Excel Özel İşlemler Menüsü Eklentisi - Sağ Tuş

klop01

Altın Üye
Katılım
19 Aralık 2016
Mesajlar
629
Excel Vers. ve Dili
2021 Türkçe 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-02-2028
ÖNERİ

Menüdeki ilgili yerlere aşağıdaki güncellemeleri öneriyorum.


1. Satırdaki bilgileri(kelime-rakam) tersten yaz. (Ali>İla, 123>321)
Sütundaki bilgileri(kelime-rakam) tersten yaz.(Ali>İla, 123>321)

2. Hücre Biçimlendirme'de
> Satırları renklendir .... satır ana renk olsun .... satır renksiz olsun.
> Sütunları renklendir .... sütun ana renk olsun .... sütun renksiz olsun.
Bu iki yer bence gereksiz oluyor. Diğer iki seçenekteki ikinci renk beyaz seçilince zaten bu işlevleri yerine getiriyor.

3. Yine Hücre Biçimlendirme'de
> TL/Kilogram Biçimi
> TL/Litre Biçimi
eklenebilir. Eklenirse burada 8 satır olacak. Bunlar 4+4 iki sütun yapılırsa güzel gözükebilir.

4. Sayılar'da
Onluk nokta (,) ondalık virgül (.) olsun kısmında yazım hatası var zannedersem.
Şöyle mi olmalı: Onluk virgül (,) ondalık nokta (.) olsun

5. Satırların yüksekliği, sütunların genişliği için
piksel ve cm bazında ayarlama yapma özelliği eklenebilir mi?
Gerçi bu işlem sayfada da kolayca yapılabiliyor ama siz gerekli görürseniz uygulamaya ekleyiniz.
 
Son düzenleme:
Katılım
24 Nisan 2005
Mesajlar
3,652
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 EN 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25/05/2022
...
1. Satırdaki bilgileri(kelime-rakam) tersten yaz. (Ali>İla, 123>321)
Sütundaki bilgileri(kelime-rakam) tersten yaz.(Ali>İla, 123>321)
Bu özellik "harfler ve kelime işlemlerinde" mevcut.

Kod:
2.  Hücre Biçimlendirme'de 
> Satırları renklendir .... satır ana renk olsun .... satır renksiz olsun.
> Sütunları renklendir .... sütun ana renk olsun .... sütun renksiz olsun.
Bu iki yer bence gereksiz oluyor. Diğer iki seçenekteki ikinci renk beyaz seçilince zaten bu işlevleri yerine getiriyor.
Beyaz ile renksiz farklı durumlar. Beyaz da excel çizgileri görünmüyor. Renksiz de görünüyor.


Kod:
3. Yine Hücre Biçimlendirme'de 
> TL/Kilogram Biçimi
> TL/Litre Biçimi
eklenebilir. Eklenirse burada 8 satır olacak. Bunlar 4+4 iki sütun yapılırsa güzel gözükebilir.
Biçimler eklendi. 4x4 ayarlandı.
Kod:
4. Sayılar'da
Onluk nokta (,) ondalık virgül (.) olsun  kısmında yazım hatası var zannedersem.
Şöyle mi olmalı: Onluk virgül (,) ondalık nokta (.) olsun
Kopyalamadan dolayı yazım hatası olmuş, düzeltildi.

Kod:
5. Satırların yüksekliği, sütunların genişliği için
piksel ve cm bazında ayarlama yapma özelliği eklenebilir mi? 
Gerçi bu işlem sayfada da kolayca yapılabiliyor ama siz gerekli görürseniz uygulamaya  ekleyiniz.
Bu konuyu hangi seçeneklerde yapılabileceğie bakayım.
Sayfada kolayca yapılamayan boyutlandırma düşünülebilir.
n Satır ve n sütun atlamalı genişlik gibi birşeyle olabilir.

Öneri ve uyarılarınız için çok teşekkür ederim.
 
Katılım
24 Nisan 2005
Mesajlar
3,652
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 EN 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25/05/2022
Güncelleme V3.6.3

Tl/Kg ve Tl/Litre biçimleri eklendi.

