Merhaba Arkadaşlar,
Excel Macro konusunda oldukça yeniyim ve internetten saatlerdir bakınmama ve değişik kombinasyonlar denememe rağmen bir türlü macroda bir döngü oluşturup o döngünün içinden çıkamadım. İstediğim şey; eğer a kolonundaki hücre 0'dan büyükse C kolonuna diğer üç kolondan toplama yapılsın. AMa küçükse o an döngüden çıkılsın. Ama aşağıdaki kodların değişik kombinasyonlarını yazmama rağmen bir türlü 100üncü satıra kadar toplama yapmasını engelleyemedim. Bileniniz varsa nerede hata yaptığımı söyleyebilir mi? Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum:
Columns("C:C").Select
Selection.Insert Shift:=xlToRight, CopyOrigin:=xlFormatFromLeftOrAbove
Range("C1").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "nihai"
For i = 2 To 100
If Range("A" & Int(i)).Value < 0 Then
Exit For
End If
Range("C" & Int(i)).Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "=RC[-1]+RC[1]+RC[2]"
Next
Excel Macro konusunda oldukça yeniyim ve internetten saatlerdir bakınmama ve değişik kombinasyonlar denememe rağmen bir türlü macroda bir döngü oluşturup o döngünün içinden çıkamadım. İstediğim şey; eğer a kolonundaki hücre 0'dan büyükse C kolonuna diğer üç kolondan toplama yapılsın. AMa küçükse o an döngüden çıkılsın. Ama aşağıdaki kodların değişik kombinasyonlarını yazmama rağmen bir türlü 100üncü satıra kadar toplama yapmasını engelleyemedim. Bileniniz varsa nerede hata yaptığımı söyleyebilir mi? Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürlerimi sunuyorum:
Columns("C:C").Select
Selection.Insert Shift:=xlToRight, CopyOrigin:=xlFormatFromLeftOrAbove
Range("C1").Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "nihai"
For i = 2 To 100
If Range("A" & Int(i)).Value < 0 Then
Exit For
End If
Range("C" & Int(i)).Select
ActiveCell.FormulaR1C1 = "=RC[-1]+RC[1]+RC[2]"
Next