• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel sütunlarda ortak sayıları bulma

Excel Vers. ve Dili
TR
Merhaba,

Ekte örnek dosya ekledim ve içinde gerekli açıklamaları yaptım. A-B-C sütunlarında sayılar bulunmaktadır. Bu sütünların üçünde de ortak olan sayıları bulup E sütununa alt alta yazdırmak istiyorum. Bunları makro değil formüllerle yapmak istiyorum.
Teşekkür ederim,

Saygılarımla,

Ekli dosyalar

Merhaba,

1. sorunuzla 2 ve 3. sorularınız çelişkili olmamış mı? Tüm olasılıkları E sütununa toplamak ile, A-B-C yi alt alta E sütununa toplamakla aynı değil mi?

Eğer soruyu yanlış anladıysam örnekledirerek daha detaylı açıklama yapınız.

Excel de sütunlarda ortak sayıları bulma

Merhaba,

1. sorunuzla 2 ve 3. sorularınız çelişkili olmamış mı? Tüm olasılıkları E sütununa toplamak ile, A-B-C yi alt alta E sütununa toplamakla aynı değil mi?

Eğer soruyu yanlış anladıysam örnekledirerek daha detaylı açıklama yapınız.

--------------------------------------------------------------------------
Merhaba Ömer Bey, haklısınız anlam karmaşası olmuş, düzeltim ve "ORTAK_SAYI_DÜZLT.xls" ismi ile ekledim.

Saygılarımla,

Ekli dosyalar

Sütunlarda mükerrer veri olma ihtimali var mı?

Örnek verecek olursam, A sütununda 10 değeri 2 defa olabilir mi?

.

Sütunlarda mükerrer veri olma ihtimali var mı?

Örnek verecek olursam, A sütununda 10 değeri 2 defa olabilir mi?

.

-------------------------------------------------------------------------

HAYIR, HER SÜTUNDA AYNI RAKAMDAN YALNIZCA 1 ADET VAR İKİCİSİ OLAMAZ,
YANİ A SÜTÜNUNDA RAKAM GRUBUNDAN YALNIZCA BİRİ OLUR, AYNI RAKAM A SÜTUNUNDA İKİNCİ KEZ TEKRARLAYAMAZ.
AYNI AÇIKLAMA DİĞER SÜTUNLAR İÇİNDE GEÇERLİ.

ASLINDA KAFAMDA BİR TASLAK OLUŞTURDUM AMA SİZDEN DAHA PARLAK VE DAHA DOĞRU FİKİR GELEBİLİR, ( Benim kafamdaki tasarım; 3 sütunun da dolu olduğunu varsayarsak, EĞERSAY komutu ile A1 deki rakamı A-B-C arasında arayacak ve bulacağı değer 3 'e eşit ise demek ki üç sütunda da ortak sayı var ve E1 sütununa A1 deki rakamı yazacaktır, EĞERSAY değeri 3 den küçük çıkarsa A1 deki rakam üç sutunun üçünde de yer almamaktadır ve E1' e boş yazacaktır. Aynı işlemi diğer hücrelerin ikisinin dolu olması için sorgulanacak ve bu defa EĞERSAY değeri 2 ise A1'dekini E1 yazacak, değilse ("") boş yazacak..... gibi,

_______________________________________________________________-
hazır yeri gemişken şu formüldeki problemi düzeltebilir misiniz;

=EĞER(SATIRSAY($C$1:$C1)<=EĞERSAY($A:$A;$B$1&"*");KÜÇÜK(EĞER(SOLDAN($A$1:$A$1000;UZUNLUK($B$1))=$B$1;SATIR($A$1:$A$1000));SATIRSAY($C$1:$C1));"")

Bu formülde EĞERSAY($A:$A;$B$1&"*") bölümü .....ile başlayanları bul anlamında, bunun yerine içinde......geçenleri bul işlemini nasıl yapabilirim.
EĞERSAY($A:$A;$B$1&"*") yerine EĞERSAY($A:$A;"*"&$B$1&"*") yazıyorum ama EĞERSAY() fonksiyonu * ile başlayanları tanımadığından istediğim sonucu veremiyor.

Saygılarımla,

Formüldeki amaçınız nedir ? Formül gidişatına göre veri çekmek için ayrıca indis eklemeniz gerekir.

İçinde olanlar için;

....;KÜÇÜK(EĞER(ESAYIYSA(MBUL($B$1;$A$1:$A$1000));......

buna göre siz devam edersiniz.

İlk sorunuzu müsait zamanımda inceler geri dönüş yaparım

Excel de içinde .....geçenlerin satır numaralarını yazdırma

Formüldeki amaçınız nedir ? Formül gidişatına göre veri çekmek için ayrıca indis eklemeniz gerekir.

İçinde olanlar için;

....;KÜÇÜK(EĞER(ESAYIYSA(MBUL($B$1;$A$1:$A$1000));......

buna göre siz devam edersiniz.

İlk sorunuzu müsait zamanımda inceler geri dönüş yaparım
Merhaba,
verdiğiniz formül parçasını ilave ettim ve denedim, bu defa eksik buluyor değerleri, örnek dosyayı ekledim.

saygılarımla,

Ekli dosyalar

Sizin baş kısma koyduğunuz sayım şartından dolayı eksik bilgi geliyor. O kısımları düzenlersiniz diye belirtmiştim.

EĞER(SATIRSAY($C$1:$C1)<=EĞERSAY($A:$A;"*"&$B$1&"*");

kırmızı ilaveyi yapın.

Sizin baş kısma koyduğunuz sayım şartından dolayı eksik bilgi geliyor. O kısımları düzenlersiniz diye belirtmiştim.

EĞER(SATIRSAY($C$1:$C1)<=EĞERSAY($A:$A;"*"&$B$1&"*");

kırmızı ilaveyi yapın.

Merhaba, harikasınız üstadım, tamamdır, çalıştı.
Teşekkür ederim,

Saygılarımla,

Merhaba,
Elinizesağlık çok alternatifli yapmışsınız ama açıklamalar eksik çoğunu anlamadım, yani mantığını çözemedim, bu nedenle bunları kendi problemlerimi çözmeye uyarlayamadım.

Saygılarımla,

Geri