• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel makro ile farklı sayfalardaki toplam formülü olan hücreyi yeni sayfada toplama

Excel Vers. ve Dili
Excel2010 Türkçe
Akadaşlar, sayfalardaki sütunlarda aynı başlıkların olduğu ve farklı satırlara düşen toplamları son sayfada otomatik olarak toplatmak istiyorum. Nasıl yapabilirim?

Merhaba. Foruma hoşgeldiniz.

Cevabımın altındaki notları okuyarak, bir örnek belge eklerseniz daha hızlı ve net cevap alacağınızı düşünüyorum.
.

http://s3.dosya.tc/server8/llshp9/isletme_defteri_2016.xlsx.html

Linkteki dosyada görüleceği üzere ocak-aralık arasındaki aynı kalemlerden oluşan gelirlerin son excel sayfasında karşılık gelen kaleme yıllık toplam olarak otomatik toplam aldırmak istiyorum özellikle excel-vba makro ile lütfen yardımcı olun. Yani "ocak ayı kasa tahsilatı toplam hücresinin" , "mart ayı kasa tahsilatı topllam hücresinin" (aynı satır ve sütuna karşılık gelmemesi nedeniyle) "genel toplam otomatik" sayfasında kasa tahsilatında yıllık sütununun altında görmek istiyorum. Şöyle bir sorum olacak ocak ayında kasa tahsilatı sütununun altındaki toplam formülüne karşılık gelen değeri bulup toplamaya yönelik bir makro kodu yazılabilir mi?

Alternatif yollar olarak =Topla(ocak!A22+....), makro ile bütün hücre a1'deki değerleri toplama gibi yollar denenmiş olup istenilen sonuca pratik yoldan ulaşılamamaktadır.

Merhaba.

Aşağıdaki boş bir modül'e yapıştırın ve çalıştırın.
.
Kod:
[FONT="Arial Narrow"][B][COLOR="Blue"]Sub TOPLAMLAR_BRN()[/COLOR][/B]
Dim y As Worksheet: Set y = Sheets("GENEL TOPLAM OTOMATİK")
y.Columns("B:B").ClearContents
For sütun = 2 To y.[A65536].End(3).Row
    For syf = 1 To 13
        If Sheets(syf).Name = "GENEL TOPLAM OTOMATİK" Then GoTo 10
        If WorksheetFunction.CountIf(Sheets(syf).Range("1:1"), y.Cells(sütun, 1)) = 0 Then GoTo 10
            sütunt = WorksheetFunction.Match(y.Cells(sütun, 1), Sheets(syf).Range("1:1"), 0)
                If Sheets(syf).Cells(65536, sütunt).End(3).Row = 1 Then
                    sayfasayı = 0
                Else
                    sayfasayı = Sheets(syf).Cells(Sheets(syf).Cells(65536, sütunt).End(3).Row, sütunt)
                End If
        sayı = sayı + sayfasayı
10:     Next: y.Cells(sütun, 2) = sayı: sayı = 0
Next: y.Columns("B:B").AutoFit: y.Activate: MsgBox "VERİLER TOPLANDI"
[B][COLOR="blue"]End Sub[/COLOR][/B][/FONT]

Son düzenleme:
Allah, razı olsun, Üstad... Günlerdir bununla uğraşıyordum... En son makro kaydederek sütunların en son dolu hücresine giderek kopyala yapıştır yapmıştım ancak hoş bir görüntü olmuyordu...Saygılarımla...

http://s3.dosya.tc/server8/tkffp3/isletme_defteri_2015.xlsx.html

Üstad, aynı dosyada sütun baz alınarak yazılmış olan kodları başlık baz alarak nasıl yazabiliriz? Örneğin ocak ayındaki "kasa tahsilatı" olan başlık 2. sütunda olduğunu varsayarak başlık bulmasını sağlayarak aynı başlıkları farklı sütunlardan çekerek nasıl toplatabilirim? Dosyada "spor katkı" bir ay varken bir yok olduğunda bütün sayfalardan başlık olarak toplatabilir miyim?

Son düzenleme:
Merhaba.
Yeni belgenize alttoplamlar için eklediğiniz 25'inci satırları silin.
Önceki cevabımda yer alan kod'u güncelledim, tekrar kontrol edin.

Üstad, ellerine, yüreğine, aklına sağlık... Allah, razı olsun sizden...Denedim çok iyi çalışıyor... Harikasınız. Allah, sizleri başımızdan eksik etmesin...

Son düzenleme:
Teşekkür ederim...

Geri