• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excel sayfasının kaybetme

yamahato

Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
excel 2007
Kolay gelsin üstadlar
Basit bir program yazmaya başladım.
Programın başlangıci bir excel sayfasındaki bir BUTON var.(GİRİŞ İÇİN)Bu butona tıklayınca şifre ekranı çıkıyor.Şifre girincede ana menü çıkıyor.
Sıkıntım şu;ana menü formu çıkınca programın ilk açılışında giriş butonunu bulunduğu excel sayfası gözükmesin.Yani ben sadece tasarladığım arayüzde çalışayım.Böyle bir kod varmı.
Me.Hide Kodunu denedim ama hata mesajı veriyor.

bir module içerisine " application.visible=false " çalıştırın çalışacaktır.

Merhaba,
Kod:
Private Sub CommandButton1_Click()
Application.Visible = False
'gizlemek için
End Sub

Private Sub CommandButton2_Click()
Application.Visible = True
'Göstermek için
End Sub

sayın dEdE merhabalar, farka bakar mısınız bilmek de mesele değil anlatmak da çok önemli değil mi:)

sayın dEdE yukarıda bahsettiğimiz kod da programımızı barındıran excel dosyası haricinde ki tüm excel dosyalarını kapatıyor ve program çalıştığı sürece başka excel dosyası açamıyoruz. başka excel dosyalarını açabileceğimiz bir kod biliyor musun? zira ben aylardır çözemiyorum bu konuyu

verilen bu kodu tam olarak nereye girmemiz gerekiyor Benim yapmaya çalıştığım programcıkta excel sayfasındaki commadbutton1 tıklayınca ana menüye gidiyor.2 butonda programı kapatıyor.Bu formülü nasıl kullanacam anlamadım

Merhaba,
Öncelikle bunların formül olmadığı konusunda anlaşalım. Bunlar VBA kodu. Formül dersek gerçek formüllerle karıştırma olasılığı var.
Yukarıdaki kodlar örnekti. Kendi dosyanızda birçok şekilde kullanabilirsiniz. Application.Visible = False satırını UserForm_Initialize olayına, Application.Visible = True satırını UserForm_QueryClose olayına yazmanızı öneririm. Tabi duruma göre değişik yerlerde de kullanılabilir. Örn. baskıönizleme için exceli görünür yapmak gibi durumlar..

Geri