• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excel sheet lere koruma oluşturup makro ile tek tuşta korumayı etkin veya kaldırmak?

Excel Vers. ve Dili
english 2003
Merhabalar,
sizden bir ricam olacak, excel dosyamda yaklaşık 15 sheet çalışma alanım var, ve bunların hepsinde koruma olan hücreler mevcut, her seferinde koruma koy veya kaldır çok zor oluyor (tek tek bütün sheetlere gidiyorum) bunun kısa bir yolu varmı acaba makro oluştursak tek tuşla korumayı koysak ve tek tuşla korumayı kaldırsak, bu konuda bilgi sahipleri benimle paylaşırmı?

saygılarımla;

Bu mümküm ve forumda bununla ilgilli birçok örnek var. Siz örnek bir dosya eklerseniz sonuca ulaşmak daha kolay olacaktır.

aslında bende arkadaşın istediği gibi tek tuşla 15 sheet koruma yapsın ve tek tuşla korumayı kaldırsın (yine 15 sheet) istiyorum, örnek dosyayı aldım baktım ama bende hata veriyor anlamadım?

Ekteki dosyayı inceleyin,iyi çalışmalar.

Sub koru()
Dim sht As Worksheet
For Each sht In ActiveWorkbook.Worksheets
sht.Protect DrawingObjects:=True, Contents:=True, Scenarios:=True, Password:="12345"
Next sht
End Sub

Sub aç()
Dim sht As Worksheet
For Each sht In ActiveWorkbook.Worksheets
sht.Unprotect Password:="12345"
Next sht
End Sub
kırmızılar şifre değiştirirsiniz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
örnek dosya veriyorum eğer bu dosya üzeründe yapılırsa çok makbule geçer,

saygılarımla;

Ekli dosyalar

@fedeal

üstadım çok sağol, ellerin dert görmesin tam istediğim gibi olmuş

saygılarımla;

selamlar,
@fedeal
bu makronun biraz daha gelişmişi olarak koruma alanlarını makro da belirlemek mümkünmü 5 tuş koyarak? örnek dosyada belirttiğim gibi acaba, eğer walla bu işlemde olursa süper olacak :)

Ekli dosyalar

Sheet leri de bölümleri dondurabildiğimiz gibi dondurabilirmiyiz?

Selamlar,

Hücreleri, bölümleri dondur yapabiliyoruz(2007), acaba bunu bir shhet içinde yapabilir miyiz?

Geri