• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel - Makro

Excel Vers. ve Dili
2016
İlgilene arkadaşlar şimdiden teşekkür ederim.
Sorum şu yönde olacak a1 hücresinde isimler in altında bilgiler ile a100 hücresinde isimler2(bazen a1 a20 oluyor a100 de a250 oluyor tablo dinamik ama isimler ve isimler 2 adı değişmiyor) arasında kalan verilerin önce bir başka sayfaya kopyalanması daha sonra silinmesi gerekmektedir.

Merhaba.
Aşağıdaki kod aktif olan sayfadan Sayfa2 ye kopyalar.

Kod:
Sub Kopyala()
    With Worksheets("Sayfa2")
        Range("A2:A" & Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row).Cut .Range("A" & .Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row + 1)
    End With
End Sub

Merhaba.
Aşağıdaki kod aktif olan sayfadan Sayfa2 ye kopyalar.

Kod:
Sub Kopyala()
    With Worksheets("Sayfa2")
        Range("A2:A" & Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row).Cut .Range("A" & .Cells(Rows.Count, "A").End(3).Row + 1)
    End With
End Sub

Aslında elimde ahmet adlı öğrencinin notları ile veli öğrencinin notları var ben sadece ahmet adlı öğrencinin verilerini çekmek istiyorum.Diyelim a25 de ahmet var notlarıda a26 ile n26 kadar sonra a50 de veli var ben sadece ahmetin notlarını başka sayfaya kopyalamak ve silmek istiyorum.Tablo dinamik bazen ahmet a25 değil de a30 da olabiliyor ya da veli a50 değilde hemen ahmetin bittişi sattırda a31 de oluyor.

Örnek dosya ekleyerek sorarsanız daha iyi olur.

Not:Sizin Listeden Ahmet'i kopyalamak istediğinizi nasıl anlayacağız?

Örnek dosya ekleyerek sorarsanız daha iyi olur.

Not:Sizin Listeden Ahmet'i kopyalamak istediğinizi nasıl anlayacağız?

Sorunda burada başlıyor önce arama yapıp ahmet adlı satırı tespit edip ardından veli adını arayıp arasında kalan değerleri almak gibi bir alternatif var ama nasıl yapabilceğimi bulamadım.

Öğrenci Ahmet adlı satır altında
Matematik 60 fizik 68 biyoloji 78
Tarih 45 geometri 55 kimya 89
Buradaki veriler artada bilir azala da bilir
Öğrenci Veli
Matematik 45 fizik 67 biyoloji 98
Tarih 47 geometri 78 kimya 85

İkisi arasında kalan verileri almam ve silme gerekiyor.

Dosyanız hayal ederek verilerinizin nerede olduğunu tahmin edip, yine nereye kopyalayacağınızı tahmin edip sonuca ulaşmamı bekliyorsunuz?
Bu mümkün değil. Ahmet nerede yazıyor ders isimleri nerede yazıyor, notlar nerede yazıyor? Yapıştırılacak yerdeki biçim nasıl. Kaynak ile aynı mı?
Bunlar gibi bilgilere ihtiyaç var.

Örnek bir dosya eklemeniz gerek.

dosya.tc yada başka bir paylaşım sitesine örnek dosyanızı ekleyip indirme linkini paylaşabilirsiniz.

Dosyanız hayal ederek verilerinizin nerede olduğunu tahmin edip, yine nereye kopyalayacağınızı tahmin edip sonuca ulaşmamı bekliyorsunuz?
Bu mümkün değil. Ahmet nerede yazıyor ders isimleri nerede yazıyor, notlar nerede yazıyor? Yapıştırılacak yerdeki biçim nasıl. Kaynak ile aynı mı?

dosya.tc yada başka bir paylaşım sitesine örnek dosyanızı ekleyip indirme linkini paylaşabilirsiniz.

https://s4.dosya.tc/server7/tw5cqb/veriler.xlsx.html

İlgilendiğiniz için teşekkür ederim.

https://s4.dosya.tc/server7/tw5cqb/veriler.xlsx.html

Örnekteki dosyada bulunan Sayfa1 deki notları kopyalamamızı istiyorsunuz.
Ama nereye kopyalayacağımızı göstermemişsiniz.

https://www.dosya.tc/server22/aebyf2/veriler-ders.xls.html

Gönderdiğim linkteki kısımda a hücresinde kişi ve b hücresinde isim yazıyor isin yazan yerde kapatılanın altında veriler var bu veriler dinamik bazen 100 tane oluyor bazende 50 tane ya da 200 tane ben sadece kapatılanın altındaki verileri kapatılan adlı sayfaya daha sonra ise o hücrelerin silinmesi gerekiyor verilerle beraber.

İlgilendiğiniz için çok teşekkür ederim.Ödevi tamamlamam gerekiyor.Yardımlarınız için tekrar teşekkür ederim.

Kardeşim kusura bakma benden bu kadar.

Bir soruyu üç değişik şekilde soruyorsun üçü de birbirinden farklı.

Bu soruna cevap bulsam bunu da değiştireceksin eminim.

Lütfen önce elinizdeki verilerin ne olduğundan emin olun
Sonra sorunu tespit edin.
Sonra sorunun çözemediğiniz kısmını gelin burada sorun yardımcı olalım.

Soru sormak gerçekten bu kadar zor mu?

Kardeşim kusura bakma benden bu kadar.

Bir soruyu üç değişik şekilde soruyorsun üçü de birbirinden farklı.

Bu soruna cevap bulsam bunu da değiştireceksin eminim.

Lütfen önce elinizdeki verilerin ne olduğundan emin olun
Sonra sorunu tespit edin.
Sonra sorunun çözemediğiniz kısmını gelin burada sorun yardımcı olalım.

Soru sormak gerçekten bu kadar zor mu?

Kusuruma bakmayın kendim öğrenmek için farklı farklı örnekler yapıyorum ondan farklı örnekler sundum.Son yapmak istediğim bu.

Şimdiden teşekkür ederim.

Geri