• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel için bilgisayar almayı düşünüyorum yardım...

Excel Vers. ve Dili
türkçe 2007
Arkadaşlar elimdeki excel kitapları 15 binlik ve onları tek kitapta birleştirmek istiyorum. Bunu yaptığımda dosyanın boyutu çok büyüyor ve excel göçüyor.

yaklaşık olarak 150binlik kitaplarla çalışacağım. bunun için bilgisayar almayı düşünüyorum. 8 gb ramlık 64 bitlik bir bilgisayar ve 64 bitlik excel işimi görür mü?

googledan araştırma yaptım. 64 bitlik excel işimi görür gibi duruyor ama yine de içimde bir kuşku var.

yardımlarınızı bekliyorum.

Merhaba,

Bende bütçe çalışmalarımda kullanmak için İ7 işlemcili 8 GB rami olan bir laptop aldım. Gayet memnunum. Şimdi SSD disklerde yaygınlaştı. Benim tavsiyem bu donanıma sahip bir laptop almanız yönünde olacaktır. Çünkü bu disklerin yazma ve okuma hızları oldukça yüksektir. Test etme şansım olmadı fakat netten yaptığım araştırmalara göre işlemlerde hız açısından katkısı oldukça fazla olduğu söyleniyor.

Korhan bey cevabınız için teşekküre ederim ancak sorumu tam olarak karşılayamadı. Çalışma kitaplarım çok büyük. Uzun formüller içeriyor. Kitapları bir yerde birleştirmek istiyorum. Birleştirdiğim zaman 32 bit işletim sisteminde dosya açılmıyor haliyle. Merak ettiğim şey 64 bit bilgisayar alsam aynı sorunu yaşarmyım? Excelin sitesine gittiğimde 64 bit için sınırsız ram ve sanal ramdan bahsediyordu. Beni bu konuda aydınlatır mısınız? (Ben özellikle 64 bir excel için bilgisayar alacağım)

Geri