Excel kullanıcı adı şifre

Excel Vers. ve Dili
2003
Merhaba,

Ekte gönderdiğim dosyaya farklı iki kullanıcı adı ve şifresi ile girilebilmesini istiyorum:
Kullanıcı Adı1:upm
Şifre2:1234
Kullanıcı Adı2:mid
Şifre2:5678

Amacım birinci kullanıcı adı ile girildiğinde A-B-D sütunlarının, ikinci kullanıcı adı ile girildiğinde ise C-E-F sütunlarının görülmesini sağlamak. Bunu tek Excel sayfasında yapabilir miyim?(A'dan F'ye sütunlar tek sayfada olacak ve farklı kullanıcı adı ile girildiğinde farklı sütunlar görülsün)

Eğer Bu olanaksız ise, excel çalışma kitabı 2 çalışma sayfasından oluşsun ve birinci sayfaya birinci kullanıcı adı ile ikinci sayfayada ikinci kullanıcı adı ile girilsin. Fakat bu opsiyonu yaparsak kullanıcı sadece kendi sayfasının farkında olsun. Yani, bir klasörün içinde iki farklı excel dosyası olabilir ve kullanıcı adının girilmesi için ayrıca üçüncü bir ikon olabilir? Tabi daha yaratıcı fikirlere açığım =)

Son olarak, Her bir excel sayfasında yapılan işlemleri aynı çalışma kitabında farklı bir sayfada kaydetmek istiyorum. (Değişiklik yapan kullanıcı adı,değişiklik tarihi,değişiklik yaptığı hücreler)

Destekleriniz için teşekkürler..

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 VB Makro
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
19-02-2024
Merhaba,

Ekte gönderdiğim dosyaya farklı iki kullanıcı adı ve şifresi ile girilebilmesini istiyorum:
Kullanıcı Adı1: upm
Şifre1: 1234
Kullanıcı Adı2: mid
Şifre2: 5678
Yetkili Kullanıcı Adı: admin
Yetkili Şifre: 9012
destekleriniz için teşekkürler..
Merhaba,
Excel dosyasına kullanıcı adı ve şifre ile girişi yapılan dosya ektedir.
Her kullanıcı kendi sayfasına giriş yapabiliyor ve diğer kullanıcının sayfasını göremiyor. Ayrıca Admin kullanıcısı ise her sayfaya girip, bilgiler üzerinde değişiklik yapabiliyor.
Giriş yapan her kullanıcı kaydı tutulabiliyor. Fakat Hücre içerisinde yapılan değişikliklerin kaydının yapılabilmesini beceremedim :( Belki diğer arkadaşlar yardımcı olabilir.

Umarım işiniz görür.
Dosya ekte.
Kolay gelsin iyi çalışmalar.

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
2003
Hocam çok teşekkür ediyorum. Uygulamada problemlerle karşılaşırsam yardımcı olabilir misin? çok şey istiyorum sanırım =)

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 VB Makro
19-02-2024
Rica ederim.
Bildiğim ve yapabileceğim bir şey olursa memnuniyetle.

Excel Vers. ve Dili
2003
Hocam eline sağlık fakat dosyanın nasıl yapıldığına dair bilgiye ihtiyacım var. Yaptıklarınızın elimdeki dosyaya aktarılması (ve olası yeni değişikliklerin yapılması) gerekiyor. Eğer sıkıntı vermeyecekse nasıl uygulanacağı konusunda da yardımcı olabilirsen sevinirim. Az çok macro bilgim var. eğer macro ile yaptıysan?

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 VB Makro
19-02-2024
Evet makro ile yaptım ve kodlar içerisinde mevcut.
Tools\makro\ Visual basic editör'üne giriniz.
Form ve modülleri extport yaparak bilgisayarınıza kayıt ediniz.
Kullanacağınız dosyayı açıp, yine aynı tools\makro\visual basic editöründen, export yaptığınız form ve modülleri import ediniz.
Sayfa isimlerini de kendi dosyanız da ki sayfa isimlerine göre değiştiriniz.
Eğer yapamazsanız, kullanacağınız dosyayı ekleyin, yarın müsait bir vakitte adapte edeyim.
Kolay gelsin.

Excel Vers. ve Dili
2003
Hocam,

Yaptığınız çalışma üzerinde çalıştım fakat bazı sorunlarla karşılaştım. En iyisi çalışmanın taslağını yükleyip sizden adapte etmenizi rica edeceğim. Şimdi aşağıda ihtiyaçlarımı maddeleer halinde özetleyeceğim.

* 1A,Sipariş1,sipariş2,sipariş3'e her kullanıcı kendi kullanıcı adı ve şifresiyle girecek.Bu 4 sekmeden birine giren kullanıcı diğerler 3ünü göremeyecek.

* Her kullanıcı girdiği sayfanın sadece F,G,H hücrelerini değiştirebilecek.

Not:Aslında eğer daha kolay olacaksa -bilmiyorum böyle birşey yapılabilir mi- sipariş1 sipariş2 ve sipariş3 birbirinin aynı dosyalar. admin olarak tüm sütunları ben göreceğim. kullanıcı1 sipariş 1 dosyasının K-L sütunlarını görmeyecek,kullanıcı2 M-N sütunlarını görmeyecek, kullanıcı3 Y-Z sütunlarını görmeyecek.yani tek sayfa kullanarak 4 farklı kullanıcı farklı sütunları görebilecek?Eğer bu mümkün değilse 3 farklı sayfa kullanıp, hücre değerlerini birbirine eşitleyeceğim falan,bana biraz amelelik çıkaracak.

