• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel ile outlook takvim bağlantısı

Excel Vers. ve Dili
2013
Arkadaşlar selamlar,
Forumda çok yeniyim bir sorum olacak.
Özel bir firmada çevre mühendisi olarak çalışıyorum. Proses tasarımlarında sürekli excel kullanıyoruz ama vba ve makro konusunda hiç bilgim yok.
Baya araştırma yaptım ama tam istediğim gibi bir çözüm bulamadım. Konu hakkında birçok çalışma var ama konuyu bilmediğimden çözümleri istediğim şekilde editleyemiyorum. Bu yüzden direk istediğim şeyi açıklamak ve fikrinizi almak istedim.

Yaptığımız iş gereği her proje başladığında bazı sigortalar yapmamız gerekiyor ve sigortalar projenin belirlenen bitiş tarihlerine kadar yapılıyor. Bu süre genellikle uzatılıyor ve sigortaların yenilenmesi unutuluyor.
Bu yüzden serverda saklayacağım ve tüm sigorta tarihlerinin girileceği genel bir excel dosyası oluşturmak istiyorum. Bu excel sayesine her çalışan kendi projesi ile ilgili sigorta tarihlerini girecek ve bir butona basarak sigorta bitiş tarihini outlook takvimine hatırlatıcı olarak ekleyecek.
Burdaki püf nokta kişinin istediği projeyi seçerek sadece o projenin hatırlatmasını takvimine ekleyebilecek olması.
Yani atıyor "Proje 1" hücresine tıklayıp butona bastığımda benim takvimime o projenin bitiş tarihi eklenecek ve belirlenen gün kadar önce hatırlatma yapacak şekilde ayarlancak.

Biraz uzun anlattım tüm ayrıntıları vermek istedim.
Hazırladığım excel dosyasını ekliyorum.
Buton ekledim fakat hiç bir kod içermiyorum.
Yardımcı olursanız beni çok büyük yükten kurtaracaksınız teşekkürler.

Ekli dosyalar

Tekrar selamlar, soruya cevap gelene kadar ben hallettim. isteyenler faydalanabilirler.
kodlama mantığını biraz kavrayınca başka bir arkadaşın yazdığı kodu kendi istediğim hale getirmeyi başardım.
benim yaptığım editlemeydi ilk kodu nereden aldığımı hatırlamıyorum o yüzden teşekkür edemeyeceğim.
buyrun excel dosyasını ekliyorum umarım işinize yarar

Ekli dosyalar

Selamlar,
En son gönderdiğim dosya için butona tıklandığında yanlış hücre seçili ise uyarı vermesini nasıl sağlayabilirim ? Yani buton sadece a6 hücresi ve onun altındaki hücrelerde çalışmalı. a7 a8 gibi. yanlış seçim yapılırsa uyarı vererek hücre seçmesi gerektiğini söylemeli.
Forumdaki birçok arkadaş için çok basit olabilir ama hiç bilmeden bu noktaya kadar getirdim.
Lütfen yardımcı olun.
Teşekkürler cevaplarınızı bekliyorum.

Sorumun yanıtı gelene kadar yine kendim çözdüm.
Muhtemelen buradaki birçok arkadaş için çok basit kodlar bunlar ama benim için baya zor oldu.
Son halini ekliyorum belki kullanmak isteyenler olur.
Yanlış hücre seçimlerinde hata vermekte doğru seçimde işlemin tamamlandığını bildiriyor.

Ekli dosyalar

Elinize sağlık çok güzel olmuş. Bende de bir takvim programı var. excel 2016 kurduktan sonra çalışmaz oldu. Sizinkine bakarak bende çözmeye çalışacağım. Kolay gelsin.

Start = Cells(i, 3) + Cells(i, 4)
.End = Cells(i, 5) + Cells(i, 6)
.Subject = Cells(i, 7).Value
.Location = Cells(i, 8).Value
.Body = Cells(i, 9).Value
If Len(Cells(i, 10)) > 0 Then
If IsNumeric(Cells(i, 10)) Then
.ReminderMinutesBeforeStart = Cells(i, 10).Value
.ReminderSet = True

Excel 2016 da çalışmamasının sebebi sanırım cells(x,x). den sonra .value yazdım düzeldi.

Geri