• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel hücresine veri aktarma

Excel Vers. ve Dili
2007 ingilizce
Merhaba
Aşağıdaki kodun çıktısını excelde bir hücreye nasıl yazdıra bilirirm.

Private Sub CommandButton1_Click()
Shell "C:\Windows\System32\cmd.exe /c wmic Bios get serial number"
End Sub

Merhaba
sorunu düzeltiyorum kodda hata vardı ayrıca hücre yerine textbox içine yazdırmanın yolu nedir.
Aşağıdaki kod çalışınca dos ekranı çıkıyor ve bilgi orda yazıyor

Private Sub CommandButton1_Click()
Shell "C:\Windows\System32\cmd.exe /c wmic Bios get serialnumber
End Sub

Şöyle bir kod buldum, işinize yararmı bilmem.

Kod:
Sub InfoBIOS()
Dim MyOBJ As Object
Dim MyBios As Variant
Dim MyMsg As String
On Error Resume Next
Set MyOBJ = GetObject("WinMgmts:").instancesOf _
("Win32_Bios")
If Err.Number <> 0 Then
MsgBox "WMI yüklenmemiş! Programdan çıkılacak...", vbExclamation, _
"Windows Management Instrumentation"
Exit Sub
On Error GoTo 0
End If
For Each MyBios In MyOBJ
MyMsg = MyMsg & "Üretici Firma : " & MyBios.Manufacturer & vbCrLf
MyMsg = MyMsg & "BIOS Seri Numarası : " & MyBios.SerialNumber & vbCrLf
Next
MsgBox MyMsg, vbInformation, "BIOS Bilgileri"
End Sub

Cevap için Teşekkürler

Bu kod bende buldum ancak ben sorduğum sorunun tam karşılığını alman lazım yukarıdaki seri numarası gibi daha birçok veriyi çekicem excelde bir şablon hazırladım textbox içine yazdırmam gerekiyor

Korhan Bey Aslında hazırlamak istediğim dosyayı bana göndermişsiniz.Ama ben kendim hazırlamak istiyorum ama ben excel konusunda uzmanlığı olmayan sistem uzmanlığı olan biriyim bu kodları excel içinde kullanabilirmiyim yada nasıl bir tane örnek yapabilirseniz onun üzerinden gide bilirirm.Ama inan çok teşekkür ederim çok yerinde bir destek oldu.

düzeltme

Merhaba bir konuda düzeltme yapmak istiyorum burdaki kodlama local bir bilgisayarın envanter bilgisini almak için benim kod sistemimde networkte herhangi bir bilgisayarın envanter bilgisini almak üzere ayrıca acess söyle bir uyarı veriyor

"This error occurs when an event has failed to run because Microsoft Office Access cannot evaluate the location of the logic for the event. For example, if the OnOpen property of a form is set to =[Field], this error occurs because Access expects a macro or event name to run when the event is fired."

Merhaba,

Ekteki örnek dosyayı inceleyiniz.

Verdiğim linkteki dosyadaki fonksiyonları alıp excel için uyarladım. Dosya açılışında istenen verileri listeliyor. Fonksiyon olduğu için siz istediğiniz hücre içine yazıp kullanabilirsiniz.

Ağdaki bilgisayarların özelliklerini listelemek için farklı yazılımlara gerek olabilir. Bu konuda fazla bilgi sahibi değilim. Bir başka başlıkta sanki bu konu irdelenmişti. Bulursam linkini size yazarım.

Ekli dosyalar

Korhan bey elinize sağlık kodu inceleyip kendime uyarlamaya çalışacağım takıldığım konularda bilginizden faydalanmak isterim.

Geri