• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel - Mail Eki Temizlenmesi Hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Merturk
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
MS Office 2007
Merhaba,

15 ayrı mail adresine 3'er adet dosya gönderecek bir makro yazmaya çalıştım.
Makro ile klasörleri oluşturup gerekli dosyaları oluşturuyorum. Mail kısmına geldiğimde ise sorunla karşılaşıyorum.

Bu algoritmayı for döngüsü ile başlatıyorum.
ilk kişiye 3 adet dosyayı mail atıyor.
ikinci kişiye mail atarken ilk kişiye gönderdiği dosyalar üzerine kendi dosyalarını ekliyor.
üçüncü kişiye ilk iki kişiye gidecek dosyaları da ekliyor ve öyle devam ediyor. 15. kişiye 45 dosyanın tamamını ekliyor.

Kod:
 With .Item
                .To = Sheets("VT").Range("H" & a).Value & ";" & Sheets("VT").Range("I" & a).Value & ";" & Sheets("VT").Range("J" & a).Value & ";" & Sheets("VT").Range("K" & a).Value & ";" & Sheets("VT").Range("L" & a).Value
                .CC = Sheets("VT").Range("M" & a).Value & ";" & Sheets("VT").Range("N" & a).Value & ";" & Sheets("VT").Range("O" & a).Value & ";" & Sheets("VT").Range("P" & a).Value & ";" & Sheets("VT").Range("Q" & a).Value
                .Subject = StrConv(konu, vbProperCase) & " / " & tarih
                .BCC = ""
                .attachments.Add (ek)
                .attachments.Add (ek2)
                .attachments.Add (ek3)
                .Send
            End With

yukarıdaki şekilde mail bilgilerinin girildiği bir kod ekranı yarattım. Sorunu çözemedim yalnız şöyle bir fikrim var fakat gerekli kodu bulamadım. kime, konu vs. alanlarını yazdıktan sonra ek yani attachment alanını temizlemek gerekiyor.

attachments.removeall, deleteall gibi kodları denedim ama başarılı olamadım. Bunla ilgili yardımcı olabilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Saygılarımla

Sorun çözülmüştür. Teşekkürler.

Geri