* Admin olarak tüm sayfalara giriş yapıp her türlü değişikliği yapabileceğim. Yani toplamda 5 kullanıcı adı ve şifresi olacak.

* Her kullanıcı ist1 ist2 ist3 ve yaklaşan sekmelerini görebilecek görebilecek.

* Excel dosyası ilk açıldığında sadece kullanıcı adı ve şifrenin sorulduğu ekran görülmeli. (Daha havalı durması açısından :) ) sanki ayrı bir program giriş yapanı excele yönlendiriyormuş gibi.

İlk etapta bunları ekteki dosyaya uygulayabilirseniz, uygulamada karşılaştığım sorunları daha sonra sorabilirim.

Not:Eğer çok zor olmayacaksa, her madde için nasıl değişiklik yapabileceğimi (sizin belirleyeceğiniz kullanıcı adı ve şifreyi değiştirmek, F G H sütunları hariç diğer hücreleri nasıl gizlediğinizi v.s.) anlatabilirseniz çok makbule geçer.

Teşekkürler

Ekli dosyalar

Excel Vers. ve Dili
Excel 2010 VB Makro
19-02-2024
Merhabalar,
Tek sayfa olarak yapmayı deneyeceğim. Fakat olayı tam anlayamadım.
Siz bana kullanıcıların yetkili olduğu kısımları açık ve net bir şekilde belirtir misiniz?

Sipariş1, Sipariş2 ve Sipariş3 sayfalarını tek sayfa haline getiriyorum ve ismini Sipariş olarak değiştiriyorum.

Kullanıcı1: Sipariş sayfasının, A,B,C sütunlarını görebilecek ve değişiklik yapabilecek. Ayrıca ist1 ist2 ist3 ve yaklaşan sekmelerini görebilecek ama değişiklik yapamayacak.

Kullanıcı2: Sipariş sayfasının, D,E,F sütunlarını görebilecek ve değişiklik yapabilecek. Ayrıca ist1 ist2 ist3 ve yaklaşan sekmelerini görebilecek ama değişiklik yapamayacak.

Kullanıcı3: Sipariş sayfasının, G,H,I sütunlarını görebilecek ve değişiklik yapabilecek. Ayrıca ist1 ist2 ist3 ve yaklaşan sekmelerini görebilecek ama değişiklik yapamayacak.

Admin: Sipariş sayfasının, A,B,C,D,E,F,G,H,I sütunlarını görebilecek ve değişiklik yapabilecek. Ayrıca ist1 ist2 ist3 ve yaklaşan sekmelerini görebilecek ve değişiklik yapabilecek.

SORU1 - 1A sayfasında hangi kullanıcının ne gibi yetkisi olacak.
SORU1 - Kullanıcı sayısı 4'mü yoksa 5'mi?

Kolay gelsin.

Excel Vers. ve Dili
2003
Hocam, soyle daha iyi anlatmayi deneyim. admin arti 3 kullanici. her kullanici siparis sayfasinin tum hucrelerini gorecek fakat kullanici 1 h ve g hucresini goremeyecek geri kalan tum sutunlari gorebilecek fakat sadece a sutununda degisiklik yapabilecek.kullanici 2 de benzer mantikla kurulacak. sizden ricam sistemi kurduktan sonra hangi hucreleri nasil gormemelerini saglayacagim. sanirim sadece kod icinde sutun ismini degistirecegim? yine sorunuz olursa yazin ben sIk sIk kontrol ediyorum siteyi
tesekkurler emeginiz icin

03.01.2023
hocam merhaba
excel dosyasına kullanıcı adı ve şifresiyle giriş yapılmasını istiyorum
3 adet giriş olacak
teknik servis
mali işler
admin
teknik servis hertürlü veri girişi yapacak
mali işler sedece okuyabilecek herhangi bir veri girişi yapamıyacak

kim nezaman giriş yapmış takip edebilmemiz lazım konu hakkında yardımınızı rica ederim.

Son düzenleme:
Excel Vers. ve Dili
2016 tr
iyi aksamlar arkadaslar benim bir sorum olacak arkadaslar ben formuma kullanıcı girişi yapıyorum daha doğrusu yapamıyorum kodlar diye sayfam var M de kullanıcı adı N de şifreler depolanıyor ben kullanıcı girisi yaparken M deki bütün satırları sorgulayacak ve N 'yi sorgulayacak eşleşirse ana sayfa acılacak tek hücrede sorgulama yaptırabiliyorum ama m deki bütün hücreleri sorgulatamıyorum lütfen yardım edin
not: kodlardaki admin ve 123456 direk admin şifrem bunla giriş yapabiliyorum

Private Sub CommandButton1_Click()

'Sheets(" kodlar").Activate

If TextBox2.Text = Sheets(" kodlar").Cells(2, "M").Value Or TextBox1.Value = "admin" Then

GoTo Kontrol2
Else
Unload Kullanici_girisi
MsgBox "Üzgünüm girdiğiniz kullanıcı adı hatalı.", vbCritical, "HATA"
'ActiveWorkbook.Close 0
Exit Sub
End If
Kontrol2:

If TextBox2.Text = Sheets(" kodlar").Cells(2, "M").Value Or TextBox2.Value = "123456" Then
MsgBox "Programa girişiniz onaylanmıştır.", vbInformation
Sheets("Sayfa1").Activate
Yukleniyor.Show
Unload Me
Application.Visible = True
Else
Unload Kullanici_girisi
MsgBox "Üzgünüm girdiğiniz parola hatalı.", vbCritical, "HATA"
'ActiveWorkbook.Close 0
Exit Sub
End If

End Sub