• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excel dosyasını kaydetmeden önce eğer ilgili hücrede "#yok"hatası varsa uyarı çıksın?

Excel Vers. ve Dili
excel 2016
excel dosyasını kaydetmeden önce eğer ilgili hücrede "#yok"hatası varsa uyarı çıksın?

merhabalar,

ek te dosyamda "giriş ekranı" sekmesinde d4 hücresine isim girdiğimde "veritabanı" sekmesinden d10 ve d11 hücrelerine, o isme karşılık gelen değer geliyor, ve bu girişi yaptıktan sonra her isim için ayrı bir excel dosyası olarak kayıt yapıyorum.

bu isimler yoksa "#yok" hatası veriyor, ve ben bunu aynı sekmede başka girişler olduğu için unutabiliyorum

isteğim dosyayı kaydetmeden önce d10 ve d11 de "#yok" hatası varsa bana uyarı versin ve desin ki bu hücrelerde girişe ait değer bulunamadı

ben bi türlü işin içinden çıkamadım, yardımcı olabilir misiniz?

Ekli dosyalar

Merhaba,

Düşeyara formülüne ehatalıysa ekleyerek hatalı durumları kontrol altınada alabilirdiniz.

Kaydet esnasında mesaj için: Aşağıdaki kodları ThisWorkbook sayfasının kopyalayın.

Kod:
Private Sub Workbook_BeforeSave(ByVal SaveAsUI As Boolean, Cancel As Boolean)

If IsError(Range("D10")) = True Then
        MsgBox "*" & Range("D4") & "* Değerinde girişe ait değer bulunamadı"
    End If

End Sub

.

merhaba,

çok teşekkür ediyorum, oraya nasıl girerim derken araştırarak buldum ki alt+f11 ile giriliyormuş, ardından formülü kaydettim ve oldu, sağolun, gerçi formüle ehatalıysa hangi kısımda ekleyeceğimi de beceremedim, örnek yazarsanız çok sevinirim

=EĞER(EHATALIYSA(DÜŞEYARA(D4;veritabanı!A:C;2;0));"Bulamadım";DÜŞEYARA(D4;veritabanı!A:C;2;0))

Gibi.

Geri