• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excel dosyasını makro ile masaüstüne kaydetme

Excel Vers. ve Dili
2010 tr
Günaydın arkadaşlar,

Yazdığım makroda forma girilen değerleri yeri belli olan bir yerdeki excel dosyasını açıp içine bilgi yazdırabiliyorum ve bunuda masaüstüne kopyalıyabiliyorum. Ama benim istediğim bu kaydedilecek dosyanın masa üstünde yeni oluşturulacak klasörün içine kopyalamak. Klasörün ismide formda girilen teklif no olacak. Dosyanın ismi değişmeyecek. bu konuda yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Merhaba

Sakıncası yok ise dosyanızı ekleyebilirmisiniz ?

Bu arada bu benim ilk makrom olduğu için algoritma bakımından çok düzgün olmayabilir. Benim istediğim "teklif takip formunu" masa üstünde teklif no+parça no adında klasör açıp gene teklif takip isminde dosyayı oraya kaydetmek. Aslında gönderdiğim 2 dosyada aynı klasördeler bunun için illa path belirtmem gerekir mi? Ben path vermeden dosyayı çalıştıramadım çünkü

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
:dusun:

Sayın mmuratakgul,

Ekli dosyayı inceleyiniz.

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
Teşekkürler ilginiz için ama gönderdiğiniz tam istediğm değildi. ben kendim kasarak yaptım şimdi tam istediğimn gibi oldu kodu aşağıda görebilirsiniz. isim =parca_no+parca_ismi + parca no dan oluşuyor

Function SaveToDesktop(isim As String)
Dim DTAddress, klasor, dosya As String

DTAddress = CreateObject("WScript.Shell").SpecialFolders("Desktop") & Application.PathSeparator
klasor = DTAddress & isim
MkDir klasor
dosya = klasor & "\" & "Teklif hazırlama formu.xls"
ActiveWorkbook.SaveAs dosya
End Function

Geri