• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excel kitabını şifreleme

Excel Vers. ve Dili
2010
Herkese merhaba;
excel kitabıma şifreleme yapmak istiyorum.
Paylaşımlı ortak klasörde kitap içeriğini herkes görebilsin ama değişiklikleri sadece ben yapayım.

Yardımcı olabilecek varmı?
şimdiden teşekkür ederim.

. . .

Kullanıcı adı kodda tanımlı değilse tabloyu kaydetmez.

Kodları BuÇalışmaKitabı kısmına yapıştırın.

Kod:
Private Sub Workbook_BeforeSave(ByVal SaveAsUI As Boolean, Cancel As Boolean)
If Application.UserName <> [COLOR="DarkRed"]"Hüseyin Çoban"[/COLOR] Then Cancel = True
End Sub
[COLOR="DarkGreen"]'UserName Öğrenmek için:
'MsgBox Application.UserName[/COLOR]

. . .

excel kitabı içinde 4 ayrı sayfam var kesim dikim paket çarşaf olarak ben pek bilmediğim için yazdığınız kodu nereye ve nasıl yazıcam tarif te bulunsanız rica etsem ...
excel de yeniyim.

çalışma kitabımda kesim dikim paket çaşaf olarak 4 sayfam var. yazdığınız kodu nasıl ve nereye yazmam gerekiyor tarif edebilir misiniz rica etsem. excel de yeniyim :/

İlgili dosyanızı açın. Alt+F11 tuşlarına basın.
Daha sonra BuÇalışmaKitabı yazan kısma tıklayın. Yan taraftaki beyaz alana kodları yapıştırın.

Kolay gelsin.

kJQLmA.png

teşekkür ediyorum kodlarda değiştirmem gereken bi yer varmı acaba ? kırmızı renkli hüseyin çoban yazısı falan olduğu gibi mi yapıştırcam ? excel konusunda çok cahilim özür dilerim

hocam bu kodların bi faydası olmadı sanırım. paylaşım klasörüne attım dosyamı kodlarıda dedğiniz gibi aktardım. ama paylaşımda klasörü gören herkes üzerinde değişiklik yapabiliyor

. . .

Belirttiğim alana değişiklik yapma yetkisi olan kullanıcının adı yazılacak.

Atladığımız kısım tüm bilgisayarlarda makrolar çalışır durumda olmalı.

Şöyle bir işlem yapsak. Tablo yapısı uygunsa, ortak alana tabloların PDF ye çevrilmiş halini otomatik atsak. Excel sadece yetkili kullanıcıda olsa.

. . .

. . .

Tablodaki tüm sayfaları şu şekilde korumaya alın.
Artık parolayı bilmeyenler değişiklik yapamayacaktır...

Ekran Görüntüsü (GİF) :

vRGV8v.gif

. . .

HÜSEYİN HOCAM teşekkür ediyorum 2. vermiş olduğunuz bilgi tam istediğimi karşıladı. Emeğinize sağlık sağolun.

Geri