• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel penceresi gözükmesin sadece userform gözüksün!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan oguzka
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Excel 2007
Arkadaşlar Merhaba. Excel dosyama userformlar ekleyerek dataları excelden okuyan excel e yazan ve userformda görüntüleyen güzel bi çalışma yaptım. İsteğim 1-dosya açıldıgında (tabi makrolar etkinse) userform gözüksün excel sayfası gözükmesin. Ama userforma bi commanbox koyarak tekrar excel sayfasının sayfa 1 ini aktif yapmak istiyorum. 2- sayfa1 uzerindeki başka bi komut düğmesiyle tekrar userform a gidip excel sayfasını tekrar gizlemek istiyorum. 3- Ve ayrıca userformdan çıkarken ayrı bir çıkış düğmesiyle değişikleri kaydederek excel dosyasını kapatacak bi koda ihtiyacım var. Son olarak (çok olmadım dimi :)) 4-excel sayfası etkinken farklı kaydet özelliğinin çalışması istemiyorum. Lutfen yardımcı olun. Bu kadar çok şey sorduğum içinde affınıza sığınıyorum.

User form açılışındaki kodlarınızın başına:
Application.Visible = False

User formun kapanış kısmına ise:
Application.Visible = True

yazarsanız formunuz çalışmaya başladığında Excel penceresi görünmez olur, form kapandığında Excel penceresi tekrar görünür hale gelir.

Bu kodları pencerenin görünmesini ve gizlenmesini istediğiniz herhangi bir yere de yazabilirsiniz.

Çok teşekkür ederim.. Peki farklı kaydetmeyi kapatabilecek bir kod var mı?

Merhaba,
Thisworkbook bölümüne kopyalayın:
Kod:
Private Sub Workbook_BeforeSave(ByVal SaveAsUI As Boolean, Cancel As Boolean)
    If SaveAsUI Then
        Cancel = True
    End If
End Sub

Arkadaşlar teşekkür ederim... Çok hızlı yetiştirdiniz cevapları.. .İnşallah bende bu kodlamayı öğrenirim..:)

Geri