• DİKKAT

    DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

EXCEL FORMÜL HATASI HAKKINDA YARDIM

Katılım
7 Eylül 2021
Mesajlar
44
Excel Vers. ve Dili
2019 excel
KOLAY GELSİN AŞAĞIDA EKLEDİĞİM EXCEL DOSYASINDAKİ HATALIKODLARI DÜZENLEME VE HESAPLAMA YAPTIRMAM İÇİN DESTEK OLABİLİR MİSİNİZ ?

CRİPTO PARA İÇİN TL ALIMLARINA UYGUN EXCEL YAPMAYA ÇALIŞIYORUM VERİYİ ÇEKTİM FAKAT HESAPLATMA KISMINDA SROUN YAŞIYORUM.


KRİPTOO
 
Dosyadaki hangi formülden bahsediyorsunuz?
 
=EĞER([@[Coin Seç]]="";"";DÜŞEYARA([@[Coin Seç]];ticker;2;0)) - anlık fiyat
=@EĞER([@[Alım Adedi]]="";"";EĞER([@[Coin Seç]]="USDTTRY";[Alım Adedi];[@[Anlık Fiyat]]*[@[Alım Adedi]])) anlık değer tl bazlı olması gerekiyor usd tamamen kalkması gerekiyor.

=DÜŞEYARA("BTCUSDT";Gate_io_Coin_Takip_Barış.xlsx!tickers[#Veri];2;0) bunun benim çektiğim veriye uyarlanması lazım

exceldeki tablonun ordaki veri exceline göre ayarlanması gerekiyor .

=EĞER([@[Coin Seç]]="";"";DÜŞEYARA([@[Coin Seç]];Gate_io_Coin_Takip_Barış.xlsx!tickers[#Veri];2;0)) formülünün ticker sayfasına göre düzenlenmesi gerekiyor .

burdaki formüülerin ticker verilerine göre düzenlenmesi gerekiyor.
 
birde topladaki grafiği bütün hepsini aynı anda alacak şekilde yapma şansıım var mı ?
 
G3 deki formülünüze bakıyorum.

=EĞER([@[Coin Seç]]="";"";DÜŞEYARA([@[Coin Seç]];ticker;2;0))
Tanımlı adlarınızda ticker yok, ticker__2 diye bir şey var.

G4 de ise aynı formül hata döndürüyor, çünkü ticker say sayfanızdaki ticker__2 ad tanımlanmış dosyanızda DOTUSDT yok. DOT_TL var.

Bu şekilde başlayınca doysanızın ve sorularınız geri kalanına şöyle bir baktım.
Aklıma Deve hikayesi geldi.
Neresinden tutup neresini düzelteceğiz?
 
hahhahaha :) yolu tickrt_2 ye yönlendiremedin ordan kaynaklanıyor sorun zaten dotusdt yerine dot_tl kullanacağım zaten o yüzden ona dönüştürmeye çalışıyorum ticker in dosyada olan yoluna yönlendirme yyapabilrsem sorun düzelecek ama çözemedim nasıl yapacağımı o yüzdende bütün sistemi bozuyor. yardım istediğim asıl konu bu zaten .
 
ticker yerine ticker__2 yazacaksınız. Zaten formül çubuğunda üzerine gelip ti diye yazmaya başayınca size gösterir
 
düzelttim teşekkürler eksik olanları tamamladım tabloyu bulunca sorun çözüldü :)
 
Geri
Üst