• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel eğer formülü hk.

Excel Vers. ve Dili
MS 2010
Merhaba,

A1: 11,40
B1: 11,67 verilerine dayanarak şunu yapmak istiyorum.

C1 hücresine yazdığım rakam,

A1 ve B1 arasında ise "0"
A1 ve B1 e eşit ise "1"
A1 den küçük, B1 den büyük ise "2" yazsın..

Yardımcı olabilir misiniz??

Aşağıdaki formülü deneyiniz:

Kod:
=EĞER(VE(C1>A1;C1<B1);0;EĞER(YADA(C1=A1;C1=B1);1;2))

Harikasınız..:bravo::bravo: Teşekkür ederim :))) @YUSUF44

eğer formülü ile kumaş takip

arkadaşlar kumaş takip için bir doya hazırladım eğer formülünden faydalanarak örmede boyada bitti gibi yazsın istedim ama beceremedim dosyayıda ke koyamadımki size göstereyim bana dosyayı nasıl eke koymam gerektiğini söylerseniz tablomu göndermek ve doğru formül için sizden yardım almak isterim..lütfen

teşekkür ederim belirttiğiniz linke gönderdim..ben siteye üyeyim ama kurallar ve kullanım olarak henüz acemiyim aslında yeni üyede sayılmam ama :)

tabloya gelince formül olarak dosya içinde nasıl bir şey yapmak istediğim anlaşılıyor sizlerden ricam lütfen formülümü oturtabilirmisiniz yapamadım olmuyor.

yani adım adım örme çıkışı yapınca durum bilgisinde örmede yazsın boya çıkışı yapınca durumda boyada yazsın istiyorum ama olmadı

teşekkür ederim belirttiğiniz linke gönderdim..ben siteye üyeyim ama kurallar ve kullanım olarak henüz acemiyim aslında yeni üyede sayılmam ama :)

tabloya gelince formül olarak dosya içinde nasıl bir şey yapmak istediğim anlaşılıyor sizlerden ricam lütfen formülümü oturtabilirmisiniz yapamadım olmuyor.

yani adım adım örme çıkışı yapınca durum bilgisinde örmede yazsın boya çıkışı yapınca durumda boyada yazsın istiyorum ama olmadı

Yüklediğiniz dosyanın linki nedir?

Parantez kapatmaları yanlış yapmışsınız. Ayrıca formüle tarih sütunu boşsa boş bırak şartı ekledim:
Kod:
=EĞER(B8="";"";EĞER(YADA(BI8>0;BJ8=0;BK8=0;BL8=0;BM8=0);"İPLİK SİPARİŞ";EĞER(YADA(BI8=0;BJ8>0;BK8=0;BL8=0;BM8=0);"ÖRMEDE";EĞER(YADA(BI8=0;BJ8=0;BK8>0;BL8=0;BM8=0);"BOYADA";EĞER(YADA(BI8=0;BJ8=0;BK8=0;BL8>0;BM8=0);"TAMİRDE";EĞER(YADA(BI8=0;BJ8=0;BK8=0;BL8=0;BM8>0);"BİTTİ"))))))

çok çok teşekkür ederim ilginize elinize sağlık
ama adım olarak bakınca herbir adımda uyarının değişmesi gerekiyor
verdiğiniz formulülü uyguladım ama örneğin bitti yazması gerek yazmadı

yani iplikten örmeye gittiğide örmede yazması örmeden boyaya gittiğinde boyada yazması enson bittiğinde de bitti yazması gerekiyor :(

O zaman formülü sondan başa doğru düzenlemelisiniz. Yani son işlem neyse ondan başlayarak geriye doğru formülü değiştirin.

tmm teşekkür ederim deniyorum yapamazsam tekrar buraya başvurma şansım nedir ? :))

İşlem sıranızı bilmediğimiz için biz yapamayız. ilk formülü yaptığınız mantıkla formülü yazabilirsiniz:

=EĞER(son işlem şartı;son işlem sonucu;EĞER(sondan bir önceki işlem şartı;sondan bir önceki işlem sonucu;EĞER(sondan 2 önceki işlem şartı;sondan 2 önceki işlem sonucu;EĞER(......))))

teşekkür ederim deniyorum..ilk deneme başarısız :(

yok olmadı:( formülde sorun yok sanırım en sondaki iplik-örme-boya-bitti
kısımındaki formülde hata var..atmıyor

Şöyle yapalım: Siz bize sırasıyla şartları belirtin. "Şu sütun şöyle olursa bu yazsın, değilse şu sütun böyle olursa böyle yazsın, öyle de değilse şu sütun şöyle ise böyle yazsın ...." gibi tüm şartları belirtin. Biz de formüle dökmeye çalışalım.

varya ne diyim süpersiniz..

şimdi iplik siparşini girdiğim zaman iplik ihtiyacı sütununa durumda iplik sipariş yazmalı

ham kumaş ihtiyacında gelen ipliği örmeye gidene işlediğimde örmede yazmalı

boyalı kumaş ihtiyacında örülen kumaşı boyaya çıktığımda boyada yazmalı

tamir kısmında da tamire kumaş çıktığımda tamirde yazmalı

en son bütün ihtiyaç tamamlandığında bitti yazmalı

sizi yormak istemem ama buna ihtiyacım var ve yapamadım ki.

tablosunun son halide ekte..şimdiden teşekkürler

Geri