• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel İmza Çizelgesinde Ayın Son Gününü Hesaplama

Excel Vers. ve Dili
Microsoft Office 2010
Arkadaşlar Merhaba Çalışmış Olduğum Şirkete Ait İmza Çizelgesi Hazırlamak İstiyorum. Yapmak İstediğim İşlem;

Örnek : "Ana Sayfada" Ay Seçimi Yaptıktan Sonra İmza İmza Ekranında O aya Ait Günlerin Olmasını Sağlamak İstiyorum. Ayın Bittiği Günden Sonraki Günlerin Olmasını İstemiyorum. Misal Şubat 28 İle Bitiyorsa İmza Ekranında Mart Ayına Ait Günlerin Olmasını İstemiyorum.

https://hotfile.com/dl/200270581/a7ea435/Devam_Takip_izelgesi.xlsm.html

Yardım Edebilirseniz Çok Sevinirim. İyi Çalışmalar

İmza sayfasında A5 hücresine aşağıdaki formülü yazıp A34'e kadar kopyalayın:

Kod:
=EĞER(B5="";"";A4)
İmza sayfasında B5 hücresine aşağıdaki formülü yazıp B34'e kadar kopyalayın:

Kod:
=EĞER(B4="";"";EĞER(AY(B4+1)=AY(B4);B4+1;""))
Daha sonra kenarlıkların da iptal olması için A32: D34 aralığını seçin ve koşullu biçimlendirmeden yeni kural ekleyip, aşağıdaki formülü kural alanına yazın:

Kod:
=DEĞİL($A32="")
Biçim ayarı olarak tüm kenarlıkları işaretleyin (çerçeve) ve koşullu biçimlendirmeden çıkın.

A35 yani not yazdığınız hücrede kenarlıkları iptal edin.

A32: D34 hücrelerinde kenarlıkları iptal edin

A31: D31 hücrelerinde tüm kenarlıkları işaretleyin.

Daha sonra farklı aylarda deneme yaparak sonucu gözlemleyin.

Merhaba Hocam Senin Dediğin İşlemlerle Sorunumu Giderdim Teşekkür Ederim. Bir Konuda Daha Maruzatım Var.

Örnek -1 : Seçim Yapılan Ay İçinde Bulunan Pazar Tatillerine "Hafta Tatili" Yazmasını İstiyorum.

Örnek -2 : Seçilen Ay İçinde Resmi Tatil Var İse O Alanlara Resmi Tatil Yazmasını İstiyorum.

Yukarıda Belirttiğim Konularda Sorun Yaşıyorum Yardım Edebilirseniz Çok Sevinirim.

Teşekkürler

Dosyanız ekte.

Ana sayfada tatilleri belirttiğim gibi her sene o seneki tatilleri belirtmeniz gerekir.

Ekli dosyalar

Hocam Çok Teşekkür Ediyorum. İyi Çalışmalar

Geri