• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excel sayfasında Copy/paste olayını engelleme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan algil
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Dosyanızın ThisWorkbook bölümüne aşağıdaki kodları uygulayıp deneyin.

Dosyanızı kayıt edip kapatın sonra tekrar açıp kopyala-yapıştır yapmayı deneyin.

Sanırım bu şekilde text dosyasına yapıştırıp tekrar excel dosyasına kopyala-yapıştır yapamazsınız.

Kod:
Private Sub Workbook_Activate()
    Application.OnKey "^c", ""
    Application.OnKey "^v", ""
    Application.OnKey "^{INSERT}", ""
    Application.OnKey "+{INSERT}", ""
End Sub

Private Sub Workbook_Deactivate()
    Application.CutCopyMode = False
End Sub

Private Sub Workbook_Open()
    Application.OnKey "^c", ""
    Application.OnKey "^v", ""
    Application.OnKey "^{INSERT}", ""
    Application.OnKey "+{INSERT}", ""
End Sub

Private Sub Workbook_SheetSelectionChange(ByVal Sh As Object, ByVal Target As Range)
    Application.CutCopyMode = False
End Sub

Dosyanızın ThisWorkbook bölümüne aşağıdaki kodları uygulayıp deneyin.

Dosyanızı kayıt edip kapatın sonra tekrar açıp kopyala-yapıştır yapmayı deneyin.
............................
End Sub
[/code]

Sayın AYHAN, sayfadaki grafik gibi nesnelerin korunmasını da bu şekilde sağlayabiliyor muyuz acaba?

Sayın AYHAN, sayfadaki grafik gibi nesnelerin korunmasını da bu şekilde sağlayabiliyor muyuz acaba?

Ömer bey bunun cevabını ben de foruma sormuştum, cevap cıkmadı, sonra öğrendim. => Buraya bakın lütfen..

Bir alternatif makro da yukarıda söylediğim sayfada ben vermiştim. Bu kopyalamayı, kesmeyi vb engelliyor, böylece sadece calıştığımız dosyada değil hicbir yerde yapıştırma yapılamıyor..

Son düzenleme:
Ömer bey bunun cevabını ben de foruma sormuştum, cevap cıkmadı, sonra öğrendim. => Buraya bakın lütfen..

Bir alternatif makro da yukarıda söylediğim sayfada ben vermiştim. Bu kopyalamayı, kesmeyi vb engelliyor, böylece sadece calıştığımız dosyada değil hicbir yerde yapıştırma yapılamıyor..

Sayın karaman zaten bu soruyu sizin açtığınız konuyla ilgili olarak sormuştum (konuyu öne çıkartmak maksatlıydı), amaç hasıl olduğuna (sizin ihtiyacınız karşılandığına göre) ve ben yeni bir konu araştırmış olduğuma göre faydalı oldu neticede.

Evet Ömer bey. Hergün yeni bir şey öğreniyoruz. Bunun sonu yok.. :)

Yardımlarınız cok değerli benim icin..

Sağlıcakla kalın..

Herkese günaydın,

Balca arkadaşımızın 4. mesajındaki kodları kendi dosyama uyguladım. Evet kopyalama komutu aktif değil, Ama "Ctrl Insert" ile yapılabiliyor, Bunu nasıl engelleriz.

Saygı ve sevginin eşiğinde,

sward175

#21 nolu mesajdaki kodları deneyiniz.

Korhan Hocam, tekrar Merhaba,

21. kodu ve daha öncekileri de uyguladım sonuç aynı "ctrl Insert" ile yapıyor, bir de artık hiç bir dosyada kopyalama aktif değil bunu da aşmanın bir yöntemine ihtiyacım var.

saygılarımla.
sward175

Önerdiğim kodlarda CTRL+INSERT tuşlarınıda pasiflemiştim. Siz nasıl bu tuşları kullanıp kopyala-yapıştır yapabiliyorsunuz.

Korhan Bey, Merhaba,
Kodu kopyalayıp Excell de geliştirici, Visual basic, Insert, modüle diyip yapıştırıyorum, kayıt edip kapatıyorum. sayfa ismi üzerine ters tıklayarak kod görüntüle diyerek aynı kodu buraya da yapıştırıp kayıt ederek çıkıyorum. Dosyayı kapatıp tekrar açıyorum, kopyala, aktif değil , ama ctrl Insert işlem yapıyor.

Saygı ve sevginin eşiğinde olsun insanlık.

sward175

Yanlış yere uyguladığınızı düşünüyorum.

Lütfen #21 nolu mesajımı dikkatli okuyunuz.

Arkadaşlar #21 nolu mesajdaki koda açma/kapama kodu ilave edilebilir mi?
Örneğin, dosya açıldığında kes/kopyala/yapıştır aktif gelecek, ctrl+5 birlikte basıldığında kes/kopyala/yapıştır pasif olacak, tekrar ctrl+5 e bastığımda kes/kopyala/yapıştır açılıştaki haline dönecek yani aktif olacak. Bu koda böyle bir ilave kod eklenebilir mi?

Geri