• DİKKAT

DOSYA İndirmek/Yüklemek için ÜCRETLİ ALTIN ÜYELİK Gereklidir!
    Altın Üyelik Hakkında Bilgi

Excel Dosyaları Arası Veri Çekmek

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yunus48
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Excel Vers. ve Dili
OFİS 2010 TR
Merhaba Değerli Hocalarım. Çalıştığım kurumda bordro uygulaması personel maaş ödeme listesini pdf olarak veriyor. Banka ise excel dosyası ve buradan text oluşturup onu bankaya gönderiyoruz. Banka text oluşturduğum dosyada personel bildileri banka bilgileri var. Ben bordro programının oluşturduğu ödeme listesini program ile excel çeviriyorum. Fakat bordro programından gelen liste ile banka text oluşturan excel listemde personel sıraları farklı. Ben her ay tek tek maaş tutarını elle yazmak zorunda kalıyorum. Bunun yerine maaş tutarından sonraki hücrede personel isimleri var iki excel dosyası arasında personel isim hücresine bakıp onun bir önündeki maaş hücresini diğer excelde personelin bir önündeki hücreye kopyalama yaptıra bilir miyim? Umarım açıklayıcı anlatabilmişimdir.

Düşeyara fonksiyonu ile çözebilrisiniz. Çalışma dosyanızın bir örneğini eklerseniz hücreye formülü uyarlayıp gönderebilirim

Merhaba Yunus Bey,

Dosyanız şifreli olduğundan kodları deneyemedim.
Bu kodları Cari-2014 Ocak ayı maaş text dosyasına yapıştırıp deneyiniz;

Kod:
Sub Emre()
    Dim i%, Rky As Range, ac As Workbook
    With ThisWorkbook.Sheets("DATA")
        Set ac = Workbooks.Open(ThisWorkbook.Path & "\OCAK MAAŞ LİSTESİ.xlsx")
        For i = 14 To .Range("B65536").End(3).Row
            Set Rky = ac.Sheets(1).Columns(2).Find(.Cells(i, "F"), , , 1)
            If Not Rky Is Nothing Then
                If .Cells(i, "G") = Rky.Offset(0, 1).Value Then
                    .Cells(i, "E") = Rky.Offset(0, 3).Value
                End If
            End If
        Next i
    End With
        ac.Close False
    Set ac = Nothing: Set Rky = Nothing: i = Empty
End Sub

Not: Kodlar iki dosya da aynı klasör içerisinde olacağı düşünülerek yazılmıştır. (İki dosyayı da aynı klasör içine alırsınız.)

Murat Bey öncelikle ilginiz için teşekkür ederim. Verdiğiniz kodu makro olarak mı kaydetmeliyim. Cari ocak ayı olan text oluşturttuğum dosya bankadan geldiği için onun kilidini bende kaldıramıyorum malesef :(

Belki yanlış dosya üzerinde işlem yaptırıyor olabilirim.
Siz bana şunu tekrar söyler misiniz; hangi dosyadan veri alınıp hangi dosyaya aktarılacak ?

Buna göre kodda değişiklik yapmak ya da bankadan dosyanın şifresini istemeniz gerekebilir.

Merhaba Murat Bey ocak maaş listsesi dosyasındaki maaş tutarlarını text dosyasındaki kişilerin karşısındaki tutar kısmına kopyalamak istiyorum. Bordro sistemi her ay personel liste sırasını faklı verdiği için her ay tek tek kontrol ederek girmek zor oluyor ben formülle almak istiyorum. Text dosyası kilit şifresini bulamasam bile başka bir excel verileri alıp oradan kendim kopyala yapıştır yapbilirm hepsini tek seferde.

Bu konuya benzer başka bir konuda aşağıdaki disket oluşturan dosyayı yapmıştım.
Belki işinize yarıyabilir.

kurummaas sayfasında gerekli bilgileri doldurunca (MAAS TRANSFER Dosyası Hazırlama Tuşu) düğmesine tıklamak yeterli olacaktır

göndermiş olduğunuz dosya ile aynı işlevi yapmaktadır.

Bu dosyaya verilerinizi kopyalıyabilirsiniz.

Text dosyasını G1 hücresinde yazan sürücüye çıkarmaktadır.

Ekli dosyalar

Teşekkür ederin Halit Bey, iyi çalışmalar.

Geri