Excel dosyasını exe olarak yapmak

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
Altın Üyelik Bitiş Tarihi
01-01-2024
Excelde bir dosya yaptım.. xls olarak.. bunu exe yani program gibi yapabilirmiyim mesela çalışma sayfasında sadece bir sayfa görünecek veya yazdır dediğimde yazdıracağım sayfa görünecek..bunu nasıl yapabiliriz?

şimdiden teşekkürler.

Metin Karaağaç

Uzman
Altın Üye
Excel Vers. ve Dili
Office 2016 Pro Plus-Türkçe
10-12-2025
exe yapılırmı bilmiyorum ama, sadece çalışma sayfası gösterilip, görünmeyen diğer sayfaların yazdırma anında görünüp kaybolmasını sağlayan makrolar hazırlanabilir.

Zeki Gürsoy

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 365 (64 bit) - Türkçe
Excelde bir dosya yaptım.. xls olarak.. bunu exe yani program gibi yapabilirmiyim mesela çalışma sayfasında sadece bir sayfa görünecek veya yazdır dediğimde yazdıracağım sayfa görünecek..bunu nasıl yapabiliriz?
Görünümleri değiştirerek yapabilirsiniz. Bunun dışında UserForm ile yapılabilir.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
01-01-2024
anemos' Alıntı:
Görünümleri değiştirerek yapabilirsiniz. Bunun dışında UserForm ile yapılabilir.
bunun için hazır makro varmı sizde ..? çalışma sayfasının özelliğine göre bu makro göre değişirmi?

Zeki Gürsoy

Uzman
Uzman
Excel Vers. ve Dili
Office 365 (64 bit) - Türkçe
Makrolar emek ister. :yazici: :yazici:
Her dosya için geçerli makro bulunmaz ancak, kendi ihtiyacınıza göre değiştirip uygulayabilirsiniz.

Bence ilk olarak forumdaki örnekleri ve eklenmiş güzel çalışmaları inceleyerek başlayın.

Excel Vers. ve Dili
Office 2003 Tr
Bunun için sıkıştırma programlarını da kullanabilirsin.
Örneğin Winrar programında SFX arşivi oluşturup parametrelerini belirleyerek yapılabilir.

szaim' Alıntı:
Bunun için sıkıştırma programlarını da kullanabilirsin.
Örneğin Winrar programında SFX arşivi oluşturup parametrelerini belirleyerek yapılabilir.
Selamın aleyküm,

Arkadaş benim anladığım kadarıyla sıkıştırma şeklinde veya excel'i visible yaparak demek istemiyor.

Bildiğimiz paket program gibi yapmayı düşünüyor. Benim bildiğim öyle bir program yapmak için tamamen visual basic, c++ vs. gibi programlar kullanarak yapmak gerekiyor. Daha bilgili arkadaşlar bu konuda daha detaylı bilgi verirler diye düşünüyorum.

Anemos kardeşimizede hak veriyorum. Excel emek ister, makroda ve modülde öyle, burada yapılmış çok güzel programlar var. Onların alt yapısını inceleyerek, yeri gelince kendiniz makro yaparak çok harika dosyalar yapabilirsiniz. Biraz meşakatli bir iş ama, bir zaman sonra çok zevkli bir iş haline gelmeye başlıyor. Bilmiyorum yada ben öyle düşünüyorum. :hihoho: Başarılarınızın devamını dilerim.

Excel Vers. ve Dili
Excel 2007 Türkçe
01-01-2024
İlginize çok teşekkürler.

evet sormadan genelde forumda arama yapıyorum..fakat bu konuda belki acemiliğim bir konu göremedim..

Bilgi paylaştıktan sonra artar..mantığıyla ..bu soru belki imkansız ama bir çok kişi hakerlere teşekkür ederler eğer onlar olmasaydı ben kendimi geliştiremezdim diye mesela bir çok şeyide sorunlar karşılaşınca insan öğrendiği gerçektir. piratik şart.

Makro yazmak için gerçekten kendimi çook eksik görüyorum..excel çok zevkli bir çok kafamdakini yapmaya başlayınca daha güzelini arıyorum bu konudada forumdan çok yararlanıyorum. gerçekten sizlere minnettarım.

şöyle düşündüm mesela swf to exe, çeşitli animasyonlar. hatta html sayfaları birleştirilip exe olarak yapılabiliyor program gibi..aslında bu forumdaki bilgilerde böyle bir exe kitabı oluşturulabilir..( excelweb.exe) gibi bir bilgi kaynağı..

şimdi bende bir tane vizite excel dosyası yaptım.. 1. sayfada girilen seçilen değerlere göre çıktı alınabiliyor.. fakat isteğim excel dosyasını program gibi değiştirmek...
winhex programıyla bazı exe dosyaları değiştiriliyor bunun gibi..

kısacası :) isim.xls > isim.exe