Excel sayfasına şifre koyma

Excel Vers. ve Dili
2007 tr
arkadaşlar ben excell dosyamda çalıştıktan sonra kapatırken kaydetmek istiyormusunuz diye soruyorya işte tam orda evet diyince şifre sorsun itiyorum çalıştığım yerde verileri ben giriyorum koruma yapmak istedim fakat koruma her seferinde kapatırken tekrar koruma yapıp öle kapatmak gerekio unutuyorum değiştirebiliyorlar sona dosyayı bütün emekler boşa gidiyor uzun lafın kısası kaydederken şifre sorsun istiyorum....varsda böle bi imkanım yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler...

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Çalışmayı kapatırken otamatik şifrelyip kaydedip kapatsa daha iyi olmazmı.

çalışmanız açıkken alt+f11 - açılansayfada sol taraftaki vbaproject alanındaki thisWorkbook kısmına tıklayıp çalışma kitabının kod bölümünü açalım. alttaki kodları kopyalayın artık kaydedeyimmi diye sormayacak şifreleyip kapatacak.
şifre 1234 alttaki kodda ilgili alandan değiştirebilirsiniz.

Kod:
Private Sub Workbook_BeforeClose(Cancel As Boolean)
ActiveWorkbook.Password = "1234"
ActiveWorkbook.Save
End Sub
iyi çalışmalar.

Excel Vers. ve Dili
2007 tr
teşekkür ederim fakat bunu yapınca her açtığımda şifre istiyor benim belgeyi herkesin görmesi gerekio içindeki verileri görmeleri fakat değiştirememeleri gerekio excellden hiç anlamayanlar var açıp belgeyi mahvetmelerini istemiyorum emeklerim boşa gidecek yoksa:( o yüzden baksınlar fakat kaydetmeye çalıştıklarında şifre istesin bilmiyorsa şifreyim kayıt yapamasın yada sadece filtre ve sıralama yapsınlar fakat kaydedemesinler sınırlı olsun sayfa koru diyorum ama her kapatırken yeniden şifreleyip kapatmam gerekio unutuyorum bazen çok belge var çünkü HADİ Bİ ÇÖZ ŞU İŞİ KARDEŞİM TEŞEKKÜR EDERİM ŞİMDİDEN:)

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
Kod arşivimizde o işlem için söyle bir kod var.

Kod:
Private Sub Workbook_BeforeSave(ByVal SaveAsUI As Boolean, Cancel As Boolean)
sifre = InputBox("İşçi Maaş İcmali olduğundan Kayıt için Şifre Girmelisiniz.", _
"Yetkili Kişi", "Kaydetmek İçin Şifre girin")
If sifre = "123456" Then 'Örnek Şifre olarak 123456
MsgBox "Kayıt işlemi tamamlandı", vbInformation, _
"KAYIT BAŞARILI"
Else
MsgBox "Yanlış şifre girdiniz." & Chr(13) & _
"Dosya kaydedilemedi", vbCritical, "HATALI ŞİFRE"
Cancel = True
End If
End Sub
incelemeniz için örnek dosyaya uyarladım.saygılar.(şifre 123456)

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 tr
kardeş yardımların için saol ama uyarladığın dosyayı açtım bişiler yazdım kaydettim kapattım şifre istemedi

Excel Vers. ve Dili
2007 tr
şimdi senin verdiğin kodu girdim kardeş şöle bi uyarı çıktı
AŞAĞIDAKİ ÖZELLİKLER MAKRO İÇERMEYEN ÇALIŞMA KİTAPKLARINA KAYDEDİLEMEZ
VB PROJESİ
DOSYAYI BU ÖZELLİKLEDE KAYDETMEK İÇİHAYIRI TIKLATIN VE ARDINDAN DOSYA TÜRÜ LİSTESİNDE MAKRO ÖZELLİĞİ ETKİNLEŞTİRİLMİŞ BİR DOSYA TÜRÜ SEÇİN

