• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel kayıt limiti

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan abonem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2003 ing
Sn. Excel Uzmanı arkadaşlar,

OLEDB ile bir alana veri yazdırmaya çalıştığımda,

The field is too small to accept the amount of data you attempted to add. Try inserting or pasting less data.

hatasını alıyorum,

bir hücre'ye max 255 char alıyor excel bu limiti nasıl aşabiliriz.

Db için xls kullanıyorum.

Bu sorun hakkında bir çözüm önerisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim.

Saygılarımla.

En kötü ihtimalle ;

sayı değeri 255'den büyük ise birden çok parçaya bölüp farklı alanlara da kayıt yapmasını sağlayabilirim. Ancak bunun daha başka çözümleri de olmalı ?

Merhabalar,

Profilinizde yazdığı gibi XL 2003 kullandığınız varsayımı ile;

Excel'in hücrede barındırabileceği max. karakter sayısı 255 değildir.

Doğrusu :

Bir hücrede; 32.767 karakter depolayabilmenize rağmen; sadece 1.024 karakter, sayfa üzerinde gösterilebilir. Geri kalan kısmına, "Formül Çubuğu"ndan ulaşabilirsiniz

Diğer yandan; ikinci mesajınızda bahsettiğinizi tam olarak anlayamamama rağmen; eğer 255 digitlik bir sayıdan bahsediyorsanız, Excel bunu da 15 digitlik duyarlılıkla yine 255 digit olarak barındırabilir.

Barındırılabilecek enbüyük sayı : 9.99999999999999E+307'dir.

Yani sorun başka bir yerde.

Eğer, almaya çalıştığınız metni (sayıyı veya herneyse) görebilirsek, fikir yürütmek daha kolay olabilir.

.

Cevabınız için teşekkürler. Daha da açmam gerekirse

Misal,

dim data, db_dizi as string
db_dizini= ""D:\deneme\"
data = "db.xls"
Dim Conn As New ADODB.Connection
Conn.Open "Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;" & _
"Data Source=" & db_dizini & data _
& ";Extended Properties=Excel 8.0;"
Conn.Execute "Insert into " & kitap & data_list & _
" values ('" & metin & "')"
Conn.Close
Workbooks(data).Save
Workbooks(data).Close False

metin diye var olan textboxumuza 600 karakterlik birşey yazdık ve kaydetmeye çalıştığımızda yukarıdaki hatayı alıyorum.

Merhabalar,

Profilinizde yazdığı gibi XL 2003 kullandığınız varsayımı ile;

Excel'in hücrede barındırabileceği max. karakter sayısı 255 değildir.

Doğrusu :

Bir hücrede; 32.767 karakter depolayabilmenize rağmen; sadece 1.024 karakter, sayfa üzerinde gösterilebilir. Geri kalan kısmına, "Formül Çubuğu"ndan ulaşabilirsiniz

Diğer yandan; ikinci mesajınızda bahsettiğinizi tam olarak anlayamamama rağmen; eğer 255 digitlik bir sayıdan bahsediyorsanız, Excel bunu da 15 digitlik duyarlılıkla yine 255 digit olarak barındırabilir.

Barındırılabilecek enbüyük sayı : 9.99999999999999E+307'dir.

Yani sorun başka bir yerde.

Eğer, almaya çalıştığınız metni (sayıyı veya herneyse) görebilirsek, fikir yürütmek daha kolay olabilir.

.
Bu gün Excel.web.tr'den yeni bir şey daha öğrendim.
Saygılar.

OLEDB Hakkındaki 255 limiti için çözümü buldum: http://support.microsoft.com/kb/281517

Peki OLEDB Haricinde bu limite takılmamak için ne kullanabiliriz? Bu konuda bilgisi olan var mıdır?

Geri