• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel mail Gönderme

Excel Vers. ve Dili
2007 tr
Excel dosyamda 3 sütun ve toplamda 1000 kayıt var
A sütununlarında gönderilecek mailin konusu var
B sütunlarında gönderilecek mailin içeriği var
C sütununda ise kişinin mail adresi var

Outlook aracılığı ile C sütunudaki mail adresine , Konu bölümünde A sütunudaki kayıt, Mail içeriğinde ise B sütunudaki kayıtları göndermek istiyorum.

yardımcı olursanız sevinirim...

Dosyan ekte hazır.
> Outlook açık ya da kapalıyken mail gonderebilirsin.
> konu, içerik ve mail adreslerini girmen ve gönderim için aralık belirtmen ve "mail gönder" butonuna tıklaman yeterli olacak.

iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Merhaba Arkadaşlar,

Öncelikle belirtmek isterim ki Altın Üye değilim.

Ben excel de kayıtlı bulunan 900 mail adresime 10ar 10ar 5-6 dakika arayla bcc olarak mail göndermek istiyorum, hepsine aynı mail gidecek, bayram tebriği, kandil kutlaması gibi. Bunu en kolay nasıl yapabilirim? Outlook ve excel 2007 kullanıyorum. sunucu 10 dan fazlasına izin vermiyor ve en az 5 dakika bekletiyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

elleriniz dert görmesin güzel bir çalışma olmuş ama benim size sormak istediğim bir konu var mail içeriğine dosya yada resim ekleyerek göndermek istiyorum her gün gönderdiğim hedef gerçekleşen tabloları var konu ile ilgili desteğinizi rica ederim.
şimdiden teşekkür ederim

Merhaba,
Örnek çalışmalar var.PDF olarak gönderilmesi işinizi görür mü?

çok sevinirim birde onu denemek isterim aslında benim tam olarak istediğim excel dosyasın veri çekerek göndermesi
satış sektöründe çalışıyorum, her gün satış temsilcilerine hedef gerçekleşen ve bir takım verileri excel den çekerek kopyala yapıştır yapıyorum ama ben otomatik olarak çalıştırıp her gün aynı saatte dosyaları yeniledikten sonra verilerin mail ile gönderilmesi

Bence siz bir dosya paylaşın ona göre bakalım. Benim size vereceğim örnek dosya onun üzerinden geliştirme yapılabilir yada işin üstadı olanlarda cevaplayabilir.

Mail programı olarak Outlook değil de mozilla thunderbird kullanabilir miyiz?

Konuyu görünce bende yazmak istedim. Excelde belirlenmiş bir a4 sayfasını gönderebilir miyiz. mail yoluyla pdf formatına çevirip belirlenmiş bir hücredeki mail adresini başvuru kabul edip gönderebilecek gönderim olarak outlook kullanılacak. benzer birşey ama daha farklı

Bende kullandığım kod belirttiğim şekilde sadece örnek veriyorum A8 hücresinde yazan mail adresinini A9 hücresinde yazan konu kısmında yazan yazısı mailde mail konusu olarak yazacak bir yapı gerekiyor. bunuda ekleyebilir miyiz buraya,

Sub KOD()

'NOT: TOOLS-REFERENCES TIKLA
'MİCROSOFT OUTLOOK 12.0 İŞARETLİ OLMALI

yol = CreateObject("WScript.Shell").specialfolders("Desktop") & "\" & ActiveSheet.Name & "_" & Format(Now(), "yyyymmdd\_hhmm") & ".pdf"

ActiveSheet.ExportAsFixedFormat Type:=xlTypePDF, Filename:= _
yol, Quality:=xlQualityStandard, IncludeDocProperties:=True, IgnorePrintAreas:=False, _
OpenAfterPublish:=False

With Application
.EnableEvents = False
.ScreenUpdating = False
End With

Dim objOutlook As Object
Dim objMail As Object
Dim i As Long, NoA As Long
Set objOutlook = CreateObject("Outlook.Application")
Set objMail = objOutlook.CreateItem(0)
With objMail
.To = ""
.CC = ""
.Subject = "Konu"
.Attachments.Add yol
.Save
.Display
'.Send
End With

Set objMail = Nothing
Set objOutlook = Nothing

With Application
.EnableEvents = True
.ScreenUpdating = True
End With

End Sub

Son düzenleme:
. . .

.To = "" yerine .To = range("A8")
.Subject = "Konu" yerine .Subject = range("A9") şeklinde...

. . .

Son düzenleme:
. . .

.value da ekleyerek deneyiniz.

.To = "" yerine .To = range("A8").value
.Subject = "Konu" yerine .Subject = range("A9").value

. . .

kimseden bir yanıt yok sanırım :)

Geri