Menülerde düzenlemeler yapıldı.
 

klop01

Altın Üye
Katılım
19 Aralık 2016
Mesajlar
629
Excel Vers. ve Dili
2021 Türkçe 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-02-2028
81 no'lu iletimde dikkat etmeden var olan şeyleri tekrar önermişim, kusura bakmayın.
Kelime ve Harf İşlemleri için:
Geçen forumda veya başka bir yerde gözüme çarptı. Yazıların ayna görüntüsü şekli diye bir şey. Yapılabilirse.

ÖRNEK
https://www.google.com.tr/search?newwindow=1&biw=1536&bih=744&tbm=isch&sa=1&q=kelimenin+ayna+görüntüsü&oq=kelimenin+ayna+görüntüsü&gs_l=img.3...82123.84310.0.84756.9.9.0.0.0.0.120.816.0j7.7.0....0...1c.1.64.img..2.0.0.YXu-1MHQhSs#imgrc=RyxnzzxUurqnDM:
 
Katılım
24 Nisan 2005
Mesajlar
3,652
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 EN 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25/05/2022
Güncelleme V3.6.4

* Sayfa birleştirme, ilk bu kadar sayfayı birleştirme, birleşen sayfadaki en fazla satır sayısı, her sayfada birleştirmeye dahil edilmeyecek ilk satır sayısı
 

1903emre34@gmail.com

Altın Üye
Katılım
29 Mayıs 2016
Mesajlar
884
Excel Vers. ve Dili
Microsoft Excel 2013 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
06-06-2027
Asri Bey, Merhaba

Muhasebe programından aldığımız tarih formatındaki verileri; gün,ay,yıl biçiminde tersten yansıtmaktadır. Örneğin, 20160229,20160301 vs. (yıl,ay,gün) Tarih ve Parçaal fonksiyonlar aracılığıyla, 01.02.2016 formatına dönüştüyorum, böyle bir özellik mümkün mü?

iyi çalışmalar
 
Katılım
24 Nisan 2005
Mesajlar
3,652
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 EN 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25/05/2022
Asri Bey, Merhaba

Muhasebe programından aldığımız tarih formatındaki verileri; gün,ay,yıl biçiminde tersten yansıtmaktadır. Örneğin, 20160229,20160301 vs. (yıl,ay,gün) Tarih ve Parçaal fonksiyonlar aracılığıyla, 01.02.2016 formatına dönüştüyorum, böyle bir özellik mümkün mü?

iyi çalışmalar
Merhaba,

noktalı 2016.02.29 gibi tarih dönüşümleri için seçenekler mevcut.
noktasız olarak henüz yok ancak en kısa sürede eklerim.

TARİH İŞLEMLERİ
* Tarih değiştir liste
aygünyıl -> günayyıl
aygünyıl -> yılaygün
aygünyıl -> yılgünay
günayyıl -> yılaygün
günayyıl -> yılgünay
yılaygün -> aygünyıl
yılaygün -> yılaygün
yılgünay -> yılaygün
yılgünay -> aygünyıl
yılgünay -> günayyıl
günayyıl -> aygünyıl
 
Katılım
24 Nisan 2005
Mesajlar
3,652
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 EN 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25/05/2022
Güncelleme V3.6.5

* Noktasız tarihe bunu ekle, tarih formatı 4,2,2 yıl 4, ay 2, gün 2
. seçilmiş ise 20160229 --> 2016.02.29 olur
/ seçilmiş ise 20160229 --> 2016/02/29 olur

* Sayfa indexi oluştur ( SayfaIndex sayfasında tüm sayfalar için köprü oluşturur. Aynı zamanda tüm sayfaların A1 hücresine SayfaIndex sayfası için köprü oluşturur.)
 
Katılım
24 Nisan 2005
Mesajlar
3,652
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 EN 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25/05/2022
Asri Bey, Merhaba

Muhasebe programından aldığımız tarih formatındaki verileri; gün,ay,yıl biçiminde tersten yansıtmaktadır. Örneğin, 20160229,20160301 vs. (yıl,ay,gün) Tarih ve Parçaal fonksiyonlar aracılığıyla, 01.02.2016 formatına dönüştüyorum, böyle bir özellik mümkün mü?

iyi çalışmalar
Güncelleme yapıldı.

