• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel düseyara formülü

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan nkeles
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
visual basic
Merhaba arkadaşlar. Düşeyara formülünde aranan değerin karşısında 2 farklı seçenek var ise formül ilk sütünda yer alan veriyi getiriyor. Bu durumda hata vermesini istiyorum. Formülü nasıl olmalıdır.
Teşekkürler.

Düşeyarada iki farklı değer nasıl oluyor anlamadım. Bu formülde sütun sayısını verirsizin ve o sütundaki değeri getirir. Siz formüle 5. sütunu getir dediğinizde 6. veya 4. sütunu görmez ki zaten!

Düşeyara formülünde aranan değerin karşısında kaç seçenek olduğunun önemi yoktur.
aşağıdaki formülde koyu ile belirtiğim kısım aranan değerin karşısındaki hangi sütunu getireceğini belirler bunu 1 yaparsanız kendisini yani B sütununu 2 yaparsanız C sütununu 3 yaparsanız D sütunundaki bilgileri getirir.

Düşeyara(A1;B:K;2;0)

Örnek dosya ekte arkadaşlar
Sayfa2 de 1 in karşısında a ve h verisi var
Sayfa1 de ise 1 i aradığımızda a verisi getiriyor. Ben ise hata vermesini istiyorum

Ekli dosyalar

İlk sorduğunuzda "ilk sütundakini getiriyor" dediğiniz için biz farklı sütunlar olduğunu düşündük ancak konu öyle değilmiş. "İlk sütunda aynı değerden birden fazla varsa" meselesiymiş. Farklı bir çözüm düşünülmeli, şu anda çözemiyorum maalesef.

Geri