MAKRO İÇERMEYEN ÇALIŞMA KİTABI OLARAK KAYDETMEYE DEVAM ETMEK İÇİN EVETİ TIKLATIN

evet dedim şifre istedi kaydetti ama tekrar açtığımda kapatırken şifre istemedi makrolaştırmakmı lazım her seferinde kodumu gireceğim kapartırken süreklileştiremezmiyiz bu kodu Bİ YARDIM DAHA LÜTFEN

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
makro özelligini etkinleştirmeliydiniz.hayırı tıklayınız. makro içermeyen çalışma kitabı olarak kaydedince çalışmasını bekenemez. sonuçta yapılan makrolu bir işlem.
birde ben böyle bir uyarı ile hiç karşılaşmadım kullandıgınız ofis sürümünden yada makro güvenlik ayarlarından kaynaklanıyor olabilir.

Excel Vers. ve Dili
2007 tr
şimdi senin dosyayı tekrar inceledim tam istediğim gibi her kaydetmede şifre soruyor ama benim dosyalara verdiğin kodu yazıyorum makro etkinleştirme falan diye sorduğunda hayır dedim hemen sonrasında farklı kaydet cıkıyor neden acaba

Excel Vers. ve Dili
2007 tr
kardeş sanırım prob şu vb projesini kaydedemiyorum o yüzden her seferinde istemio benim yaptığımda mesela senin dosyayı açtığımda visual basicde thisworkbookda o kodlar görünüyor ama ben yapıp kaydediyorum bi dahakiaçtığımda gözükmüyor ondan olabilirmi

Excel Vers. ve Dili
2007 tr
kafayı yıyecem yine denedim yaptığım işlemleri sıralıyorum bibakıver lütfen
alt+f11 thisworkbook kodu yapıştırıyorum kaydet diyorum vb özelliklerinde kayıt için hayır diyorum şifre istiyor buraya kadar normal şifreyi giriyorum kayıt işlemi tamamlandı diyor sonra hemen arkasından farklı kaydet cıkıyor başka isim veriyorum yine vb projesini için hayırı seçin diye soruyor hayırı tıklıyorum ama kaydetmiyor yardım lütfennnnnnnnnnnnn senin yaptığın dosya gayet ii çalışıyor bu arada

fedeal

Banned
Excel Vers. ve Dili
2003 tr
2007 hiç kullanmadım ve bahsettigin gibi bir olayla hiç karşılaşmadın uzmanlarımız umarım ilgilenirler.

BG

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2021 TR & EN
Sayın bigrock

kafayı yıyecem yine denedim yaptığım işlemleri sıralıyorum bibakıver lütfen
alt+f11 thisworkbook kodu yapıştırıyorum kaydet diyorum vb özelliklerinde kayıt için hayır diyorum şifre istiyor buraya kadar normal şifreyi giriyorum kayıt işlemi tamamlandı diyor sonra hemen arkasından farklı kaydet cıkıyor başka isim veriyorum yine vb projesini için hayırı seçin diye soruyor hayırı tıklıyorum ama kaydetmiyor yardım lütfennnnnnnnnnnnn senin yaptığın dosya gayet ii çalışıyor bu arada
aşağıdaki işlem adımlarını takip edin lütfen

1- Alt+F11 ile kod penceresini açın "ThisWorkbook" 'a Sayın fedeal'in verdiği kodları yapıştırın

Kod:
Private Sub Workbook_BeforeSave(ByVal SaveAsUI As Boolean, Cancel As Boolean)
sifre = InputBox("İşçi Maaş İcmali olduğundan Kayıt için Şifre Girmelisiniz.", _
"Yetkili Kişi", "Kaydetmek İçin Şifre girin")
If sifre = "123456" Then 'Örnek Şifre olarak 123456
MsgBox "Kayıt işlemi tamamlandı", vbInformation, _
"KAYIT BAŞARILI"
Else
MsgBox "Yanlış şifre girdiniz." & Chr(13) & _
"Dosya kaydedilemedi", vbCritical, "HATALI ŞİFRE"
Cancel = True
End If
End Sub
2- Kod penceresindeki "Kaydet" butonuna tıklamayın,
3- Kod penceresini kapatıp Excel'e dönün , Excel'de iken "KAYDET" butonuna tıklayın. Şifreyi girin "123456" "OK" butonuna tıklayın, "Kayıt İşlemi Tamamlandı" msgbox çıkacaktır, burada "TAMAM" butonuna tıklayın

4- Farklı Kaydet penceresi açılacaktır, burası önemli siz hatayı burada yapıyorsunuz gibi düşünüyorum şöyle yapın , "Dosya Adı" : alanına istediğiniz bir ismi verin "Kayıt Türü" : bu alanda "Excel Çalışma kitabını seçmeyin, "Makro İçerebilen Excel Çalışma Kitabı" seçeneğini seçin ve "KAYDET" butonuna tıklayın.

