• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel Rasgele Sayı Üretme (Rnd) Rasgele Değil :)

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 TR
Ekli dosyada J1 hücresinde Sutun numarası bulunuyor.. Dosyayı masa ustuna kaydedin ve butona birkere basın sonra j1 hücre değerini 2 yapın ve tekrar basın size 1 ila 3600 arasında rasgele 100 sayı uretecek..

Sonra dosyayı kapatıp tekrar açın ve J1 hücre değerini 3 yapın ve butona basın ve C ve A sutununu karşılaştırın.

bu işlemi J1 hücre değerini 4 yapıp butona basın ve B ve D sutunlarını karşılaştırın..

İşin ozu dosyayı kapatıp açtığınızda rasgele sayı uretmesini istediğimiz kod hep aynı sayıları uretiyor:(

Ekli dosyalar

Merhaba Hüseyin bey

excel.web.tr'de benden daha eski bir üyesiniz. Ancak sorunuzu serbest kürsüye sormanıza gerçekten şaşırdım. Bunu yeni bir üyemiz yapsa nispeten normal karşılanabilirde sizin gibi en eski üyelerimizden birisinin yapmasını yadırgadım.

Sorunuzun cevabına gelince, prosedürünüzün en başına "randomize" komutunu ekleyin.

Merhaba,

Levent beyin fikirlerine katılıyorum. Eski üyelerimizin bu tarz konulara dikkat ederek örnek olmalarını bekliyoruz.

Kodlarınızın başına aşağıdaki satırı ekleyin;

Kod:
Randomize Timer

Merhaba Hüseyin bey

excel.web.tr'de benden daha eski bir üyesiniz. Ancak sorunuzu serbest kürsüye sormanıza gerçekten şaşırdım. Bunu yeni bir üyemiz yapsa nispeten normal karşılanabilirde sizin gibi en eski üyelerimizden birisinin yapmasını yadırgadım.

Sorunuzun cevabına gelince, prosedürünüzün en başına "randomize" komutunu ekleyin.

Levent Bey merhaba bu konuyu bilerek buraya açtım soru amaçlı değildi sadece paylaşmak istedimğim bir yazıydı sadece. Zaten başlığı açarken sonuna :) gülme işaretini yapmam da buyuzdendi sanırım konunun altına yazdığım yazılar soru gibi anlaşıldı..

Kusura Bakmayın.

Geri