• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel Fazla Formül Sorunu

Excel Vers. ve Dili
2021/Home&Work/64bit/TR
Merhaba,

Öncelikle herkese selamlar olsun, abilerim,ablalarım ve kardeşlerim. Yine bir excel yardımına ihtiyaç duyup kaydolduğum foruma tekrar yardım ihtiyacım doğrultusunda geldim. Umarım yardımcı olan çıkar;

Satın alma konusunda bir excel tablosu yaptım kardeşime. Tüm kayıtları "liste" sayfamdan giriyorum ve "rapor" sayfamdan da "gelişmiş filtre" ile bu verileri arama formuma göre listeletiyorum. Fakat bazen istediğim ürünler istediğim tarihte gelmiyor. Bu yüzden eğer gelentarih>termintarih gibi bir formülle kutuya 1, aksi halde 0 yazdırıyorum. Bu formülü o hücredeki tüm sütunlara kopyalayınca sağlıklı çalışıyor ama çok ama çok geç açılıyor excel. Daha bunun içine veri girilmedi ve bu kadar kasıntı çok sıkıntı. Bunu halletmenin başka yolu yokmudur acaba?

Diğer sorunum ise ben bu yöntemi yaptığımda gelişmiş filtreleme özelliği hata veriyor ve kullanamıyorum. Nasıl mı anladım ? Bu baştan aşağıya yazdığım yukarıdaki eğer formülü kaldırırsam program sorunsuz çalışıyor.
Verdiği hatayı da yazıyorum ; (gelişmiş filtre bulduğu sonucu a5'ten itibaren yapıştırıyor)

Range("A5").Select
Selection.CurrentRegion.Select
Selection.Clear
Range("A5").Select
Application.CutCopyMode = False
Range("liste").AdvancedFilter Action:=xlFilterCopy, CriteriaRange:=Range( _
"kriter"), CopyToRange:=Range("A5"), Unique:=False

Merhaba.

Belirittiğiniz formül ve kullandığınız makro içerisinde olacak şekilde,
belgenizin küçük bir örneğini ekleyip, sorunuzu onun üzerinden sorarsanız
daha hızlı sonuca ulaşabilirsiniz.

Örnek belge özellikleri ve örnek belge yükleme yöntemi konusundaki açıklama cevabımın altındaki İMZA bölümünde var.
.

http://dosya.co/yzppfk88glc4/excelvba.rar.html

resim ile anlatım : http://imgur.com/a/vrslx

Merhaba tekrardan,
Liste kısmında bazı formüllerim var çalışıyor. Fakat o formülü sütuna uyguladığımda çok formül olduğu için dosya çok geç açılıyor ve raporlama kısmında gelişmiş filtreleme bozuluyor. Her ikiside büyük bir problem benim için. Düşündüm ki acaba vba ile o sütunlara formül girilse kasma/geç açılma olayı düzelir mi ? Bu sayede gelişmiş filtre tekrar çalışır hale gelir mi ?

Geri