• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel Kitabı Açılış Şifresini Makro İle Çözmek

Excel Vers. ve Dili
2003 Türkçe
Selam,
Bir excel kitabıma makrosuz Başlangıç Şifresi koydum. makro devre dışı iken başlangıçta şifre soruyor ve şifreyi girince kitaba ulaşabiliyorum.
Yine aynı excel kitabında makro etkinleştirildiği zaman şifrenin girilip, sorulmadan açılmasını istiyorum. Ben beceremedim.
Yani isteğim şu makro devre dışı bırakılırsa şifre sorsun, makro etkinleştirilince sormasın.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim.
İyi çalışmalar.

Bu işlemi makro kaydet yöntemi ile yaparsanız istediğiniz kodları kolaylıkla elde edebilirsiniz.

Bu işlemi makro kaydet yöntemi ile yaparsanız istediğiniz kodları kolaylıkla elde edebilirsiniz.

Selam,
Dediklerinizi zaten denemiştim. Ama Yapamadım. kendi dosya üzerinden kaydettim. Asıl isteğim dosya açılırken şifre sormaması olduğundan dosyayı kapatıp açınca makroyu kaydedemedi. Başka bir excel kitabı açıp bunun üzerinden kaydedeyim dedim. Bu safer de şifre girişimi kodlamadı. Yapamıyorum Hocam, yardımcı olur musunuz?
Önce araçlar->seçenekler->Güvenlik bölümünden açma parolasını "12345" girdim. dosyamı kaydedip kapadım. dosyam makro etkin olsun devre dışı olsun benden şifre istiyor ve ben de "12345" girerek dosyayı açıyorum.
İstediğim şu; makro etkinleştir deyince şifre sormadan dosyam açılsın. Bunu yapamadım. hangi komutla "12345" şifresini çözeceğim?
aşağıdaki her iki seçeneği denedim. olmadı.
Kod:
Private Sub Workbook_Open()

ThisWorkbook.Password = "12345"
'ThisWorkbook.Password = ""

End Sub

bir kod denedim sayfa acma kaydetme sifresi aloo olarak yaptım. deneyiniz
Sub sayfaacma()
'
' sayfaacma Makro

'

'
Workbooks.Add
ActiveWorkbook.SaveAs Filename:= _
"C:\Kitap2.xls", _
FileFormat:=xlNormal, Password:="aloo", WriteResPassword:="aloo", _
ReadOnlyRecommended:=False, CreateBackup:=False
ActiveWindow.Close
Workbooks.Open Filename:= _
"C:\Kitap2.xls"
End Sub

bir kod denedim sayfa acma kaydetme sifresi aloo olarak yaptım. deneyiniz

Selam,
Çok teşekkür ederim sayın parametre,
denedim olmadı.istediğim bu değil. Sorum gayet açık ve net. önce bir dosyaya başlangıç şifresi veriyorum. sonra dosya açılırken makro etkinleştirilince şifre sormasın istiyorum. makro devre dışı bırakılınca şifre sorsun istiyorum.
bu durum şifreli dosyanın kendisi açılırken olacak. başka dosya tarafından açmanın, şifresini çözülmesinin anlamı yok benim için benim için.
Çok teşekkürler.

Selam,
Çok teşekkür ederim sayın parametre,
denedim olmadı.istediğim bu değil. Sorum gayet açık ve net. önce bir dosyaya başlangıç şifresi veriyorum. sonra dosya açılırken makro etkinleştirilince şifre sormasın istiyorum. makro devre dışı bırakılınca şifre sorsun istiyorum.
bu durum şifreli dosyanın kendisi açılırken olacak. başka dosya tarafından açmanın, şifresini çözülmesinin anlamı yok benim için benim için.
Çok teşekkürler.

Herhalde excellin böyle bir uygulaması yok

Sayın parametrenin dediği gibi olursa dosyayı hangi durumda açarsanız açın şifre soracaktır diğer türlü kodlarla yaparsanız bi işi dosyayı makroları etkinleştirerek açarsanız şifre sorar diğer türlü makrolar etkin olmuyacağından sorgusuz dosyayı açacaktır.

Merhaba,
Bildiğim kadarıyla makro kodları ile dosya açılış şifresini giremiyorsunuz. Sebebi ise güvenlik... Ayrıca mantık da onu gerektiriyor. Autoopen kodunun çalışması için dosyanın açılması lazım... Dosya açılmadan excel kendi şifresini soracağından kodun çalışması da mümkün olmayacak...

Merhaba,
Bildiğim kadarıyla makro kodları ile dosya açılış şifresini giremiyorsunuz. Sebebi ise güvenlik... Ayrıca mantık da onu gerektiriyor. Autoopen kodunun çalışması için dosyanın açılması lazım... Dosya açılmadan excel kendi şifresini soracağından kodun çalışması da mümkün olmayacak...

Selam Sayın leumruk,
İlginize çok teşekkür ederim. Haklısınız ancak yine de bir çözüm yolu olabilir diye sordum. Yine de bir çözüm var ise yardımcı arkadaşlara çok teşekkür ederim.
İyi çalışmalar.

Geri