• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel kitap tavsiye

Excel Vers. ve Dili
2010
Arkadaşlar merhaba. Temel düzeyde denebilecek kadar excel biliyorum. İşim gereği exceli oldukça ilerletmem gerekiyor. Forumu takip ediyorum ve öğreniyorum. Ancak düzenli ilerleyebilmem ve düzenli çalışabilmem için bir kitap arıyorum. Sizlerden ricam tavsiye edebileceğiniz excel 2010 u ayrıntılı anlatan , anlatımı güzel bir kitap tavsiyesidir. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

Tavsiye için teşekkür ederim. farklı tavsiyesi olan var mı acaba ?

kitapları inceledim gayet iyiler ancak biraz daha ileriye yönelik. ben biraz daha temelden başlayıp ilerlemek istiyorum. Başlangıç/orta seviye bir kitap tavsiyesi olan varmı ?

Amaç vba mı yoksa excel formül ve yerleşik işlevleri mi öğrenmek.
İkisini aynı anda bulmak zor.

.

ilk planda formül ve yerleşik işlemler diye düşünüyorum. Çünkü işyerinde çok fazla kullanılıyor. ilerledikçe vba ya geçerim diye düşünüyorum. Tavsiyeniz varsa değerlendiririm tabiki

Ben 99-2000 yıllarında bilgisayar ve excelle ilk haşır neşir olmaya başladığımda aylık bilgisayar dergilerini alıyordum. Bunlardan PC World dergisinde Hakkı Öcal Excel konusunda yazılar yazar ve zaman zaman da hazırlamış olduğu kitapçıkları dergi yanında ek olarak verirdi. Excel 97 ile ilgili kitapçıktan sonra ben excel kullanmaya ve excelle neler yapılabileceğini anlamaya başladım. bu kitapçık küçüktü ama işini çok iyi yapıyordu. Hakkı Öcal'ın anlatım dili çok güzeldi, sıkılmadan gayet akıcı bir şekilde konuları işliyordu. Daha sonra da zaman içinde önüme çıkan problemleri gerek deneme yanılma gerekse internetten araştırarak çözmeye çalıştım. Birkaç yıldır da bu sitede yoğun vakit geçirerek birçok şey öğrendim.
Sonuç olarak şu anda piyasada olan kitaplar hakkında bilgim yok ama exceli öğrenmek için çok özel bir kitaba ihtiyaç yok diye düşünüyorum. Herhangi bir kitapta temel fonksiyonları öğrendikten sonra araştırarak kendinizi geliştirebilirsiniz.
Şu kitap da Sayın Hakkı Öcal'a ait.
http://www.nadirkitap.com/microsoft-excel2000-hakki-ocal-kitap2556718.html

Geri