• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel sayfaları gizlenebilir mi

Excel Vers. ve Dili
office 2003
Merhabalar;
Excelde hazırlanan userformlarda excel sayfalarının kullanıcılar tarafından görünmemesi için nasıl bir kod yazabiliriz. Sadece userform menüleri görünmeli. Konu hakkında değerli katkılarınız bekler saygılar sunarım.

Merhaba Ekteki kodlarla yapabilirsiniz.

Kod:
Application.Visible = False   'excel yok eder

Application.Visible = True    'Excel Geri getirir

Merhaba Ekteki kodlarla yapabilirsiniz.

Kod:
Application.Visible = False   'excel yok eder

Application.Visible = True    'Excel Geri getirir

Öncelikle ilginiz için çok teşekkür ederim. Vermiş olduğunuz kodu nereye yazacağımı bilemiyorum. Tekrar yardımınıza ihtiyacım var. Saygılar.

Sub auto_Open()
Application.Visible = False
UserForm3.Show
Sheets("KAYIT").Select
Application.Visible = True
End Sub

alt+f11 ust menuden ınsert seç
modulu tıkla ve yukardakı kodu yapıştır sonra kaydet tuşuna bas
userforma kendı form numaranızı veya adını yazın
kayıt olan sayfa ismidir yine kendınızegöre düzltın

Yardım Lütfen

| Arkadaşlar Excel menü çubuğunu, başlık çubuğunu ve araç çubuklarını kodlarla otomatik gizliyorum.
|
| Ancak dosyayı simge durumuna küçültüp büyüttüğümde başlık çubuğu görünür oluyor. hangi kodu denediysem geri dönüşümsüz gizleyemedim.
|
| Oysaki ben tamamiyle gizlemek yada yoketmek istiyorum.. ben istemedikçe görünmesin...
|
|
| Bunu nasıl yapabilirim nasıl bir kod lazım lütfen yardım edin... çok acil cevap bekliyorum. çalışmam bitti tek buna kaldı...

Sub auto_Open()
Application.Visible = False
UserForm3.Show
Sheets("KAYIT").Select
End Sub

alt+f11 ust menuden ınsert seç
modulu tıkla ve yukardakı kodu yapıştır sonra kaydet tuşuna bas
userforma kendı form numaranızı veya adını yazın
kayıt olan sayfa ismidir yine kendınızegöre düzltın

Değerli Üstadım; öncelikle çok teşekkür ederim verdiğiniz kodları yazdım ve tam istediğim şekilde oldu. Ancak bir sorunum daha var. Proğramı kapattıktan sonra yeniden açtığımızda (....zaten açık yeniden açtığınızda yaptığınız değişiklikleri yok sayacak) şeklinde bir uyarı geliyor. Dosyayı ekte bilgilerinize sunuyorum. Bu uyarının kaldırılması mümkünmüdür. Tekrar katkılarınızdan dolayı teşekkür eder, saygılar sunarım.

Ekli dosyalar

Değerli Üstadım; öncelikle çok teşekkür ederim verdiğiniz kodları yazdım ve tam istediğim şekilde oldu. Ancak bir sorunum daha var. Proğramı kapattıktan sonra yeniden açtığımızda (....zaten açık yeniden açtığınızda yaptığınız değişiklikleri yok sayacak) şeklinde bir uyarı geliyor. Dosyayı ekte bilgilerinize sunuyorum. Bu uyarının kaldırılması mümkünmüdür. Tekrar katkılarınızdan dolayı teşekkür eder, saygılar sunarım.

Userformu X işaretinden kapatılınca excel kapanmıyor User form kapanıyor ama excel arkada gizli olduğu için tekrar açtığınızda hatayı verir.. Ekteki codu Userfomrların içerisine atın boylelikle user formda X işaretinden Kapatma yapamaz. siz çıkış diye bir buton koyarsanız oradan çıkar oradada dosyayı kaydedip kapattırırsınız.

