- Excel Vers. ve Dili
- excell 2003 Tr
Herkese merhabalar.
Sitede araştırdığım durumu inceledim ve konulara baktım ama bir sonuca ulaşamadığım için bu konuyu açtım.
İki adet dosyam var. Bunlardan birincisi Teklif.xls (Makronun çalışacağı en temel dosya) diğeri de teklif_takip.xls
Teklif takip dosyası içerisinden teklif numaları olacak.
Teklif dosyasında bir makroyu çalıştırdığımda;
Makro öncelikle açık olan teklif dosyasındaki firma,telefon, tutar,tarih bilgilerini değişkenlere kaydedecek. (Örn firmayı firm, telefonu tel, tutarı tut, tarihi de trh diye kaydedebilir)
Sonrasında teklif_takip dosyasını açacak
Firma hanelerini kontrol edip son teklif numarasını okuyacak.(kaydedecek)
teklif dosyasında okuduğu firma,telefon, tutar,tarih bilgilerini bu sayfada ilgili yerlere işleyecek.
Teklif Takip dosyası kapatılacak.
Teklif dosyasını tekrar aktif hale getirecek.
teklif numarasını teklif dosyasında teklif numarasının yazıldığı hücreye yazacak.
Sitede araştırdığım durumu inceledim ve konulara baktım ama bir sonuca ulaşamadığım için bu konuyu açtım.
İki adet dosyam var. Bunlardan birincisi Teklif.xls (Makronun çalışacağı en temel dosya) diğeri de teklif_takip.xls
Teklif takip dosyası içerisinden teklif numaları olacak.
Teklif dosyasında bir makroyu çalıştırdığımda;
Makro öncelikle açık olan teklif dosyasındaki firma,telefon, tutar,tarih bilgilerini değişkenlere kaydedecek. (Örn firmayı firm, telefonu tel, tutarı tut, tarihi de trh diye kaydedebilir)
Sonrasında teklif_takip dosyasını açacak
Firma hanelerini kontrol edip son teklif numarasını okuyacak.(kaydedecek)
teklif dosyasında okuduğu firma,telefon, tutar,tarih bilgilerini bu sayfada ilgili yerlere işleyecek.
Teklif Takip dosyası kapatılacak.
Teklif dosyasını tekrar aktif hale getirecek.
teklif numarasını teklif dosyasında teklif numarasının yazıldığı hücreye yazacak.