• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

excel dosyasını açmadan vba kodlarına erişmek ve değişim yapabilmek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan semok
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
2010, vba
excel dosyasını açmadan vba kodlarına erişmek ve değişim yapabilmek mümkün müdür? Biraz önce dosya açılınca yanarlı dönerli başlangıç olsun diye fon rengini 999999 kere değiştiren bir kod yazdım ve dosyam açılırken uzun süre bekliyor ve hala açılmadı... Yardımcı olur musunuz?

Makroları devre dışı bırakarak dosyayı aç

denedim olmadı, excel kitleniyor, for dögüsü var kodda 9999999... tane olması basit bir renk değiştiren for döngüsünü neden bozar ki? yani excel i kilitler? çok saçma

Makroları etkinleştirmediğiniz sürece çalışmaz. Bu durumda kodlarınızda düzeltme yapabilirsiniz.

selamun aleykum,
şöyle bir yöntem var,
.xlsm uzantısını .rar yapın ve o dosyayı winrar gibi sıkıştırma programı ile açıp içindeki dosyaları masaüstüne bir klasöre çıkartın. orada dosyanızın kullandığı alt dosyalar görülüyor. istediğniiz gibi editleyebilirsiniz. eski haline döndürmek için .rar uzantısını .xlsm yapabilirsiniz.

Arkadaşlar teşekkürler cevaplarınız için, dosyayı google chrome ile aç dedim ve indirilenler klasörüne aynı dosyayı indirdi (işlem indirme işlemi ama tam olarak nedir anlamadım). Dosya bozulmamış olarak açıldı ve kodu sağ salim düzeltebildim. Fakat bozulan dosya kurtarılamıyor ve neden anlamadım. Ama basit bir kodla bu hale gelmesi nedendir hala merak ediyorum...

999999 döngülü fon değişimi abartı olmamış mı ? Resmen pavyon aydınlatması olmuş. Ne diyeyim, hayatta başarılar.

:D evet abartı oldu fakat değişimi görmek istedim, saniyede kaç kere renk değiştirir bilemiyorum tabii. Belki hepsini bir salisede yapar göremem düşüncesiyle yüksek tuttum rakamı, gene de göremedim görene kadar zorlayacağım ama :D kod şu şekilde:

For i = 1 To 9999999999
If i Mod 2 = 0 Then
Cells(2, 1).Interior.ColorIndex = 0
Else
Cells(2, 1).Interior.ColorIndex = 3
End If
Next i

önerebileceğiniz yöntem varsa denerim...

Geri