• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

EXCEL Dosyasındaki Çalışma Sayfasının Korumasını Kaldırma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan karagol
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
Türkçe Excel 2010 TR ve 2016 TR versiyonu.
Hayırlı günler. Ben, kendi düzenlediğim EXCEL dosyasının çalışma kitaplarına hiç bir zaman koruma koymam. Ancak iki üç yıl kadar önce yaptığım bir çalışma dosyasında güncelleme yapmak için sayfa adını değiştirmek istediğimde, "Çalışma Kitabı korumalı ve değiştirilemez" diye uyarı verdi. Oysa ne bu çalışmamda, ne de diğer çalışmalarımda, çalışma kitabına koruma koymadığıma eminim. Sadece çalışma sayfalarına, kullanan arkadaşlar formüllerini bozmasın diye koruma koyuyorum. Karşıma ilk kez çıkan bu sorunu nasıl aşabilirim, bu konuda bana yardım eder misiniz veya yol gösterir misiniz? Şimdiden çok teşekkür ederim.

Merhaba,

Dosyayı ekleyebilirseniz yardımcı olmaya çalışalım.

İyi çalışmalar.

Selamlar sayın Karagol Dosyanızın sizin olup olmadıgını bilemediğimizden dolayı boyle taleplerin sitemizde cözüm arama konularını etik olarak cevaplamamaktayız sifreyi hatırlamaya calısınız lutfen burayı okuyunuz
kolay gelsin

Öncelik korumanın uygulanıp uygulanmadığı sorusuna cevap bulmak gerek. Excel, arada bir istisnâ olsa da genellikle karşımıza doğru mesaj pencereleri çıkarır, yani koruma var diyorsa büyük ihtimalle koruma vardır. Siz korumayı mı kaldırmak istiyorsunuz, yoksa korumasız olduğunu düşündüğünüz dosyada neden böyle bir mesaj ekrana gelir sorusuna mı yanıt bulmaya çalışıyorsunuz?

Hocam hayırlı günler. Dosyayı gönderiyorum. Ben sadece sayfalara ayrı ayrı koruma yaparım. Yani bu güne kadar hiç bir çalışmama çalışma sayfasına veya dosyaya koruma koymadım. Ekteki dosyayı ben, 2015 yılında Kaymakamlıkta görevli bir arkadaşım için yapmışım. Bu sefer de bana lazım olduğu için hazır dosyayı kullanmak istedim, ancak olmadı. Ben de sil baştan yenisini yaptım. Yani bu dosya artık benim işime yaramaz. Ancak çalışma kitabına veya dosyaya koruma koymadığım halde sayfa adını nasıl kilitler, bunu çözemedim.
Bu arada, tüm sayfaların parolası, ilgili sayfanın en altında ve sol köşesinde mevcut. Saygılarımla.

Ekli dosyalar

Hocam hayırlı günler. Dosyayı gönderiyorum. Ben sadece sayfalara ayrı ayrı koruma yaparım. Yani bu güne kadar hiç bir çalışmama çalışma sayfasına veya dosyaya koruma koymadım. Ekteki dosyayı ben, 2015 yılında Kaymakamlıkta görevli bir arkadaşım için yapmışım. Bu sefer de bana lazım olduğu için hazır dosyayı kullanmak istedim, ancak olmadı. Ben de sil baştan yenisini yaptım. Yani bu dosya artık benim işime yaramaz. Ancak çalışma kitabına veya dosyaya koruma koymadığım halde sayfa adını nasıl kilitler, bunu çözemedim.
Bu arada, tüm sayfaların parolası, ilgili sayfanın en altında ve sol köşesinde mevcut. Saygılarımla.

Ekli dosyalar

Merhaba,

Dosyayı ekleyebilirseniz yardımcı olmaya çalışalım.

İyi çalışmalar.
Hayırlı akşamlar. Hocam, ilgili dosyayı, mesaj ekinde göndermiştim. Sanırım görmediniz. Dosyayı inceleyip, koruma koymadığım halde sayfa adını nasıl kilitler, bu soruna nasıl çözüm bulabileceğimiz hakkında yardım ederseniz memnun olurum. Şunu da belirteyim, dosyanın yenisini sil baştan yaptığım için bu dosyanın hiç bir önemi kalmadı aslında. Ancak ilk kez karşıma çıkan bu tür soruna çözüm bulma adına siteye koydum. Saygılarımla.

Selamlar sayın Karagol Dosyanızın sizin olup olmadıgını bilemediğimizden dolayı boyle taleplerin sitemizde cözüm arama konularını etik olarak cevaplamamaktayız sifreyi hatırlamaya calısınız lutfen burayı okuyunuz
kolay gelsin
Hayırlı akşamlar. Hocam, ilgili dosyayı, mesaj ekinde göndermiştim. Sanırım görmediniz. Dosyayı inceleyip, koruma koymadığım halde sayfa adını nasıl kilitler, bu soruna nasıl çözüm bulabileceğimiz hakkında yardım ederseniz memnun olurum. Şunu da belirteyim, dosyanın yenisini sil baştan yaptığım için bu dosyanın hiç bir önemi kalmadı aslında. Ancak ilk kez karşıma çıkan bu tür soruna çözüm bulma adına siteye koydum. Saygılarımla.

Geri