Kod:
Private Sub UserForm_QueryClose(Cancel As Integer, CloseMode As Integer)
If CloseMode = vbFormControlMenu Then Cancel = True
End Sub

Userformu X işaretinden kapatılınca excel kapanmıyor User form kapanıyor ama excel arkada gizli olduğu için tekrar açtığınızda hatayı verir.. Ekteki codu Userfomrların içerisine atın boylelikle user formda X işaretinden Kapatma yapamaz. siz çıkış diye bir buton koyarsanız oradan çıkar oradada dosyayı kaydedip kapattırırsınız.

Kod:
Private Sub UserForm_QueryClose(Cancel As Integer, CloseMode As Integer)
If CloseMode = vbFormControlMenu Then Cancel = True
End Sub

Hüseyin Bey;
Size verdiğim zahmetten dolayı mahçubiyetimi belirtmek isterim. Yardımlarınız için tekrar tekrar teşekkür ederim. Verdiğiniz kodu aynen userformlara uyguladım. X işaretinden kapatma yapmıyor.İptal butonundan çıkış yapıyorum, ancak açılırken aynı uyarıyı veriyor. Muhakkaktırki ben bir yerlerde yine hata yapıyorum. Münkünse bunu dosya üzerinde uygulayabilirmisiniz. Selam ve saygılarımla.

Hüseyin Bey;
Size verdiğim zahmetten dolayı mahçubiyetimi belirtmek isterim. Yardımlarınız için tekrar tekrar teşekkür ederim. Verdiğiniz kodu aynen userformlara uyguladım. X işaretinden kapatma yapmıyor.İptal butonundan çıkış yapıyorum, ancak açılırken aynı uyarıyı veriyor. Muhakkaktırki ben bir yerlerde yine hata yapıyorum. Münkünse bunu dosya üzerinde uygulayabilirmisiniz. Selam ve saygılarımla.

İptal tuşunun altına

kodunu koyun siz dosyayı kapatmıyorsunuz User formu kapatıyorsunu dosyayı kapatmadan çıktığınızda excel gizli olarak açık kalıyor. tekrar açmaya çalışıncada hata veriyor.

iptal tusuna bastığınızda excel tekrar görünür olur ve onu kapatarak tekrardan actığınizda hatayı almassınız.

Eğer iptal tuşuna basıldığında gözükmesin excel kapansın istiyorsanız

aşağıdaki kodları iptal tuşunun altına koyun veya kapat tuşu ekleyip onun altına ekleyin.

ThisWorkbook.Save 'dosyayı kaydet

ThisWorkbook.Close 'Dosyayı Kapat

İptal tuşunun altına

kodunu koyun siz dosyayı kapatmıyorsunuz User formu kapatıyorsunu dosyayı kapatmadan çıktığınızda excel gizli olarak açık kalıyor. tekrar açmaya çalışıncada hata veriyor.

iptal tusuna bastığınızda excel tekrar görünür olur ve onu kapatarak tekrardan actığınizda hatayı almassınız.

Eğer iptal tuşuna basıldığında gözükmesin excel kapansın istiyorsanız

aşağıdaki kodları iptal tuşunun altına koyun veya kapat tuşu ekleyip onun altına ekleyin.

ThisWorkbook.Save 'dosyayı kaydet

ThisWorkbook.Close 'Dosyayı Kapat

Sayın Hüseyin Hocam;
Vermiş olduğuz bilgilerden dolayı çok teşekkür ederim.Sabrınıza hayranım.Ben henüz başaramadım. Bir yerlerde hata yapıyorum. Ama uğraşmaya devam ediyorum. Umarım hallederim. Artık sizi bu konuda yoramam. Herşey için tekrar tekrar teşekkür eder, saygılar sunarım.

Sayın Özdil
Dosyanızı Biraz değiştirerek tekrar ekledim
Yapıaln değişiklikler
1- exceli başlkattığınızda sadece form ekranda görunecek excel arkada gizli
2-x ten kapatmayı kaldırdım zaten x te yok başlıksız form ekledim
3-excel dön tuşu koydum
4-veri girişi sayfanızı değiştirdim
5-formun üstüne programı kapat tuşu koydum seçimli
(kaydet kapat,kaydetmeden kapat,iptal)

6-bazı ikonlarınızı değiştirdim
7-formunuza tarih saat ekledim

İstediğiniz bumuydu? Eğer olmadıysa yardımcı olurum