• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel otomatik veri aktarımı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mcgen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
excel 2003 türkçe
Merhaba;
Excelde sipariş teyit formu hazırladım.Şablon olarak kullanmak için.Fakat istediğim şey şu.Müşteri numarası yada ismi girdiğimde tüm bilgilerinin ( tel-fax-email vs.) sipariş teyit formundaki belirlenen sütünlara geçmesini istiyorum.Bana yardımcı olursanız çok sevinirim.

Selamlar,

Düşeyara veya İndis ve Kaçıncı Formülleri ile çözümlenebilir.

Örnek dosya ekleyebilirmisiniz..

Merhaba,

Sorunuzu örnek dosya ile desteklermisiniz..

.

Merhaba

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.Girişim kısıtlandığı için yazamadım.Bir bilgi edindim düşeyara fonksiyonunu kullanmayı öğrendim.Ama hazırladıgım sipariş teyit formunda uygulayamadım.Ekde dosyayı gönderiyorum.Yarım ederseniz sevinirim.Bir kaç kez formülü denedim ki siz bunu görebilrsiniz büyük ihtimalle.Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Ekli dosyalar

Öncelikle ilginiz için teşekkür ederim.Girişim kısıtlandığı için yazamadım.Bir bilgi edindim düşeyara fonksiyonunu kullanmayı öğrendim.Ama hazırladıgım sipariş teyit formunda uygulayamadım.Ekde dosyayı gönderiyorum.Yarım ederseniz sevinirim.Bir kaç kez formülü denedim ki siz bunu görebilrsiniz büyük ihtimalle.Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Selamlar,

Ekdeki örnek dosyayı inceleyin...

Ekli dosyalar

çok çok teşekkür ederim :) buraya iyiki üye olmuşum.Bir sorum daha olucak son kez.Peki ben yeni müşteriler eklediğimde nasıl yapıcam bana basit bir dille yazasanız çok sevinirim.He müşteri eklediğimde bu sorunu yaşamamak için.

Selamlar,

"Sipariş teyit formu" Sayfa sekmesinde F5 Hücresine Veri Doğrulama vardır.

Veri/Doğrulama Görebilirsiniz.

Burada AD TANILAMASI vadır. "Firma_No"

Ekle/Ad/Tanımla/ görebilirsiniz burada ad tanımlaması hücre aralığı

Kod:
=MÜŞTERİLER!$A$4:$A$230

Almaktadır bu aralığı dilediğiniz gibi değişterebilirsiniz A Sutunu içerisinde.

Aşagıdaki formülde herhangibi değişlik yapmanıza gerek yok .

Kod:
=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(F7;MÜŞTERİLER!$A:$J;2;0));"";DÜŞEYARA(F7;MÜŞTERİLER!$A:$J;2;0))

Veri/Doğrulama Görebilirsiniz.

Burada AD TANILAMASI vadır. "Firma_No"

Ekle/Ad/Tanımla/ görebilirsiniz burada ad tanımlaması hücre aralığı

=MÜŞTERİLER!$A$4:$A$230

Merhaba,

Vedat bey' e ek olarak, eğer "Firma_No" tanımındaki formülü;

Kod:
=KAYDIR(MÜŞTERİLER!$A$4;;;BAĞ_DEĞ_DOLU_SAY(MÜŞTERİLER!$A$4:$A$65536))
Bu şekilde yazarsanız alan dinamik tanımlanmış olur. Yani yeni firma numarası eklediğiniz de tanımlama kendini otomatik yenileyecektir.

.

Selamlar,

Ömer hocam öneriniz için çok teşekkür ederim.

Saygılarımla

Çok teşekkür ederim gerçekten çok yardımcı oldunuz.

bu kadar zaman sonra bunu yazıp sizleri meşgul ediyorum ancak sipariş teyit formunda firma numarası seçilen yerdeki ok işaretini nasıl yapıyoruz ve sıralıyoruz bulamadım yardımlarınızı bekliyorum

Geri