• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel formülünü vba ile sabitlemek

Merhaba.

FORMÜLLER menüsündeki AD TANIMLAMA kısmını açın, örneğin N10:N5000 yerine kullanmak üzere;
n_alan ADını vererek aşağıdaki formülü uygulayıp işlemi tamamlayın.
Formüldeki KAÇINCI kısmı, A sütunundaki dolu hücre durumuna göre, son dolu satırı tespit eder.

Böylece tablonuzdaki dolu satır artınca alan kısmı kendisini günceller ve örneğin EĞERSAY formülünde oeğişikik yapmaya gerek olmaz.

Artık =EĞERSAY(N10:N5000;2) yerine =EĞERSAY(n_alan;2)

Diğer gerekli sütunlar için de benzer AD TANIMLAMALARINI yaparsınız. Sadece, alan için vereceğiniz ADı ve kırmızı sütun adlarını değiştirmeniz yeterli olur.
.
Kod:
[COLOR="blue"]=DOLAYLI("[B][COLOR="Red"]N[/COLOR][/B]10:[B][COLOR="red"]N[/COLOR][/B]"&KAÇINCI("ZZZ";'ACIL ISLER'!$A:$A;1))[/COLOR]

Esas dosyada yine sorun oluşuyor

Selamlar; Söylenenleri adım adım oluşturdum, uyguladım.. Çalıştı,
Alan adı uygulamalarında sabitlik oluştu, Fakat alana satır girişi ve çıkışı oldukça ='ACIL ISLER'!$A$10:$A$1000 olması gereken ='ACIL ISLER'!$A$15:$A$1000 şeklinde değişti... Her ne olursa olsun A10 sabit kalması gerekirken A15'e dönüştü bu nedenle hesaplamalarda yanlışlıklar oluşuyor... Yardımlarınızı rica ederim...

Verdiğim formülün "N10:N" kısmı METİN ve belgedeki dolu satır sayısına göre değişmez.
Elde edilen alan adını başka sayfalardaki formüllerde de kulanmak istiyorsanız bunun başına sayfa adını (yine çift tırnak işaretinin içinde kalacak şekilde) ekleyeceksiniz.

Böylece verdiğim formülü aşağıdaki şekilde dağiştirirseniz, başka sayfadaki formüllerde de bu alana ilişkin hesaplamalar yapmanız mümkün olur.

Formülü doğrudan kopyalayıp doğrudan AD TANIMLAMASI kısmına yapıştırın.
Diğer sütunlar için yapacağınız AD tanımlamaları için sadece kırmızı renklendirdiğim sütun adını elle yazarak değiştirmeniz yeterli olur.
Uygulamanızı tekrar gözden geçirin, sorun yaşarsanız sorunlu haliyle yeni bir örnek belge yükleyin ki bakabilelim.
.
Kod:
=DOLAYLI("'ACIL ISLER'![B][COLOR="Red"][SIZE="4"]N[/SIZE][/COLOR][/B]10:[B][COLOR="red"][SIZE="4"]N[/SIZE][/COLOR][/B]"&KAÇINCI("ZZZ";'ACIL ISLER'!$A:$A;1))

Geri