• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel sayfasındaki birleştirilmiş veriyi not degerine aktarmak istiyorum makroyla

21 satırı yazacak ondan sonra (18 karekter) ondan sonra olan değer silecek not defterinde

Ne istediğinizi anlamış değilim.Size iyi çalışmalar diliyorum.:cool:

göndermiş olduğum işçi.txt dosyasını açarmısınız sizden ricam en alt satıra inermisniz aşağı tuşu ile 21 satıra gelir 22 satıra gecmiyor ben onu elle ben 21.satırdan sonrasını siliyorum benim sadece sorunum bu şuan 21.satırda kesmesi yani 22 satıra aşağı tuşu inmeyecek

evren hocam lütfen benim şu makroyu bitirelim hocam ben izah ediyim bana bu işin çok faydası olacak

Kodlarınızda son satırı A sütunundan buldurduğunuz için sorun yaşıyorsunuz.
Son Satırı text dosyasına yazdıracağınız satırdan bulsaydınız sorun olmazdı.
Kod:
Sub isciTxtAktar()
    Application.ScreenUpdating = False
    Dim SonSatir, i As Integer

With Sheets("KESİNTİ")
        SonSatir = .[L65536].End(3).Row
        If SonSatir > 3 Then
            Open "C:\isci.txt" For Output As #1
            For i = 4 To SonSatir
                Print #1, Trim(.Cells(i, "L").Value)
            Next i
            Close #1
        End If
    End With
    MsgBox "İŞÇİ KESİNTİSİ AKTARILDI"
End Sub

aralarda boşluk veriyor hocam birde belli satırda kesmiyor 21 satırın 18 kursöründen sonrasını silmesi lazım 22 satıra gezmemesi lazım

ben şimdi baktımda işçi.exe 33 satıra kadar iniyor ah bi 21 satırda kesse inmeyi sorunum kalmayacak

Işçi.txt sonucu

Hocam eklediğim şekilde txt çıkmaktadır yani 33 üncü ssatıra kadar iniyor

Ekli dosyalar

sayın zehnicağcan gerek evren beyin gerekse veyselemre beyin verdiği kodlar sizin istediğiniz gibi 21. satırda sonlandırıyor. Hatta ben 10 satırda kısıtlama yaptım 10. satıra kadar verileri kopyaladı. Bu sizin asıl dosyanızla ilgili bir sorun olmalı.
Ya da "C:\Documents and Settings\Zehni SAĞCAN\Belgelerim\KESİNTİ\İŞÇİ.TXT" burada belirtilen yolla ilgili bir sıkıntınız olabilir.

Hayır hocam ben burdaki konum satır silme ile ilgili ben bu işçi.txt dosyasını internet ortamına atacamdan sistem işçi.txt dosyasının içinde 21 kişi varsa o kadar yazacak ve 22 kişiye geçmeyecek yani aşağı yön tuşu ile inmeye çalıştığımda inmeyecek, ben normal olarak işçi.txt i açık 21 satırın sonundan itibaren mausla işaretliyim aşağı doğru çekip delete tuşuna basıyorum yani 22 satıra inmiyor ancak 21 satırın sonunda iken enter tuşuna basarssan iner ben burdaki amacım işçi.txt dosyasını elimi sürmeyim makroyla hallediyim diyorum savolsunlar iki hocamda yardımcı oldular ama anlamadıkları nokta var mx@raid hocam hocalarım 21 satırı yazdırıyorlar ama kursör sorunumda anlamadıkları için birşey yapamadılar

33 satıra kadar iniyor ah bi 21 satırdan sonrasında inmese benim sorunum çözülecek

sayın zihnisağcan sizin txt dosyasını inceledim evet satır 33 kadar iniyor ancak ben txt dosyasına aktardığımda 22. satırda kalıyor. Orjinal doyanızı tekrar ekler misiniz.

Son düzenleme:
zehnisağcan tarafından gönderildi
Sub txt_aktar1()
Dim hcr As Range, alan As String, say As Byte
Application.ScreenUpdating = False
alan = Sheets("KESİNTİ").Range("A4:A65536").SpecialCells( xlCellTypeConstants, 23).Address
Range("L4").Select
Range(Selection, Selection.End(xlToRight)).Select
Range(Selection, Selection.End(xlDown)).Select
Selection.Replace What:="", Replacement:=" ", LookAt:=xlPart, _
SearchOrder:=xlByRows, MatchCase:=False, SearchFormat:=False, _
ReplaceFormat:=False
Range("L4").Select
Open "C:\Documents and Settings\Zehni SAĞCAN\Belgelerim\KESİNTİ\İŞÇİ.TXT" For Output As #1
s=1
For Each hcr In Sheets("KESİNTİ").Range(alan)
If s < 22 Then
Print #1, hcr.Offset(0, 11).Value
Else
Exit for
End If
s= s + 1
Next
Close
MsgBox "İŞÇİ KESİNTİSİ AKTARILDI"
End Sub
--------------------------------------

Renkli satırları ilave ederek deneyebilirmisiniz?

Sn zehnisağcan recep beyin verdiği makro ile de denedim sorunsuz çalıştı. Sizin Excel de bi sıkıntı var zannedersem. Çünkü verilen makroların hepsinde sorunsuz işlem yapıyor.

nasıl çalıştı düzenleme yaptınız mı hocam ben normal haline getiriyorum
işlem yapıyor ama recep hocamın eklemiş olduğu satırları ekliyorum ama hata veriyor

Son düzenleme:
Geri