• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel Raporuna Resim Ekleme Yardım

Excel Vers. ve Dili
excel 2010 Türkçe
Merhaba arkadaşlar,

Benim küçük bir makroya ihtiyaçım başlıkta da belirtiğim gibi excel raporlarımda resim ekleme istiyorum. Genelde kullandığım raporlama verilerim 4 sütün veya 5 sütün oluyor. Örnek birde rapor dosyası ekledim.
Excelde raporu açtığım zaman makroları çalıştır dediğim zaman her bir satırdaki ürünün karşısına o ürünün resmini getirmesini istiyorum. Resimleri bilgisayarımda Resim diye bir klasörün içinde kayıtlı. Resimlerin hepsi aynı boyutta olmadığı için makroyu çalıştır dediğimiz de resimlerin boyutunu nasıl olsun tarzında bir soru sorarsa boyutlarını girerek resimlerin hepsi aynı boyutta olmasını sağlarız buda çok iyi olur.
Bu arada excel 2010 kullanıyorum belirtmek istedim.

Derdimi anlatabildim mi bilmiyorum ama bana bu makronun kodları lazım yardımlarınız için teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

Sn maestrocan
1- Resmi E Sütununa yapıştıracağınızı varsaydım.
2- Resim adını A sütunundaki Stok Kodu olarak belirlediğinizi varsaydım.(Örneğin ilk kayıt için 15012041.jpg gibi)
3- Hücre yükseklik ve genişliğini (E sütununu) resmin görünmesini istediğiniz boyuta getirin.
4- Dosya yolu; resimlerin bulunduğu Resim klasöründe herhangi bir resmin üzerinde sağ tıklayın, orada Özellikleri tıklayın, Genel sekmesinde "Konum"un karşısındaki dosya yolunu kopyalayıp, aşağıdaki kodlardaki DosyaYolu karşısındaki çift tırnağın içine yapıştırın.
5- Kodlarda height ve witdh lerdeki sayıları değiştirerek kendinize uyarlayın veya makro kaydet ile sayfadaki bir resmi boyutlandırın istediğiniz boyuta getirdiğinizde makro kaydeti kapatıp. makrodaki sayılara göre aşağıdaki koda değişiklik yapın.
Kod:
Sub Makro1()
Say = Range("A65536").end(3).Row
DosyaYolu = ""
For i = 2 To Say
DosyaAdı = Range("A" & i) & ".jpg"
Range("e" & i).Select
    ActiveSheet.Pictures.Insert(DosyaYolu & "/" & DosyaAdı).Select
     Selection.ShapeRange.Height = 28.2
    Selection.ShapeRange.Width = 69#
   Next
End Sub