• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel Rastgele veri Çekme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dmyksl
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar bir sınav için excelde rastgele veri çekmek istiyorum. Şöyleki
17 sınıftan 500 öğrencilik bir toplu listem var bunları rastgele 40 arlı gruplar şeklinde 17 salona ayıracam fikir verebilirmisiniz tşk...

Sadece fikir olarak sunuyorum,

işinizi görür mü

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Baggwell'ın güzel bir çözümüne bir kaç ilave bilgi vermek isterim. Yaptığı çalışma 1. Sınıf için sadece 1 ile 40. öğrenci (dahil) bir dağıtım yapmaktadır. Sanırım istenen 500 öğrenci içinden bir dağılım yapılması olacaktır. Sadece bir tahmin benimkisi.
Aynı yaptığını direkt 1-500 kadar yapıp rastgele formülünü yazsak daha iyi olmaz mı? Örnek ektedir. Bütün işlemler bittikten sonra sayfanın tamamını kopyalayıp başka bir sayfaya mouse sağ tuş Özel Yapıştır-Değerler olarak yapıştırırsanız oluşturduğunuz şablon bir daha değişmeyecektir. Aksi takdirde her hücreye veri girdiğinizde tüm veriler yeniden listelenecek ve eski haline ulaşmanız imkansız olacaktır.

Ekli dosyalar

Baggwell'ın güzel bir çözümüne bir kaç ilave bilgi vermek isterim. Yaptığı çalışma 1. Sınıf için sadece 1 ile 40. öğrenci (dahil) bir dağıtım yapmaktadır. Sanırım istenen 500 öğrenci içinden bir dağılım yapılması olacaktır. Sadece bir tahmin benimkisi.
Aynı yaptığını direkt 1-500 kadar yapıp rastgele formülünü yazsak daha iyi olmaz mı? Örnek ektedir. Bütün işlemler bittikten sonra sayfanın tamamını kopyalayıp başka bir sayfaya mouse sağ tuş Özel Yapıştır-Değerler olarak yapıştırırsanız oluşturduğunuz şablon bir daha değişmeyecektir. Aksi takdirde her hücreye veri girdiğinizde tüm veriler yeniden listelenecek ve eski haline ulaşmanız imkansız olacaktır.

hocam teşekkürler... yalnız rastgele değer atarken aynı değeri birden fazla atmış bunu nasıl engelleriz acaba?

Aşağıdaki makro kodunu deneyiniz.
Kod:
Sub KOD()
Range("D2:AZ65500").ClearContents
grup = Application.InputBox("Gruplar kaçar kişilik olsun?", Type:=1)
If grup = False Then Exit Sub
sat = 2
süt = 4
sınır = grup + sat
son = Cells(Rows.Count, 1).End(3).Row
dz = Range("A2:B" & son)
Randomize

For x = UBound(dz, 1) To 1 Step -1

sayi = Int((x * Rnd) + 1)

hcr = dz(sayi, 1)
hcr1 = dz(sayi, 2)
dz(sayi, 1) = dz(x, 1)