Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba arkadaşlar. Düşeyara formülünde aranan değerin karşısında 2 farklı seçenek var ise formül ilk sütünda yer alan veriyi getiriyor. Bu durumda hata vermesini istiyorum. Formülü nasıl olmalıdır.
Teşekkürler.
Düşeyarada iki farklı değer nasıl oluyor anlamadım. Bu formülde sütun sayısını verirsizin ve o sütundaki değeri getirir. Siz formüle 5. sütunu getir dediğinizde 6. veya 4. sütunu görmez ki zaten!
Düşeyara formülünde aranan değerin karşısında kaç seçenek olduğunun önemi yoktur.
aşağıdaki formülde koyu ile belirtiğim kısım aranan değerin karşısındaki hangi sütunu getireceğini belirler bunu 1 yaparsanız kendisini yani B sütununu 2 yaparsanız C sütununu 3 yaparsanız D sütunundaki bilgileri getirir.
Örnek dosya ekte arkadaşlar
Sayfa2 de 1 in karşısında a ve h verisi var
Sayfa1 de ise 1 i aradığımızda a verisi getiriyor. Ben ise hata vermesini istiyorum
İlk sorduğunuzda "ilk sütundakini getiriyor" dediğiniz için biz farklı sütunlar olduğunu düşündük ancak konu öyle değilmiş. "İlk sütunda aynı değerden birden fazla varsa" meselesiymiş. Farklı bir çözüm düşünülmeli, şu anda çözemiyorum maalesef.
Sizlere daha iyi bir deneyim sunabilmek icin sitemizde çerez konumlandırmaktayız, web sitemizi kullanmaya devam ettiğinizde çerezler ile toplanan kişisel verileriniz Veri Politikamız / Bilgilendirmelerimizde belirtilen amaçlar ve yöntemlerle mevzuatına uygun olarak kullanılacaktır.