• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excel makro(şartlı sayfa gizleme)

Excel Vers. ve Dili
2013 türkçe
Merhaba;
Bir makroya ihtiyacım var.Sayfa gizleme makrosu.Bir excel çalısma dosyası içerisinde birden çok sayfam var.Ve her sayfada var olan aynı hücre (örn;J5 hücresi)eğer "0"ise o sayfanın gizlenmesini istiyorum.Kısaca excel çaşıma dosyası içerisindeki sayfalardan j5 hücresi "0" olan sayfalar gizlensin,diğerleri görünür olsun.Yardımcı olabilir misiniz?Şimdiden teşekkürler...

. . .

Kod:
Sub kod()
    On Error Resume Next
    For i = 1 To Sheets.Count
        If Sheets(i).Range("J5") = "0" Then
            Sheets(i).Visible = False
        End If
    Next i
End Sub

. . .

Benim de bu tür bir makroya ihtiyacım var.
Şöyle ki, yaklaşık 30 ayrı sayfası bulunan bi dosyam mevcut.
Auto open ile dosyanın açılış ve kapanış sayfasını ANASAYFA isimli sayfa yaptım.

Bu aşamadan sonra yapmak istediğim ise ANASAYFA isimli sayfa dışında kalan tüm sayfaları gizlemek. Çünkü ANASAYFA isimli sayfamdan diğer sayfalar arasında geçişleri yapmakta kullandığım ilgili sayfalara gidebilecek makrolar ile her sayfadan diğer sayfalara geçiş yapabilecek şekilde butonlar mevcut. Ancak sayfaları gizlediğim takdirde makro çalışmamakta.

Bu sorunu ise makro başlangıcına;

Sheets("Sayfa1").Visible = True

satırını eklemek suretiyle çözdüm.

Makrom bu şekilde;

Sub Sayfa1 ()
Sheets("Sayfa1").Visible = True
Sheets("Sayfa1").Select
End Sub

şeklini aldı.

İstediğim Sayfa1'den Anasayfa'ya veya Sayfa2'ye geçiş yaptığım sırada Sayfa1'in gizlenmesi.

Yani; Anasayfa dışındaki tüm sayfalardan çıkıldığında bulunulan sayfanın gizlenmek suretiyle çıkılmasını sağlamak.

SAygılarımla...

BuÇalışmaKitabı kod bölümüne ekleyin.
Kod:
Private Sub Workbook_SheetDeactivate(ByVal Sh As Object)
    If Sh.Name <> "anasayfa" Then Sh.Visible = False
End Sub

Yeni deneme fırsatı bulabildim, kusura bakmayın, kod çok işime yaradı, teşekkür ederim.

Saygılarımla...

www.excel.web.tr'den faydalanmaya devam...

Geri