• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel Hk.

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cgrblr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
office 365 home Türkçe
Öncelikle özür dileyerek,

Forumda mutlaka cevabı vardır ancak işlerim dolayısıyla okuma zamanım şuan için yok ve benim için biraz ivedi bir konu.

Sorumu basitçe sormak istiyorum değerli arkadaşlar,

Dört sütun yan yana olacak şekilde Tarih-Ödenen-Ödenmeyen-Borç

Ayrı tarihlerde alınan bir ürün karşılığında ödeme yapılmışsa ödeme kısmına yapılmamışsa ödenmeyen kısmına girilen rakamların Borç kısmını belirlemesini istiyorum.

Borç bölümü tek satır ve sütundan ibaret kalacak, ödedikçe borçtan düşecek ödenmedikçe borca ekleyecek şekilde formül yardımında bulunursanız çok sevinirim.

Saygılar.

Merhaba,

Verilerinizin 2. satırdan başladığını varsayarsak;

D2 hücresine aşağıdaki formülü uygulayıp deneyiniz.

Kod:
=EĞER(SATIR()=2;C2-B2;D1+C2-B2)

Sorumu özür dileyerek sordum ve akabinde arama yaptım. Bulamadım. Yardımcı olabilecek misiniz?

Hayır kastettiğim bu şekilde değil.

Tarih ödenen ödenmeyen borç
29.06.2017 500 100 100
01.07.2017 1200 400 İşte bu kısımda borç satır ve sütunu hep sabit kalacak ve sürekli kendini güncelleyecek. Ödenen ve ödenmeyen sütunlarının altına her gün rakamlar eklenecek borç kısmı ödenenlerin toplamından ödenmeyenlerin toplamını çekerek bana rakam verecek. Bu mümkün müdür?

Paylaşım sitelerine örnek dosyanızı yükleyip linki verebilir misiniz?

Dosyanızda yapmak istediğiniz işlemi detaylı açıklayınız.

Hayır kastettiğim bu şekilde değil.

Tarih ödenen ödenmeyen borç
29.06.2017 500 100 100
01.07.2017 1200 400 İşte bu kısımda borç satır ve sütunu hep sabit kalacak ve sürekli kendini güncelleyecek. Ödenen ve ödenmeyen sütunlarının altına her gün rakamlar eklenecek borç kısmı ödenenlerin toplamından ödenmeyenlerin toplamını çekerek bana rakam verecek. Bu mümkün müdür?

Linkteki dosyayı inceleyiniz.
İşinizi göreceğini sanıyorum.
Otomatik tarih attırmak da mümkün.

HESAP.xlsx - 39 KB

excel forum.xlsx - 40 KB

sağdaki dört sütundan bahsediyorum. Sol tarafı istediğim ölçüde basitçe ayarladım zaten. L-M-N-O sütunları benim sorunum şuan. L sütununa tarih M ye ödenen N ye ödenmeyen i girdiğimde otomatik olarak borç güncellenmeli. Ancak, her gün tarih atıp ödenen ödenmeyen kısımlarına alt alta güncelleme yapacağım için borç nasıl güncellenecek onu bilmiyorum. Borç alt alta gelecek şekilde değil, sürekli aynı satır ve sütunda sabit kalacak şekilde güncellenecek. Yoksa M eksi N eşiittir O olacak şekilde yapılabilir biliyorum. Umarım anlatabilmişimdir.

Teşekkür ederim ancak bunu kastetmiyorum. Yani ben ödenen ve ödenmeyeni girdiğimde borç sürekli güncellenecek. Borç alt alta değil sürekli olduğu yerde güncelleme yapacak.

Arkadaşlar bu sitenin eskilerden üyesiydim ve burası türkiyenin en aktif formuydu alanında. Şimdi basit bir sıkıntının çözümü yok yani öyle mi?

Teşekkür ederim ancak bunu kastetmiyorum. Yani ben ödenen ve ödenmeyeni girdiğimde borç sürekli güncellenecek. Borç alt alta değil sürekli olduğu yerde güncelleme yapacak.

Borç artabiliyor mu?
Yoksa taksit ödemesi yapıldıkça kalan borcun güncellenmesi gibi bir şey mi?

Borç artabiliyor. Örneğin 800 liralık bir ürün aldım ve ödeme yapmadım. Ödenmeyen kısmına girildiğinde borç haliyle artacaktır.

Örnek dosyanızı inceleme fırsatım olmadı.
Bu defa sanki istediğiniz gibi oldu.

Bir bakın. Borç baştan ikinci satırda ve sabit.

HESAP.xlsx - 32 KB

Çok teşekkür ederim. İstediğim buydu.

Formül 100 satır için geçerli.
102. satırdan sonra devam etmek isterseniz, borç sütunundan herhangi
bir hücreyi kopyalayarak aşağı doğru seçim yapıp yapıştırmak suretiyle formülün geçerlilik aralığını uzatabilirsiniz.

Alacaklarınızı çabucak almanız, borçlarınızdan hemen kurtulmanız dileğiyle... :)

Geri