnek dosya gerçeği yansıtsın. Kaç sütun , kaç satır , hangi sütunlarda neler var.
Ve ne yapılmak isteniyorsa da örneğin üzerinde net olarak açıklayın diyorum. Şurası şöyle olunca burası da şöyle olmalı gibi... Veriler nasıl giriliyor?
Zira dediklerinizden hiç bir şey anlamadım. Bence olay, uyarı boyutunu da geçiyor gibi... Ya da anlamayınca böyle düşünüyorum....

Sizin örneğinizi bekliyorum...( benim gönderdiğim örneği değil...)
kolay gelsin.

http://s3.dosya.tc/server9/plhmlm/Kitap3.xlsx.html hocam onay a tıklanınca adet 1 artması ve gönderim tarihinde de onaya tıklandığı tarih yazılması gerekiyor.

Devam Bitti kısmı aynı o kısımda herhangi bir hata yok

Uyarıda da tek eksik gün yazması olucak. Elimden geldiğince örnek hazırlamaya çalıştım hocam ekstra İl ilçe ankara keçiören değilse kontrol etme işlemi gerçekleşmicek devam kısmı bitti seçildiysede kontrol işlemi devam etmiyecek.

Bu arada tekrardan teşekkürler hocam.

Mod 3 yaparak devamlı 3 aylık periyoddamı değil mi diye kontrol ettim 3 aylık periyottaysa kontrol işlemi başlıyor.

Son düzenleme:
Geri