Bu işlem için V3.6.5 de, önce noktasız tarihe bunu ekle yaparak nokta ekleyin. Aynı ekranda iken en üsteki işlemde yılaygün->günayyıl seçip uygulayın.
 
Katılım
24 Nisan 2005
Mesajlar
3,652
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 EN 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25/05/2022
Güncelleme V3.6.6

Eklenen;
* Hücreyi bu uzunluğa tamamla, 10, bunun ile tamamla 0, n. karakterden sonra
* Hücrelerdeki köprüleri sil
* Nesnelerdeki köprüleri sil
* Nesnelerdeki köprüleri bulunduğu hücreye yaz. Nesneyi sil, Nesneyi silme

Güncellenen;
Resim işlemlerinin tamamında seçilen hücrelerdeki resim ve nesnelere göre işlem yapılması sağlandı.
Önceki sürümde tüm resim ve nesnelerde işlemler uygulanıyordu.
 
Katılım
24 Nisan 2005
Mesajlar
3,652
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 EN 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25/05/2022
Güncelleme V3.6.7

* Tarihi yazı olarak yaz.
01.04.2017 -> bir nisan ikibinonyedi
* TC Kimlik no doğrulama (Yanlış olanlar ana renk ile boyanır.)
* Vergi numarası doğrulama (Yanlış olanlar ana renk ile boyanır.)
* Karakter sayısı eşit değil ise (Yanlış olanlar ana renk ile boyanır.)
 
Katılım
24 Nisan 2005
Mesajlar
3,652
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 EN 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25/05/2022
Güncelleme V3.6.8

Sadece son satır için doğru çalışıyordu. Bu işlemdeki hata giderildi.

* Hücrede sağda x. ayırıcı karaktere kadar ayır yan kolona yaz
 
Katılım
24 Nisan 2005
Mesajlar
3,652
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 EN 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25/05/2022
Güncelleme V3.6.9

Güncelleme
* Seçilen hücrelere klasörden çoklu resim yükle
Hücreye sığdır, orjinal boyut seçimi eklendi.
* Hücredeki dosya adına göre bir sonraki kolona klasörden çoklu resim yükle
Hücreye sığdır, orjinal boyut seçimi eklendi.

Yeni Özellik
* Hücredeki resim internet bağlantısından bir sonraki kolona resim yükle
Hücreye sığdır, orjinal boyut seçimi
 
Katılım
24 Nisan 2005
Mesajlar
3,652
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 EN 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25/05/2022
Güncelleme V3.7.0

Aşağıdaki özellikler eklendi. KB , MB, GB çevrimleri. Saat, Dk ,Saniye çevrimlerinde kullanılabilir.

* Sayıyı bu sayı ile çarp
* Sayıyı bu sayı ile böl
 

adigeturklim

Altın Üye
Katılım
24 Nisan 2009
Mesajlar
210
Excel Vers. ve Dili
Windows 10 Pro / Excel 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-10-2028
Norton dosyayı engelliyor malesef
 
Katılım
24 Nisan 2005
Mesajlar
3,652
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 EN 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25/05/2022
Norton dosyayı engelliyor malesef
Eklenti excel VBA nın standart kütüphanesi kullananıyor.
Engellemesini gerektirecek bir durum yok :)

Sanırım varsayılan eklenti olmadığı için önlem alıyor. Nortan ayarlardan güvenli olarak tanımlamak gerekir ki ben yerini bilmiyorum.
 

adigeturklim

Altın Üye
Katılım
24 Nisan 2009
Mesajlar
210
Excel Vers. ve Dili
Windows 10 Pro / Excel 2016
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
10-10-2028
Sn asri çok isterdim kullanmak, fakat çalıştığım firmanın IT departmanı admin olarak bu tür işlemleri yapıyor ve sanırım buradaki ayarlara müdahale etmeyecektir. :=)
 
Katılım
24 Nisan 2005
Mesajlar
3,652
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 EN 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25/05/2022
Sn asri çok isterdim kullanmak, fakat çalıştığım firmanın IT departmanı admin olarak bu tür işlemleri yapıyor ve sanırım buradaki ayarlara müdahale etmeyecektir. :=)
Aslında uzun yollu bir kurulum ile kullanabilir siniz. Sanırım.

