• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel Dosyasının klasör yolunu bulmak

Excel Vers. ve Dili
2010, Türkçe
Merhaba,

Var olan excel dosyasının bilgisayarda nerede olduğunu bulmak ve bir hücreye yazdırmak istiyorum.

örn: C\users\x\desktop gibi.

geniş bir arama yaptım ve

=SOLDAN(HÜCRE("dosyaadı";A1);MBUL("[";HÜCRE("dosyaadı";A1);1)-2)

bu kodun işe yarayacağı gördüm kendi bilgisayarımda ve açtığım herhangi bi excel dosyasında bu kod çalışıyor. Ancak yazdığım dosyayı başka bir bilgisayara attığım zaman #değer #name gibi hatalar alıyorum. Ayrıca başka bilgisayarda sadece bu kodu yine çalıştırmayı denediğimde aynı hataları almaya devam ediyorum.

Excel de daha çok yeniyim sanırım ufak bir detayı atılıyorum ve bu hataya sebep oluyor. Acaba nerede yanlış yapıyorum ?

Son düzenleme:
Merhaba, Ewoshadow,

Formüldeki "B113" sizin sayfanızda yazılı herhangi bir hücredir. Deneyiniz,

=HÜCRE("DOSYAADI";B113)

İyi günler dileğiyle,
sward175

Merhaba, Ewoshadow,

Formüldeki "B113" sizin sayfanızda yazılı herhangi bir hücredir. Deneyiniz,

=HÜCRE("DOSYAADI";B113)

İyi günler dileğiyle,
sward175

Cevabınız için çok teşekkür ederim ama dediğinizi tam olarak anlamadım. yazdığım kodda b113 diye bir kod yok, sanırım ("dosyaadı";A1) den bahsediyorsunuz. A1 i başvuru hücresi olduğunu biliyorum mesela sayfa 2 deki A1 seçersem sadece =HÜCRE("DOSYAADI";a1) bu kodla çalıştırdığım zaman;

"C:\users\ewo\desktop\[yeni microsoft excel worksheet.xlsx]sayfa2" olarak sonuç alıyorum. Hangi hücreyi yada hangi dosyayı seçerseniz onun adını gösteriyor. Bunun farkındayım.

Bu kodlar benim bilgisayarımda çalışıyor zaten, başka bilgisayarda çalıştıramama sebebimi öğrenmek istiyorum.

sanki benim bilgisayarımda "dosyaadı" gibi metinler tanımlanmış farklı bilgisayarda tanımlı olmadığı için çalışmıyor gibi. Tabi ki bu benim düşüncem. Emin değilim.

Sizin Türkçe versiyonda kullandığınız formüldeki tırnak içinde yer alan ifade, İngilizce versiyonda anlaşılamadığı için hata veriyor.

VBA veya Excel4 makrosu kullanarak sorunu çözebilirsiniz.

.

Geri