• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel Programının Açılmaması

Seyit Tiken

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Excel : 2010
Selamün Aleyküm,
Arkadaylar, yıllar önce bir arkadaşa bir program yapmıştım, program açık iken elektrikler kesiliyor ve Excel Programı bir türlü açılmıyor, aşağıda görselini gördüğünüz mesaj penceresi çıkıyor, bunun bir çözümü var mı? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ediyorum.

Not : İlgili, Excel Programını açılıp düzeleceğini zanederek bilgisayarına format atmış.
Bilgisayara format atılmasaydı, geçmiş tarihle program açılabilir miydi?

BRBOR.png

Sayın Seyit Tiken;

Üstadım, teknik konularda fazla bilgili değilim. Acaba, Acronis True Image ya da benzer bir programla C: diskinin alınmış bir "Yedek" Image'i var mı? Mutlaka siz de bunu düşünmüşsünüzdür...

Son düzenleme:
Sayın Seyit Tiken,
Benzer sorunu ben de yaşamıştım . Çözüm :
İlk bakılması gereken şey, AÇILMAYAN; EXCEL Mİ YOKSA PROGRAM MI ?formattan önce yada sonraki ofis sağlam mı ve tam kurulmuş mu ? Buna , başka dosya açarak yazarak saklayarak kontrol getirebilir. Bu sağlam ise:

1-Eğer format attı ise bir recoverymyfiles programı ile programı olduğu gibi geri getirebilir.
Uyarının ilk bölümü dosyanın varolmadığını söylüyor yani bir şekilde silinmiş , ama bilgisayarda hiçbirşey gerçekte silinmiyor. Sadece oturduğu cluster'in başlama ve bitiş kapanışları siliniyor, veri hala ordadır üstüne birşey yazılmadığı sürece. Yeniden windows falan kurarken üzerine yazıldı ise de yapacak çok birşey yok.
2-Sistem geri yükleme olasılıkla dosyayı biraz eksiğiyle kurtarabiliyor. Uyarının ikinci bölümündeki ihtimal, dosya var ancak takılı kalmış anlamına geliyor. Bunu da bilgisayarı kapatıp FİŞTEN BİLE 10 DK KADAR ÇEKİP HAFIZANIN DA BOŞALMASINDAN SONRA açarak bilinmeyen yerlere takılmadan kurtarmak mümkün olabiliyor. Takılmadan kurtarınca, eğerki dosya yine açılmıyorsa sistem geri yükleme yakın tarihli olduğu sürece çok hasar olmuyor.

Bunlar benim yasadıklarımda durumu kurtaran çözümler ve arkadaşınızın sorununu ne kadar çözebilir ya da bozabilir bilmiyorum , riski kendisine ait kalmak üzere deneyebilir.

Denemesi gerek.

Son düzenleme:
Sayın Cems verdiğiniz bilgilerden dolayı çook teşekkür ediyorum, Allah razı olsun, açılmayan Excel Programıdır, normal boş Excel Kitabı açılıyor. Bu söylediklerinizi uygulayacağız. Sayın Assenucler sizede teşekkür ediyorum.

Geri