* Ozel_islemler_menusu.xlam eklentisini el ile kurulum yapın.
* eklenti eklendiğinde ilk aşamada sağ tuşda görünecektir. Görünmese bile VBA bölümünde kodları görebiliyor olmanız gerekir.
* Eklentinin Modul1 indeki aşağıdaki makrosuna kısayol oluşturun.
ozel_islemler_menu_ekle

* Excel i her ilk açtığınızda bu makroyu bir defa çalıştırın.
Excel tamamen kapanana kadar özel işlemler menüsü aktif kalacaktır.
 

klop01

Altın Üye
Katılım
19 Aralık 2016
Mesajlar
629
Excel Vers. ve Dili
2021 Türkçe 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
07-02-2028
Öneri

Sayın Asri Bey,

1. Diyelim ki excelde büyük bir alanı seçtik. Buradaki satırları veya sütunları birer atlayarak seçim yapacağız. Bunu elle tek tek yapmak zor oluyor ve zaman alıyor.
Programa satır ve sütunları bir atlayarak seçim yapma özelliği eklenebilir mi?

2. Harf kelime işlemleri kısmına:
Ad Soyadlar için şunlar ekenebilir mi? Aşağıdaki linkte yer alan dosyada B17, C17, D17, E17 hücrelerindeki gibi kısaltmalar.
http://www.excel.web.tr/f122/formulle-yapylmy-cok-sayyda-ad-soyad-uygulamasy-ornekleri-t163285.html


3. Sizin program aşağıda fotosunu verdiğim sayfadaki program gibi Dosya, Giriş, Ekle ... gibi sekmelere eklenebilir mi? Bu şekilde daha kullanışlı olabilir(Bu konuda bilgim yok, olabilirse diye yazayım dedim.).

Bahsettiğim programın linki:
TR(Google Çeviri): https://translate.google.com.tr/translate?sl=en&tl=tr&js=y&prev=_t&hl=tr&ie=UTF-8&u=https://www.extendoffice.com/product/kutools-for-excel.html&edit-text=&act=url
İngilizce: https://www.extendoffice.com/product/kutools-for-excel.html

FOTO:

 
Katılım
24 Nisan 2005
Mesajlar
3,652
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 EN 64 Bit
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
25/05/2022
Öneriler için teşekkür ederim.

1.
Diyelim ki excelde büyük bir alanı seçtik. Buradaki satırları veya sütunları birer atlayarak seçim yapacağız. Bunu elle tek tek yapmak zor oluyor ve zaman alıyor.
Programa satır ve sütunları bir atlayarak seçim yapma özelliği eklenebilir mi?

* Sadece satır atlayıp seçmek yeterli mi?
Bu seçilen alan üzerinde işlem yapılacak mı?
Yapılacak ise problem olur. Yapılmayacak ise sorun yok.


2. Harf kelime işlemleri kısmına:
Ad Soyadlar için şunlar ekenebilir mi? Aşağıdaki linkte yer alan dosyada B17, C17, D17, E17 hücrelerindeki gibi kısaltmalar.

* Bu konuda güncellleme yapılacaktır.

3. Sizin program aşağıda fotosunu verdiğim sayfadaki program gibi Dosya, Giriş, Ekle ... gibi sekmelere eklenebilir mi? Bu şekilde daha kullanışlı olabilir(Bu konuda bilgim yok, olabilirse diye yazayım dedim.).

* Bu konunun tam olarak nasıl yapıldığını bilmiyorum. Henüz böyle bir özellik eklemeyi düşünmüyorum. Böyle bir şekilde yapmak için tüm yapıyı değiştirmek gerekecek.
 
Üst