İyi Çalışmalar dilerim.

Excel Vers. ve Dili
2007 tr
şimdi gökhan bey evet farklı kaydetden dediğiniz gibi makro içerebilen excel çalışma kitabı seçeneğini seçtim kaydet dediğimde şifre soruyor evet fakat kayıtdan sonra şöyle bi uyarı çıkıyor gizlilik uyarısı:bu belge makrolar,activex denetimleri,xml genişletme paketi bilgileri veya web bileşenleri içeriyor.bunlar belge denetleyicisi tarafından kaldırılamayan kişisel bilgiler olabilir.
diyor bunun hersefeinde cıkması normalmi yine hatamı yapıyorum ayrıca dosyanın simgesi üzerindede sarı ünlem işareti çıktı
sayın feodalin verdiği örnek dosyada böyle bi uyarı çıkmıyor o yüzden soruyorum..

BG

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2021 TR & EN
Sayın bigrock

şimdi gökhan bey evet farklı kaydetden dediğiniz gibi makro içerebilen excel çalışma kitabı seçeneğini seçtim kaydet dediğimde şifre soruyor evet fakat kayıtdan sonra şöyle bi uyarı çıkıyor gizlilik uyarısı:bu belge makrolar,activex denetimleri,xml genişletme paketi bilgileri veya web bileşenleri içeriyor.bunlar belge denetleyicisi tarafından kaldırılamayan kişisel bilgiler olabilir.
diyor bunun hersefeinde cıkması normalmi yine hatamı yapıyorum ayrıca dosyanın simgesi üzerindede sarı ünlem işareti çıktı
sayın feodalin verdiği örnek dosyada böyle bi uyarı çıkmıyor o yüzden soruyorum..
Örnek videoyu izleyiniz. Dosya ektedir.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2007 tr
yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim son bi soru bende o güvenlik uyarısı çıkmıyor makrolar devre dışı kaldı diyen uyarı seçenekler falan görünmüyor birde o simgenin üzerindeki ünlem işareti dosya hatalı olduğundan çıkmıyor değilmi güvenli olduğunu mu gösteriyor tekrar tekrar teşekkür ederim emeğinize sağlık

BG

Özel Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2021 TR & EN
yardımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim son bi soru bende o güvenlik uyarısı çıkmıyor makrolar devre dışı kaldı diyen uyarı seçenekler falan görünmüyor birde o simgenin üzerindeki ünlem işareti dosya hatalı olduğundan çıkmıyor değilmi güvenli olduğunu mu gösteriyor tekrar tekrar teşekkür ederim emeğinize sağlık
rica ederim, Güvenlik Uyarısı çıkmıyor ise ;
aşağıdaki seçeneği kontrol ediniz.

Office Buton/Excel Seçenekleri/Güven Merkezi/Güven Merkezi Ayarları/"Bildirimde bulunarak Makroları devre dışı bırak" seçeneğinin işaretli olmasına dikkat ediniz.

Ünlem işareti : "Makro içerebilen çalışma kitabı" olarak kaydedildiğinde ortaya çıkar, amaç, dosya simgesine bakarak içinde makronun olduğunu ifade etmektir.

Excel Vers. ve Dili
2007 tr
teşekkürler gökhan bey gayet iyi oldu tam istediğim gibi fedeal arkadaşım sanada cok teşekkür ederim yardımlarından dolayı bi konu daha açacağım onunla ilgilide yardımlarınızı esirgemezseniz sevinirim şimdiden teşekkürler

Excel Vers. ve Dili
2007
Peki bu koyulan sifreyi gorunur sekilde degilde ****** gibi yapma imkanimiz var mi?